10 TING DU IKKE SKAL SIGE TIL EN GRAVID

1. Er du sikker på der ikke er to derinde?

Altså jeg har jo godt nok været til en scanning eller to hos et professionel babymåler-menneske med noget erfaring i gravide mavser og deres indhold, men ud fra din kommentar om min maves størrelse kan det da godt være jeg skal tage jordemoderens vurdering til revision. Det kan jo være dit skarpe øjemål er mere korrekt! Jeg må hellere købe ind til to nu – eller kan du tage et kig mere og lige estimere om der kunne være tre?

2. Med Alpha-Nixi flækkede jeg jo fra klitoris og helt op til nakken, efter jeg på 29. time fik vestorm og hun blev revet ud af min skede med sugekop

Ej, har du ikke flere interessante skræmmehistorier du kan dele ud af, så jeg rigtig kan få flere bekymringer om min forestående fødsel, end jeg i forvejen har?

3. Wow, maven har da rigtig taget fart nu, hva’?

Thats the thing about pregnancy, det går ligesom én vej.

4. Altså ikke for noget, men burde din mave ikke være lidt større nu her?

Det kan muligvis anses som et kompliment, da en lille mave for nogen er en positiv ting, men nu er det bare sådan, at man ikke selv kan styre hvor stor vommen bliver, så bare det her med at italesætte en kvindes maves størrelse er faktisk bare et no go.

5. Det her med at man må spise for to er en skrøne, har du hørt det?

Selv hvis jeg ville spise for otte var det min sag – og kun min.

(Jeg var personligt besat af Føtexfood sneglen og jeg sørgede for at der var både til mig og til Augusta. Det tror jeg på hun satte pris på)

6. Var graviditeten planlagt?

Måske jeg er ene om denne, punkt 6, men jeg kan simpelthen ikke se hvad man får ud af at stille det spørgsmål. Spørger man nogen der har været sammen i 8 år om det? Og hvordan vil du se ud i ansigtet, hvis svaret er; nej, det er simpelthen bare en upser.

7. Årh nu skal du huske at nyde det! NYD NYD NYD!

Én ting er at man ikke kan nyde på kommando og en anden ting er at det ikke er sikkert det er alle der reelt nyder at være gravid. Det er faktisk okay at føle det er sur røv, selvom der er mennesker der vil fortælle dig, at du SKAL føle det som den største velsignelse.

8. Sørg nu for at få sovet, inden baby kommer!

Arh tusinde tak, men jeg er også ret så sikker på at jeg ikke kan spare energi op, som var jeg et genopladeligt Duracell-batteri. Jeg sover så meget og så godt som jeg kan, velvidende om at jeg muligvis får minus på søvnkontoen, når baby kommer ud. Det behøver du sådan set ikke minde mig om.

9. Det ville være virkelig smart, hvis du kunne lade være med at føde inden vores bryllup.
Altså for din egen skyld!

Arh. For MIN skyld?
Helt sikkert.
Dit bryllup er jo også på min top 1 over mine vigtige kommende begivenheder, så det ville helt sikkert være træls, hvis jeg skulle gå hen og blive mor lige inden din vigtige dag. Jeg vil enormt gerne gå over tid og være pissefucking højgravid, så jeg kan sidde og drikke alkoholfri drinks og forsøge at holde mig vågen under dit bryllup.

10. Har du fået dine tigerstriber?

Strækmærker? Jeg fortæller dig det, når det sker. Eller vent: måske gør jeg ikke. Måske det faktisk bare er noget jeg holder for mig selv.. ikke fordi det er pinligt eller forkert, men fordi der måske er ting man vil holde for sig selv og for nogle er de her kropsforandringer ting der lige skal sluges.


Bidrag endelig med flere, hvis du tænker der mangler nogle punkter – det kan være vi skal have en del 2 på!

