10 TING JEG HAR OPTUR OVER (JUNI)

Måske er de lange, lyse aftener, måske er det at mit fjæs er dækket af fregner eller kan det være varmen? Humøret er i hvertfald højt, et generelt niveau, der er højere, end det plejer. Det kan helt sikkert også skyldes ny-forelskelsen, at jeg render rundt og har følelsen af optur i maven. Man siger at folk bliver små-deprimerede om vinteren og selvom dét ord, deprimeret altså, er et man skal være varsom med at kaste omkring sig, så er der måske noget om snakken og særligt når det kommer til sommeren, ser vi måske lidt lysere på tingene? Det ville være mere til højrebenet for mig, normalt, at lave et indlæg med optur skiftet ud med nedtur 😉
Ikke desto mindre har jeg sgu lavet et indlæg jeg håber du vil kaste et blik på, der tager udgangspunkt i det glade og det gode, nemlig:

10 juni ting jeg har optur over

(Store som små!)

1. Staycation?

Hvad, hvor og hvordan ved jeg dog intet om endnu. Vi regner med mindst fire ugers fri fra børnehave, fordi vi praktisk kan i år.
Indtil nu står der ikke udlandet i kalenderen, men ærlig talt; jeg gad da godt. Men det gik jo godt sidste år og Augusta og jeg havde en fantastisk duo-ferie, selvom jeg var lidt urolig inden vi satte os i flyet. Det husker I måske?
Jeg har dog lidt på tegnebrættet på destinationer i Danmark. Eventuelt kaste sig ud i noget CAMPING, hvilket ellers ikke lige er min arena. Ikke fordi jeg er en 5 stjernet hotel kind of girl, men omvendt nok mere dét, end shelterpige 😉
(Er ikke sikker på om jeg er til det, men man kan jo ikke sige ad, før man har smagt på maden, kan man?)
Hvis du har et tip, om det så er camping eller en anden form for ferie; skriv gerne herunder.
Jeg vil også skide gerne høre hvad du skal! Jeg kan virkelig godt bruge inspiration!

2. Det helt store møde. Jesper og Augusta

Dagen kom, hvor Augusta fik mødt min kæreste – og omvendt – og det var fandeme en introduktion jeg var meget meget meget spændt på. Det er vel helt normalt?
Jeg efterspurgte lige på story i går, om der mon var nogle ting I gerne ville vide, om I skulle have nogle spørgsmål til mig på tungespidsen og det var primært indenfor dette I spurgte til. Men jeg kan godt forstå jer, det er da også ret spændende! 🙂
Jeg var sådan set ikke bekymret for om Augusta ville kunne lide ham, det havde jeg en god følelse af at hun ville, men det var alligevel spændende, fordi det jo er så vigtigt. Det foregik i ro og mag, vi legede og tullede rundt i “baghaven” og de fik lært hinanden lidt at kende. Legebarnet og legebarnet. Det var helt perfekt, venner!

Hold nu op hvor er jeg bare glad!

3. Jeg har fundet en super sej cykelgut

Og den her er et skud ud til alle Aarhus C personerne, så hvis du ikke bor her, kan du muligvis springe let over. Nede på Godsbanen, eller bag er det nok nærmere, ligger Institut for X. Her har en ung gut, Rasmus, en shop, hvor han reparerer cykler. Hvor store opgaver han lige påtager og hvor god han er til det mere komplicerede ved jeg af gode grunde ikke, da han kun har smidt noget ekstra luft i mine dæk, strammet bremserne ekstra til og smidt en skrue i låsen, som var ved at falde af, men dét klarede han godt. Det er ladcyklen, der lige trængte til en forårstur, men nu er den så også parat til at indtage indre by med Augusta i ladet. Han var super cool og sød og så var han også billig, hvilket er passende, for det er dét han reklamerer med. Dét og så hurtig. Han var begge. Han er værd at tjekke ud, hvis du mangler en lapning eller skal have fikset noget på metalponyen!
Det er et tip der måske kun er relevant for få, men jeg synes jer få fortjener at få de ord med, ligesom han også gør.

4. The Handmaids Tale og Westworld

HBO. Behøver jeg sige mere?
Mandage og torsdage er bare de bedste dage for tiden!

