BØRNEFRI DAGE

Jeg startede hele showet med en lur. Og så tænkte jeg, da jeg vågnede her for nogle få timer siden; hvad ville andre forældre gøre?
Hvis du havde en eftermiddag og aften uden barn, uden partner, uden planer med venner eller familie; hvordan ville du så skyde showet igang?
Med en lur! – am I right?
En lur uden vækkeur eller forstyrrende elementer! Det er da LUKSUS!
Det var sådan mine børnefri dage i denne runde startede og jeg har nogle skønne dage i sigte, der dog er forælder-atypiske.

Da jeg afleverede Augusta i børnehave i morges var det med et på gensyn. Hun er forresten blevet for stor til at blive kaldt Gusse, hvilket er MEGET svært for mig at vænne sig til, fordi det er det jeg kalder hende 9/10 gange. Nå, men det er tid til far-dage, så jeg fik vinket farvel til barnet og hendes veninde, som – efter lidt besvær – endelig fik koordineret en dag med ens kjoler. Så de twinnede den, hvilket er stort, når man er 5 år 😉
Når jeg afleverer i dag, uden at hente, betyder det at næste gang jeg henter er på onsdag. Det er vores fordelingstilværelse, som fungerer fint lige nu, men jeg har i baghovedet hvornår den mon skal skrues op til en decideret 7/7 ordning, da dét er mere praktisk. Og så tror jeg Augusta er ved at være klar.

Lige nu sidder jeg ved min computer og blogger, mens højtalerne sprøjter musik ud. Det er ikke fordi jeg har lyst til at gå i byen eller mødes med en hel masse, som jeg ellers ville få en akut lyst til, når jeg blev børnefri, på grund af frygten for at være alene. Og lidt FOMO (fear of missing out). På det punkt jeg jeg altså rykket mig en del, jeg bruger de børnefri dage lidt mere positivt, hvor jeg rent faktisk nyder, fremfor hele tiden at savne, have dårlig samvittighed og være bange for at være selv.
Jeg skal simpelthen bare have drukket den Pepsi Max jeg har ved min side og så se gode-dårlige serier. Den kommer fra en 2 liters ven i køleskabet, så jeg er heldigvis vel-ekviperet. I hvertfald for i dag – nu må vi se hvor vildt det bliver 😉 Det eneste jeg faktisk skal tage stilling til er om det er for varmt at have dyne på, når jeg ser serier, hvor jeg skal placere mit glas, så jeg kan nå det og hvad jeg skal binge til de sene nattetimer.

Billedet undrer du dig måske over, men det er sgu bare et billede af mit Føtex køb her i eftermiddags, da jeg lige var blevet færdig med møder og aftaler i Bruuns. Mit køleskab er helt tomt og jeg ville ikke kunne bikse noget sammen, som man kunne servere for en 5 årig, men jeg har ikke en 5 årig, kun en 29 årig, så jeg købte det jeg lige vidste jeg ville få brug for; TOILETPAPIR OG COLA! Hvis jeg mangler chips, frysepizza eller noget andet spændende går jeg i Føtex. En ting man heller ikke bare lige gør, når man har barn.
Endvidere handlede jeg på helt fuld mave, hvilket betyder at jeg tror jeg aldrig har brug for at spise igen, så jeg kunne slet ikke forholde mig til mad… kender du det?

Et helt hverdagsagtigt hverdagsindlæg er blevet efterspurgt flere gange, men venner, det er lidt med forbehold, at jeg skriver det her, for jeg frygter at du, som mor, ikke kan forestille dig en eftermiddag og aften, som jeg har haft og har – plus de dage jeg har i vente, som står på at se veninder og måske dermed enten synes det er nederen at læse om eller blot hele u-relaterbart?
Når jeg har Augusta er mine dage som alle andres; det handler om at få røven ud af sengen inden fanden får sko på, finde tøj til dagen og iklæde barnet det. Få indsmurt nævnte i solcreme efter lidt træls børnetv og få skovlet noget morgenmad ind, inden ladcykelturen går i børnehave, mens den efter afhentning står på badseance, aftensmads- og madpakkefakbrikation, legetid og samvær – og putning.
Ja, eller nok som hos dig, for jeg ved jo ikke præcis hvordan det foregår i dit hjem (..men det gad jeg da godt vide!)
Forskellen er så bare, at jeg ikke har de dage hele tiden.