(Og hvis du har lidt vrede i fingerspidserne og er igang med at forfatte en kommentar om hvor snerpet jeg er, så husk på at indlægget er udtryk for min egen holdning, endda sat på en spids – og er ikke nødvendigvis en universel sandhed der er gældende for alle. Men måske for nogen – let’s see 😛 )

Sidder du der og tænker; men hey, gravide siger da virkelig også meget lort, så har du helt ret: LORT GRAVIDE SIGER

 

 

 

 

Læs også

65 Kommentarer

 • Reply
  Kamilla
  6. juli 2018 at 11:57

  11. “Ej, jeg håber, at du får en pige! For alle andre, jeg kender, har fået drenge!”.
  – Javel, så må jeg hellere skynde mig at sende besked til kromosomsystemet med tilbagevirkende kraft og bede dem sende et bestemt køn, så du kan få tilfredsstillet din køns-OCD.

  12. “Ej, vil du seriøst KUN have 8 måneders barsel?? Og så skal din kæreste have resten? Det kan jeg simpelthen ikke forstå. Hvis det var mig, ville jeg mindst have et år, og min kæreste får i hvert fald ikke noget af min”.
  – Fint, hvis det fungerer hjemme hos jer, vi priorieter bare anderledes her.

  • Reply
   Katrine
   6. juli 2018 at 15:35

   Den med barsel kan jeg også blive helt harm over! Som om vi kvinder har en større ret som forældre til længere barsel. Stakkels mand der ikke må bruge noget tid med sit barn.

 • Reply
  Jeanita
  6. juli 2018 at 12:01

  Vi har tvillinger, da jeg var gravid og fortalte at der er 2, nu som ALLE skulle kommentere på størrelse af min mave, for ja den var f****** stor og tung! Så kom det fedeste spørgsmål: Er de så naturligt lavet? ….. øh hvad! Om vi havde fået lidt hjælp eller fikset den helt uden, er det stadig helt naturligt lavet børn tak.. hvis du virkelig mener det er et passende spørgsmål…. 😒

 • Reply
  Pernille
  6. juli 2018 at 12:12

  11. Lige når du har født din lille guldklump og du tror det hele endelig er overstået, så skal du edderspangdytme også føde en moderkage !!!!
  12. Du kommer aldrig i dit tøj igen fra før-graviditeten!
  13. Det gjorde overhovedet ikke ondt at føde og man er bedst, hvis man føder uden nogen som helst former for smertestillende.
  14. Mit første barn var glat som en ål og stank lidt af fisk, da hun kom ud. Nr 2 blev født med lort på hovedet. (Det er så virkelig true story🙈😂)

 • Reply
  Anne
  6. juli 2018 at 12:15

  “Nåå er det en dreng” øjne og mundvige der siger, bedre held næste gang.

  Denne gang venter vi en lillesøster og alle er meget begejstret.
  Bliver så fornærmet på min drengs vejne. Drenge er skønne og piger er skønne. Slut prut.

 • Reply
  Nana
  6. juli 2018 at 12:19

  Enig med nr. 6! Når man er 21, så tror folk aldrig at der planlagt, det er faktisk pisse træls!

  • Reply
   B
   14. december 2019 at 21:51

   Jeg bliver også spurgt, om det er planlagt. Er 32, været gift i to år, sammen i ni.
   Forstår ikke helt, hvorfor folk stiller det spørgsmål.

 • Reply
  Julie
  6. juli 2018 at 12:25

  “Er dine tvillinger økologiske” – øhh nej de er fyldt med pesticider?!
  Mine var lavet ved inseminering, men uanset synes jeg det var rimelig grænseoverskridende, at fortælle om de var lavet i gynækologisk leje eller ved en solid doggystyle..
  Nu går de i børnehave og der heldigvis ikke noget jeg bliver spurgt længere😅

 • Reply
  Susanne@encode.dk
  6. juli 2018 at 12:31

  “Synes du, det er hårdt nu? Bare vent!”

 • Reply
  Christina
  6. juli 2018 at 12:42

  – I yngler jo som kaniner ( Vi har pige fra juli 14′, dreng maj 16 og dreng jan 18).
  – Vi vidste ikke kønnet sidste gang og alle sagde ” årh kender i ikke.kønnet? Men det er jo også lige meget når i har en.af hver i forvejen” -Det er ligegyldig uanset om vi har to af ens køn eller ej, og at vi kender kønnet gør ingen forskel .

