BYFAMILIENS ALTERNATIV TIL EN BIL, DOMMEN OVER EL-LADCYKEL

Reklame

Jeg har jo lovet en lille opdatering på vores ladcykel, der så efterhånden ikke er så ny mere, hvor godt den har holdt og hvor meget vi har fået den brugt og sådan. Det er jo vores lille bil!
(Og så har jeg lige opdaget, at den er altså er på tilbud lige nu.. hvis du sku’ blive fristet) 

Det er efterhånden lidt tid siden, at der parkerede en meget stor lastbil foran vores lejlighed og aflæssede en meget meget sej el-ladcykel og efter dette indlæg, hvor jeg stolt fik vist den frem på vores første længere tur, har der løbende været forespørgsler fra jer om et opfølgende indlæg; en lille snak om hvordan det går med den ladcykel der, om den stadig virker, om vi får den brugt, om den har den været meget til reparation og sådan. Og det forstår jeg godt I vil have, for jeg troede ærlig talt ikke vi skulle have en ladcykel med el, for det vidste jeg ikke om var nødvendigt – og jeg troede det var besværligt. Jeg var selv i tvivl om om jeg nu skulle rende til cykelhandler hele tiden med punkteringer og bekymret for om batteriet skulle skiftes ud, til alt for mange penge, hvilket nok er de flestes frygt.

Men jeg fik jo så kontakt til Cargo-kid sidste år og her ville jeg jo ligesom ikke sige andet, end JA, til at teste deres cykel.
(Hvem ville egentlig sige nej til dét?)

And so we did! Hver dag i 9 måneder har jeg glædeligt testet. I både sne, regn og solskin. Jeg har transporteret legeaftaler, kagekoner, barn, en IKEA-reol, pantflasker, voksenvenner og meget mere.

Først og fremmest; jeg har hele vejen igennem været pisseglad for den og er stadig rigtig tilfreds. Vi suser i børnehave hver dag – jeg suser videre på arbejde, får handlet og proppet alle mine poser ned i vognen, får hentet Augusta og læsset hendes børnehave pakkenelliker i og kørt hjem. Vi bor forenden af en bakke og uden el på en ladcykel ville mine usporty ben aldrig kunne træde os op, men udover at det er yderst nødvendigt med assistance dér, er det altså også bare fan-fucking-tastisk med et skub, når det er ved at blive bliver tung og hårdt. Det er svært bare med klapvogn skal det siges.

Før ladcykel brugte vi den klapvogn og selvom hun altså lige er fyldt 5 år ville det være nødvendigt frem og tilbage fra børnehave, fordi det er 1,3 km. op af bakke. Siger Google-Maps mig. Det tog bare ret meget tid om morgenen og om eftermiddagen ved vi allesammen at børnehavebørn er balderet.
Og dernæst har jeg jo ikke bil; jeg har ærlig talt ikke råd, og det er selvfølgelig en stor faktor, men en anden er at der ikke er parkering i Aarhus Centrum og så er der den mindre detalje, at jeg ikke har kørekort. Så cyklen er bare vores bil. Der er også plads til fire børn, så vi kan transportere alt og alle 😉

Med cyklen har jeg ikke oplevet at batteriet er blevet dårligere. Det var ellers min frygt, af en eller anden årsag. Holdbarheden, strømmæssigt, tror jeg sgu er helt den samme og det overrasker mig at der går så lang tid mellem opladningerne.
Det er forresten bare at tage batteriet ud af cyklen og med hjem, hvor man sætter det i en stikkontakt. Easy!

Når det så er sagt har jeg haft den hos cykelhandlermanden et par gange, fordi den har været punkteret to gange (et dæk af gangen) og så skulle bremserne efterspændes – og det tænker jeg er cykelting der er meget gængse? Stoffet på styret er en smule slidt, men ellers synes jeg altså ikke at det kan ses, at den har været i brug i 9 måneder.

Til den pris skal den sgu også være god efter 9 måneder, det kan vi sagtens være enige om, og der er jo også 2 års garanti, men jeg synes så også det er pisse glædeligt at kunne meddele at den ER tip top.
Den model koster 14.000 kr. (inklusiv alt, også levering af samlet cykel) hvilket da ER freaking mange penge, men stadig i den gode ende i forhold til hvad el-ladcykler koster, synes I ikke?
Og så vil jeg gerne lige sige, at det her jo ikke noget jeg er blevet betalt for, jeg har selv valgt at skrive det her opfølgningsindlæg også, men jeg ser lige nu på hjemmesiden, at elladcyklen pt. er udsolgt indtil august måned. Meeeeeen hvis man reserverer får man 2.000 kr. i rabat. Bare et lille tip, som jeg så lige her, mens jeg skrev det her blogindlæg.