I morgen skal jeg ses med Trine. Jeg ved ikke hvad vi skal. Søndag skal jeg muligvis lege med Maya, hvis hun ikke har for mange tømmermænd. Det er meget simple planer, som jeg trænger til, efter at have kørt 5/5 med Augusta og Jesper i lidt tid. Ikke at det er for meget, men det er også vigtigt at få set veninderne! Jeg skrider dog til Kolding søndag eftermiddag, efter han har været forbi og sætte en ribbe op på Augustas værelse.
(Ja, jeg har fandeme skudt papegøjen. Også på dét punkt).

Det er lidt mærkeligt at mit liv ser sådan ud, det kan jeg tænke selv her efter 1,5 år som alenemor, men altså, halvdelen af mit liv er jeg ‘bare Johanne’ og det forsøger jeg at nyde.
Så i aften nyder jeg det så ved at tillade mig at være hele alene, så jeg vil muligvis se nogle plastikoperationer, der gået helt galt med Botched – eller The Real Housewives of New York. Altsammen hayu, hvor jeg også ser min guilty pleasure; The Kardashians 😉

Jeg håber du får en fantastisk weekend!

KH!

 

Læs også

10 Kommentarer

 • Reply
  Sarah
  29. juni 2018 at 21:33

  Jeg synes, det er mega fantastisk, at du kan nyde det! Og jeg læser gerne om det, selvom jeg ikke um kan relatere her pt på barsel med tredje barn (min lille Augusta 😉) God weekend 😊

  • Reply
   Nutidensmor
   29. juni 2018 at 21:41

   OGSÅ EN AUGUSTA <3 Hvor fint 😀
   Det er jeg glad for at høre, Sarah! Jeg kan indimellem få nok af at følge bloggere der umiddelbart hele tiden drikker drinks på den ene kridhvide strand efter den anden – fordi jeg ikke selv lever det liv.. Men dejligt du læser med, selvom du ikke har samme weekend, som jeg!
   GOD FREDAG og børnefyldt weekend 😉

 • Reply
  Særún
  29. juni 2018 at 22:14

  Kan slet ikke relatere jeg har børn omkring mig 24/7, hvilket jo er meget hyggeligt og jeg græder også nogen gange af glæde når vi ønsker god weekend i fritter, børnehave og vug 🤷🏼‍♀️ Men jeg nyder at læse om din dag og glæder mig over at jeg trods alt ikke et blevet en bitter kost, endnu 😂 EMBRACE IT ! Det lyder fantastisk

  • Reply
   Nutidensmor
   30. juni 2018 at 1:28

   I WILL! Tak! 😀 Og god weekend til dig og ungerne 😉

 • Reply
  Mette
  29. juni 2018 at 23:34

  Gør nøjagtig som dig og nyder når mine børn er på weekend hos deres far. Det har været sådan siden 2010 og giver mig en frihed og mulighed for at lade op igen. Elsker mine børn overalt på jorden, men man skal osse huske sig selv😉

  • Reply
   Nutidensmor
   30. juni 2018 at 1:28

   Dét skal man! <3

 • Reply
  Signe
  29. juni 2018 at 23:59

  Ca. sådan der jeg også tilbringer mine børnefri dage!! Det er godt at være nået derhen hvor man faktisk nyder og kan finde ud af det hva’?
  Og du tænker I skal ændre til 7/7 snart?
  Må jeg spørge, er det noget du hr overvejet længe eller har det også noget at gøre med at du har fået Jesper ind i dit liv og at du nu har (endnu) mere at bruge din børnefri tid på? Jeg spørger af ren nysgerrighed og gerne i erfaringsudvekslingsøjemed (ja det er et ord. Jeg lige har lavet!)
  Vi står nemlig også foran at skulle revurdere vores fordeling af unger og vi samarbejder heldigvis super godt, men skal have fundet en anden model. Jeg aaaner bare ikke hvad, men havde i en periode også mod på 7/7, da jeg så en sød fyr. Mn det er slut nu (fordi mor her ikke er klar) og pludselig har jeg slet ikke lyst til at undvære mine unger 7 dage alligevel. Jeg føler mig så ego at jeg kunne have det sådan og nu har det anderledes.. ja sorry. Det var en lang forklaring. Men summasumarum… hvad er dine tanker bag evt. snart at ændre jeres til 7/kr7?