5. Når man nu er en smule analog…

Man skal aldrig sige aldrig. Det har jeg hørt mange gange. Jeg tror dog alligevel jeg vil vove pelsen og sige at jeg aldrig bliver god til at bruge iPhonekalender. Jeg er simpelthen typen der skal have planer ud gennem hånden. Både fordi jeg husker dem bedre på den måde og fordi det er en måde jeg glæder mig til ting på. Udfordringen er jo så at man kan have en familyplanner, eller bare en kalender herhjemme, men den er jo derhjemme, hvilket betyder at jeg skal afvente med at lave planer, før jeg er i lejligheden og ligesom kan konfirmere at jeg er fri den dag en veninde feks vil i bio. Udfordringen ved kalendre er at de er store, de her Mayland med ringryg fylder for meget og jeg går med små tasker til daglig.
Summasumarum: Jeg har fundet en der er tynd og lille – lige til at have med. Den er her øverst, under min onsdagsdrink. Det er ikke en fast ting forresten, men det burde det være.
Den er nu også pæn, kalenderen, men skisme også i hvad jeg betragter som den dyre ende: 115 kr. I Decorate, hvis du sku’ være fristet. Det er en evighedssag, så der står ikke datoer i, før du skriver dem ind.

6. Et snarligt farvel til min impuls-beslutning

Jeg har fået én behandling på en tatovering, som allerede har fået den til at falme en hel del. Jeg skal have nr. 2 behandling om lidt og så er den her krusedulle, som jeg fik da jeg var 17 og tog en impulsiv beslutning hos en meget stor mand med en pitbull i Horsens, forhåbentlig endnu mere utydelig.
Jeg har jo 8 i alt. Eller 7,5, så der er stadig en del tilbage 😉 Vil du se lidt billeder egentlig? Kan jo være du går lysten til at få fjernet noget, men endnu ikke har taget springet.

7. Mor på Tinder

@MetteHelena er altså så freaking morsom og underskøn! Udover at have en herlig personlighed og et fint univers der på nettet, så kører flasher hun Tindersamtaler med diverse mænd, som altså kan give mig et godt grineflip i sofaen, på vej til børnehave eller hvad jeg nu laver, når jeg tjekker hvad den unge damer foretager sig. Du kender hende nok, men hvis du ikke følger hende: spring ud i det!

8. Lommeguld

Det her punkt er altså med, fordi jeg er blevet mødt af så mange, der ikke kan forstå min KÆMPE GLÆDE over mit lommeguld. Altså lidt guld jeg fandt i lommen.
Min regnjakke havde jeg ikke brugt længe, men da jeg så skulle til den her fest (første fest med Jesper, hvor jeg drak mig stang Bacardi) fandt jeg fandeme et klippekort TIL EMMERYS. Noget jeg vidst engang selv har købt en tidlig morgentime, et indkøb som resultat af mødet mellem en god sælgertype og en meget træt mortype, med hang til kaffe. Gæt selv hvem jeg var!
Nå, men den her har så været væk i over 1/2 år og jeg havde sgu kun brugt ét klip. Ja, det koster meget, værdien er da stor, men det handler også om at jeg jo nærmest fandt en lille gave eller præmie I MIN LOMME. Så pyt med at jeg selv har betalt! Forstår DU min begejstring?!

9. Augustas “sprogblomster” 

Kaningifler var hvad I hørte, da Augusta ville sige kanelgifler. Jeg kunne jo også høre det, da jeg genafspillede min story, men jeg har bare selv vænnet mig til hendes udtale, der indimellem er enormt aarhusiansk, så jeg registrer det ikke på samme måde, som andre gør. Jeg kan sagtens høre hende sige; jeg gijer ikke spise nøjjer, chokolajjØH og ballajømager uden at tænke så meget over hendes bløde (eller bløjø) d’er.
Om det 100% er forskyldt af at være bosat i Smilets by, eller om der også er en lille udtalefejl ved jeg ikke, men jeg nyder hendes sprog og sjove udtalelser, som nok bliver helt ordinært og knap så dialektpræget en dag.