Hvis der er spørgsmål, så spørg endelig. Jeg har faktisk også lige lagt en story på i dag, på Instagram (@Nutidensmor), hvis du vil se den “live” og med el-gas på 😉

KH! Johanne

 

Læs også

10 Kommentarer

 • Reply
  Jannie
  19. juni 2018 at 16:35

  Altså… Jeg har også haft en el ladcykel fra cargokids. Jeg vil ALDRIG nogensinde købe cykel derfra igen, magen til skrald. Godt at I er glade for cyklen osv.
  Så har jeg desværre bare haft kæmpe problemer. Bremserne har svigtet mange gange, cyklen blev “aflivet” ved cykelhandleren pga utal af problemer, og cargokids var ikke til at samarbejde med. Så derfor vil jeg aldrig aldrig nogensinde anbefale dem. Bare læs på trustpilot… Der er ikke mange der skriver pænt om dem, og dem der har positive anmeldelser får 1000kr fra cargokids for at skrive det 😏👎🏻🤔

  Go dag 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   19. juni 2018 at 16:48

   Hey Jannie! Dét er jeg sgu glad for du skriver! Øv hvor træls 🙁
   Jeg har jo kun oplevet min egen cykel, som der ikke er sket noget ved, så jeg har heller ikke skulle have hjælp fra CargoKid.. men det er jo godt at få kommentarer her, så man kan læse flere oplevelser.
   Trustpilot havde jeg ikke været på, før nu, fordi det ikke var relevant. Har jo kun skrevet om mit eget testeri, fordi jeg af gode grunde ikke kan tale generelt, men jeg kan godt se der er nogle, der har ikke så gode erfaringer. Dog er det overvejende postivt derinde, hvad jeg kan se… men hold da op, hvad er det for noget med penge for at skrive positive anmeldelser? Det lyder shady – er det en ting der sker på TP?
   Hvad med din garanti? Er cyklen mere end 2 år gammel :-/ ?
   KH!

 • Reply
  Pernille Buchholtz
  19. juni 2018 at 18:39

  Jeg ELSKER også vores ladcykel højt! Vi havde valget mellem den eller en ekstra bil, og jeg fortryder ikke et sekund at vi valgte cyklen. Ungerne elsker den og den rummer alt. Og den frihed der følger med .. fantastisk. Vi har en af mærket babboe og det er virkeligt kvalitet. Den er dog også en tand dyrere end cargokid. Men vildt god kundeservice og en skøn cykel 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   19. juni 2018 at 18:42

   Ja, det er fantastisk, ikke!? Jeg tænker også det er virkelig nice, når man har mere end et barn – jeg antager du har flere, da du skriver unger i flertal 😉
   Babboe ser jeg også allevegne, den ser virkelig sprød og sej ud! 🙂

 • Reply
  Zeynep
  19. juni 2018 at 23:51

  Garantien… man skal åbenbart selv transportere cyklen til deres “sted” i Rødekro tror jeg det er for at de kan gøre noget ved den. Og hvem kan lige transportere sin cykel til Rødekro. De burde have aftaler med cykelhandlere eller noget udkørende. Så kan mam få glæde af garantien.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. juni 2018 at 17:46

   OMG nej, det kan jeg sgu ikke heller ikke lige :-/
   Jeg synes jeg læste på Trustpilot, da jeg tjekkede det ud efter indlægget her, og her læste jeg at nogle havde haft besøg af en kørende person, der reparerede cyklen… men hvem der får det og om det er noget de stadig gør ved jeg selvfølgelig ikke :-/

 • Reply
  Camilla
  20. juni 2018 at 7:08

  Vi har også en el ladcykel og elsker den også. Efter megrt research valgte vi dog at købe en babboe og fravalgte kidcargo. Selvom prisen jo var virkelig god i forhold til babboe.

  • Reply
   Nutidensmor
   21. juni 2018 at 17:46

   Babboe er virkelig også flotte. Der er så mange i Aarhus C, der suser rundt i den pæne vogn!

 • Reply
  Sofie Dau
  11. oktober 2018 at 22:45

  Hej Johanna
  Min kæreste og jeg overvejer at købe en ladcykel til at køre ungerne i institution og efterfølgende arbejde. Jeg har dog 16 km til job og er meget i tvivl om en ladcykel er for bøvlet at køre så langt med. Hvad er din erfaring med at køre lange ture?!? Er den lidt for stor og klodset at sidde på i 30-45 min ( uden ungerne i ) ?? Alternativet er en alm elcykel med hænger bagpå men vil måske savne den plads som ladcyklen kan give??
  HJÆLP!!

  Sofie

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:05

   Årh !! Jeg ser først din kommentar nu! SORRY!
   Jeg kan ikke komme med en endelig dom på hvad der er det rette for jer :-/ Synes det er svært, da det jo er rigtig langt – og rigtig langt, når der er sne og al den slags djævelskab. Jeg synes den er rigtig god at køre i. Vi kører som du kan læse ikke 30-45 min ture hver dag, men de længere ture jeg har taget, med og uden Augusta, er legende lette – pga. elmotoren. Jeg har selv haft anhænger (dog uden elcykel til), men jeg bryder mig ikke om at have noget bag cyklen.. jeg vil gerne have det foran. Dog er fordelen så at du kan tage den ved institution og så køre afsted på cykel uden. Der er plusser og minusser.

Skriv et svar