  • Reply
   Nutidensmor
   30. juni 2018 at 1:34

   Det er nemlig så dejligt <3 Nogle dage savner jeg stadig lidt slemt – og bekymrer mig om hvad hun tænker, om vi nu hyggede os nok sidst vi var sammen og sådan.. men det har jeg efterhånden, via internettet ;-), fået bekræftet er helt normalt! Jeg er i hvertfald ikke ene om det.

   Jeg synes det er svært det her med ordningerne. Vi kan jo ikke med 100% sikkerhed vide om en anden ordning fungerer bedre.. der skal man mærke efter og give den et forsøg, hvis man føler det er rigtigt.

   For mig handler det om at det blot er praktisk nemmere. Intet med Jesper, da vi begge er selvstændige og dermed kan arbejde på samme måde på en mandag, som vi kan på en lørdag, arbejde mere i fem dage og så mindre de næste fem dage, så der er ikke rigtig noget der skulle tale for 7/7 kontra 5/5, for os.
   Jeg synes man skal kigge på børnene/barnet og se på hvad der er bedst der.
   Augusta fungerer godt i 5/5 og jeg tænker også hun ville det i 7/7, men 5/5 er bare en lidt pusseløjerlig deleordning der betyder at en af os har hende flere weekender i træk. Det er også lidt svært sådan kalendermæssigt at planlægge, i forhold til at kunne huske om man har hende eller ikke, hvilket det ikke ville være med 7/7 – så er det jo bare at huske på lige eller ulige uger.

   Hvilken ordning har du nu med dine børn?

 • Reply
  Christina
  30. juni 2018 at 6:46

  Åh serier og Pepsi max❤️
  Jeg har godt nok stadig min søde mand, men i denne weekend har vi sendt vores 5 børn til farmor og til Lan-party, så vi er børnefri HELE weekenden( og nej vi skal ikke lave flere børn😉). Igår havde vi glemt pepsi max’en, det kommer IKKE til at ske idag. Vi skal dog bruge det meste af dagen på at pakke og rydde op, så vi er klar til at køre mod Italien mandag morgen, men hold nu op friheden er pudsig. En blanding mellem nydning og savn, som man jo nok ikke kommer udenom….. jeg kan godt forstå hvis 7/7 begynder at lyde tiltrækkende, sådan rent praktisk….. og børnene vender sig jo ofte hurtige til nye ting end vi voksne… fungerer det ikke kan man jo altid lave det om…. men tænk at have skiftedag fredag, så hver gang ens barn kom hjem kunne man fejre det med Fredagshygge 😉😍 hav nogle gode børnefri dage ☀️

 • Reply
  Joan
  30. juni 2018 at 8:51

  I’m with you girl ✌️Normalt har vi en 10/4 ordning, men efter forskellige forhindringer der har gjort at rollingerne har tilbragt meget MEGET lidt tid hos deres far de sidste 4-5 mdr, er mor her brugt! Især de sidste par uger før sommerferien (med to mindre skolebørn) er der bare afslutninger til alt, der er fodbold afslutning, og danse afslutning, og sommerfest i begge klasser og så smider vi da lige en stak børne fødselsdage oveni…🙄😳
  Så nu her da de “endelig” tog afsted igår klaskede jeg bare helt sammen… Nå ja, skulle da lige til en fødselsdag/housewarming/”vi er færdig uddannet fest” med små 40 mennesker 😂
  Men nu, hvor kæresten er smidt på en 16 timers vagt, er der eneste jeg skal beslutte om jeg vil se film i sengen eller på fifaen, om jeg vil drikke faxe free eller hindbær brus, og hvad pokker der skal ses i kuk-kassen 😁 og så glemmer vi alle de kedelige hverdags ting til imorgen søndag… Syntes det er skønt at I Blogger jo også kan vise at jeres liv er helt almindeligt og leverpostejs kedeligt til tider… At det ikke er så fint og højglans poleret 😍

Skriv et svar