10. Når der går Insta i den

Jooo, ooookay, vi havde et sindssygt instagramerble øjeblik, da vi “lavede” sæbe den anden dag og SHIT min indbakke blev bombarderet… Men! det er altså ikke raketvidenskab, det er så enkelt. De er et billede nederst i indlægget her, hvis du ikke lige var på story den dag.
Jeg fik ideen hos Ditte, som faktisk er Jespers veninde, som forresten har denne PÆNE Instagramprofil og den her følg-med-i-vores-70er-hus-renovation-profil, fordi jeg – af gode grunde – vaskede hænder hos hende og lige måtte høre hvorfor jeg duftede så godt af rosenmarin efter.

Dét I vil vide er; hvordan og hvorledes.
Jeg har købt en Levevis neutral sæbe (I føtteren), sådan en refill-dims. Den ene (glas)dispenser er fra Imerco, mens den brune er fra Plint (i Aarhus). De kan også lave dymo, men jeg ønsker mig herre meget en dymo, selvom jeg ved jeg kommer til at lave dymoer såsom: mel, sukker, skrivebord, computer, dør og Augusta. Og sætte dem på hvor de hører til. BARE FORDI JEG KAN! For at få duft var jeg et smut i helseshop. Jeg ved ikke hvad de hedder. Her købte jeg rosenmarinolie, som forresten ikke dufter af alverden alligeveller, ikke hos mig i hvertfald, og citron. Måske 20 dråber i, blandet med sæbe og så har du håndsæbe. Magisk…. næsten.
Det viste sig dog at rosenmarinkvistene ikke holdt i praksis – de er ikke nær så grønne, her et par dage efter. Men det var da et forsøg værd 😉

Læs også

24 Kommentarer

 • Reply
  Marie / krøllerier
  28. juni 2018 at 20:30

  Sikke et dejligt positivt indlæg ❤️

  Jeg har faktisk skrevet et indlæg med forslag til billige eller gratis sommerferieaktiviteter med børn – noget er lokalt omkring Aarhus og andet gælder nok i hele landet. Det kommer på min blog fredag, så du kan evt. kigge forbi i morgen for lidt inspiration. Mine børn er 6, 2 og 0 år.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:25

   Hej Marie! Super fedt – det læser jeg i morgen 😀 Tak!

 • Reply
  Marie / krøllerier
  28. juni 2018 at 20:31

  Og alle kender jo min blog… NOT. Så jeg må hellere skrive, at den hedder http://www.krøllerier.dk

  Og vores sommerferie går forøvrigt til Jesperhus Feriepark.

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:29

   😀 Elsker Jesperhus!

 • Reply
  Emma
  28. juni 2018 at 20:46

  Må jeg spørge hvor du får fjernet din tatovering henne? 😀 Jeg er på behandling nummer 13 (!!) og min er åbenbart en satans genstridig af slagsen, men jeg ved heller ikke hvor tilfreds jeg er med stedet …

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:31

   Hos Jesper – super sød og dygtig mand http://www.removeit.dk
   Jeg hører de kan være genstridige, men 13 behandlinger lyder vildt! Jeg ved man kan få et uforpligtende tilbud der. Måske det ku’ være det værd?

   • Reply
    Emma
    29. juni 2018 at 12:46

    Ja, der er vist meget blæk i, men jeg synes efterhånden det er ved at være pænt træls 😉 Jeg prøver at tage fat i Jesper tror jeg, tak!

 • Reply
  Caroline
  28. juni 2018 at 20:49

  Hvis du ikke har hørt podcasten “Mørkeland”, så burde du ( og alle jer andre) virkelig give den en chance! 😃🙌🏼 Den har jeg totalt optur over!

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:31

   SPÆNDENDE! Dén er hermed nedskrevet 🙂 Tak!

 • Reply
  Mette H
  28. juni 2018 at 21:09

  Nu behøver camping jo ikke være i shelter og udendørs sovning – ja det er et ord nu!
  Vi (2 voksne) camperer i DK hver sommer, de første år i et stort telt med to soverum, de sidste 4 år i campingvogn! Tænk at man en uge om året synes det er noget af det hygligste og med afslappende at vaske op i hånden, og lige skulle ud og gå en lille tur for at komme i bad og på toilet 😅
  Jeg elsker den danske sommer og komme rundt i Danmark, her er faktisk ret pænt 💕

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:31

   Du frister sgu, Mette H!