 • Reply
  Trine
  6. juli 2018 at 12:54

  Lidt i tråd med nogle af de andre… “hvor er du bare blevet S T O R(!!!)”
  Eh… der er kun en ting at sige om en gravid kvindes krop (hvis man da overhovedet åbner munden) og det er: “hvor er du smuk!” 🙂
  Det må man selvfølgelig gerne sige til ALLE 🙂

 • Reply
  Kira
  6. juli 2018 at 13:02

  Dette indlæg er sjovt! Og der er efterhånden lavet mange af dem rundt omkring på blogs (ikke kritik for din ER virkelig sjov)
  Men jeg kan ikke lade være med at tænke på hvad må man egentlig sige til gravide.!! 🤔😳
  •man må ikke kommentere på mavens størrelse og da slet ikke rører den 😵. •Man må ikke give råd til graviditeten og de skavanker der medfølger, da det jo ikke raver andre end den gravide og to graviditeter er jo ikke ens. 😏
  •Man må ikke snakke om fødslen eller komme med gode råd. 🤐
  • Man må overhovedet ikke spørge ind til om den gravide har tænkt sig at amme da det for nogle gravide kan være nedladende. 😳
  •og når så baby er født må du for Gud skyld ikke komme med gode råd til opdragelse, amning, søvn eller alkohol til mor.. 😬
  Og jeg kunne blive ved. Har en bekendt der er gravid (hun kan i forvejen godt være lidt nærtagende og snerpet 😶🙈) når jeg møder hende ved jeg simpelt hen ikke hvad jeg skal snakke med hende om. Virker jo også forkert slet ikke at snakke om baby/graviditet når jeg selv var det hele igennem for et år siden 😳

  Beklager min lange ligegyldige kommentar. Men havde behov for at komme ud med det og det gik så ud over dig idag 😳🤪🤣🙈

  PS. ELSKER din blog og insta 💪😍

  • Reply
   Sofie
   6. juli 2018 at 13:31

   Selvfølgelig må ikke-gravide da ikke kommentere på ens mave, bare fordi man er gravid (i min verden er det dog noget helt andet, hvis det er ens gode veninde fx). Jeg forstår ikke, hvorfor ikke-gravide tror de har ‘green card’ til at kommentere den gravide maves størrelse. Et punkt jeg er ret træt af. Kommenterer ikke-gravide på min mave, kommenterer jeg også på de ikke-gravides mave. Sådan er det. Og ja, det er tarveligt, men det er det andet i min verden også (og jf. Hvor er du blevet stor). No-go. De andre punkter er jeg enig med dig i, men dem er jeg heller ikke så snerpet med 😃 Det synes jeg, er fint at spørge om. Egentligt bare nysgerrighed synes jeg – så der er vi enige.

   • Reply
    Kira
    6. juli 2018 at 21:29

    Men det er jo maven der er den største forandring og det tydeligste tegn på en gravid kvinde… og det må man ikke snakke om 🤔
    I min verden er maven i det øjeblik man er gravid ikke bare en mave, men en hule en baby skal vokse i. Det får i min verden pludselig en anden funktion ligesom brysterne der bliver til barnets madpakker når barnet er født.
    Personligt syntes jeg det var fascinerende at min maven var lille de første 6 måneder hvor efter den tog fart og blev kæmpe… Den fascination ville jeg da gerne dele med andre og syntes det var hyggeligt når folk gad at snakke om at min mave var lille men inden i lå en baby på 2 kg+det løse 😳. Jeg viste jo at baby havde det godt selv om maven var lille. Måske hvis man er bekymret for størrelsen på maven (om den er lille eller stor) kan det være træls at folk hele tiden minder en om bekymringerne… 🤷‍♀️

    • Reply
     Tine
     8. juli 2018 at 17:23

     Man må gerne kommentere størrelsen på min mave – på en ordentlig måde. Ikke noget med “shiiiit, hvor er du blevet gigantisk!!!” Men et almindeligt høfligt”Nøj, hvor er den stor og fin, hvor langt er du?” Er helt okay med mig. Men det er No-Go at røre den hvis man er fremmed eller fjern bekendt.