 • Reply
  Anne
  28. juni 2018 at 21:40

  Jeg fandt engang en 500 kr seddel i bunden af min taske- kunne ikke huske at jeg havde manglet den, så det var mega optur. Jeg brugte lang tid på at finde ud af hvad jeg ville bruge mit guld på😀

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:31

   HVAD BRUGTE DU DET PÅ!?

 • Reply
  Katharina
  28. juni 2018 at 22:13

  Vi har de sidste 5 år camperet på den samme lille campingplads på Djursland. Der er ikke pool eller andre fancy ting, men ungerne elsker stedet! Der er intet som camping i DK, når man har mindre børn. De får et hav af venner og man ser dem nærmest ikke, fordi de tonser rundt på legepladsen fra tidlig morgen til hoppepuden bliver piftet om aftenen 😉
  Kæmpe stor anbefaling til camping (og man kan jo leje hytter, hvis man ikke er telt-typen) 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:33

   Jamen det lyder jo sørens skønt. Jeg har mine forbehold, fordi jeg frygter at jeg kommer til at fryse, får myggestik og ikke kommer i bad hyppigt nok, men omvendt må man jo tage det sure med det søde.. særligt når barnet vil synes det er super sweet. Hendes store drøm er jo at sove i sovepose. Mon ikke den skulle opfyldes?

 • Reply
  Mathilde
  28. juni 2018 at 22:38

  Jeg har haft verdens bedste ferie med mine børn (da de var ca. Augustas alder) på Samsø med konceptet “hestevognsferie”. Det var så optur. Jeg har aldrig før haft noget med heste at gøre (udover angst ved tanken om at skulle op på en), men det foregår således at man får to heste og en prærie vogn i en uge. Første dag lærer man basics om heste/pleje og hvorledes man styrer kareten. Og så er det afsted. Man kører rundt på samsøe i sin egen hestevogn og overnatter i sin vogn på små primitive pladser. Vi har aldrig haft en bedre ferie og aldrig været så beskidte og ildelugtende før. Mine børn taler her 5 år efter stadig om turen – Thailand og Mallorca bliver sjældent nævnt:)

  • Reply
   Nutidensmor
   28. juni 2018 at 23:34

   DET HAR JEG ALDRIG HØRT OM! Wow det lyder sjovt! Jeg er meget overrasket over at man låner hest og vogn og har ansvaret for det hele, bare efter én dags oplæring… men det er måske nok?
   Ih, det er lige før jeg overvejer vi skal det engang. Elsker heste. Ikke sådan hestepige, med cool tjek på alt, men jeg har da været på en rideskole eller tre 😀

  • Reply
   Anna Viktoria
   28. juni 2018 at 23:37

   Samsø holder 100! Vi har holdt ferie her nogle år, og er nu bosat på øen (seriøst!). Fedeste destination med små mennesker, OG nu med færge fra DOKK1 (inkl ladcykel) kan det ikke blive nemmere. Skriv hvis du vil have mere info.
   Og god sommer ✌🏼🏝

   • Reply
    Nutidensmor
    28. juni 2018 at 23:40

    Jeg vil MEGET gerne have mere info! Kan man virkelig få cyklen med på færgen? Er bil ikke et mus? Jeg er vild med det allerede!

 • Reply
  Maria
  29. juni 2018 at 4:29

  Samsø Samsø Samsø. Det dejligste sted at holde ferie. Vi tager på festivalen i år for 4 gang (3 år i træk) mor her høj gravid. Ja ja, det skal nok blive sjovt 😂
  Min datter er 8 år nu og har alle dage elsket Samsø. Så do it 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   29. juni 2018 at 20:23

   Ej, også Samsø festival med barnet? Er det også godt 🙂 ??

   • Reply
    Line
    29. juni 2018 at 22:45

    JA! Samsø er skøn – også med børn og også til Festivallen! Min ø 3> Tag et smut derover, evt en weekend – eller et par dage – billetterne er også billige nu her! Kh. Line/lineskydt

 • Reply
  W
  29. juni 2018 at 9:31

  Læsø! De har de dejligste strande, meget børnevenlige! Skønt sted at komme ned i gear! Og det hyggeligste sted det hedder Storhaven med lækker hjemmelavet is og masser af meget tamme klappe dyr! Virkelig et hit!

  • Reply
   Nutidensmor
   29. juni 2018 at 20:24

   Jeg må lure på Læsø! Tak! 😀

Skriv et svar