 • Reply
  Anne
  6. juli 2018 at 13:07

  – Har i tænkt på navne?
  – Ja vi er begge ret vilde med (indsæt navn her)
  – Aej det mener du ikke?! Det er da vildt grimt/gammeldags. Eller jeg kender det mest skrækkelige barn med det navn.
  – Nå

  • Reply
   Frederikke
   6. juli 2018 at 17:27

   Oh yes! Eller “Nå okay” eller “er det besluttet”. Så dermed synes du, at det er det grimmeste navn, jamen tak for din mening, jeg har ikke spurgt.

 • Reply
  Nadia
  6. juli 2018 at 13:23

  “Hvor lang tid tog det jer at blive gravide” eller “Var det svært at blive gravid”?

  Der er simpelthen så personligt et spørgsmål, at det spørger man ikke om. Ligesom man heller ikke spørger om, “skal I ikke snart have nogle børn?” eller “er du gravid?”.

  For nogle er det en årelang kamp at blive gravid og det raver altså ikke andre, med mindre man selv nævner det. Det svarer lidt til at spørge, hvor man knaldede eller i hvilken stilling man knaldede, da det lykkedes. Det gør man ligesom ikke, vel? Derfor spørger man heller ikke om, om det skete på briksen hos en læge eller hjemme i sengen. ✌️

 • Reply
  Nadia
  6. juli 2018 at 13:24

  “Hvor lang tid tog det jer at blive gravide” eller “Var det svært at blive gravid”?

  Der er simpelthen så personligt et spørgsmål, at det spørger man ikke om. Ligesom man heller ikke spørger om, “skal I ikke snart have nogle børn?” eller “er du gravid?”.

  For nogle er det en årelang kamp at blive gravid og det raver altså ikke andre, med mindre man selv nævner det. Det svarer lidt til at spørge, hvor man knaldede eller i hvilken stilling man knaldede, da det lykkedes. Det gør man ligesom ikke, vel? Derfor spørger man heller ikke om, om det skete på briksen Hospital en læge eller hjemme i sengen.

 • Reply
  Simone
  6. juli 2018 at 13:30

  Nr. 11: Specielt i denne varme: “Eeeej det må godt nok være varmt for dig nu hva?” Ja tak fordi du nævner det, jeg fik det straks meget koldere!!
  Eller nr. 12: “Jeg har lige hørt om en der fødte der afkalkede i kroppen, så hun slet ikke må bære sit barn og har brækket nogle ryghvirvler af at føde. ” Jamen tusind tak for den info, nu glæder jeg mig endnu mere.

 • Reply
  Samantha
  6. juli 2018 at 13:49

  Nr 6 var klart den, jeg var mest træt af. Kan SLET ikke forstå, hvorfor det er vigtigt? Og det føltes som at blive slået i hovedet hver gang. Som om man bliver en bedre mor af, at have planlagt det. Jeg begyndte bare at svare “Ja du FATTER ikke, hvor meget vi har bollet” så stoppede det med tiden.

 • Reply
  Katrine
  6. juli 2018 at 13:56

  Årh nr. 7-8!!! Sidder her med 15 dage til termin og aldrig har jeg sovet så elendigt som nu! Hold jeres k*** med at sove mens man kan. Varmen og vægten hjælper ikke ligefrem så vil nu faktisk vove at påstå at jeg sover bedre når lillepigen rent faktisk kommer, om det så kun er 5 minutters søvn jeg får! Og om jeg nyder det, ja, men det skal du da ikke bestemme om jeg skal eller ej. Har nydt det i 9 måneder, nu må hun altså også godt se at komme ud! Fornemmes det jeg er utålmodig? 😅

  • Reply
   Louise S
   6. juli 2018 at 15:37

   Du KOMMER til at sove bedre, når baby er ude – jeg lover!! Afbrudt, ja. Altid på vagt, ja. Men der er sgu ikke meget, der giver lortesøvn som en kæmpe højgravid mave i sommervarme! Hold ud, vil jeg nærmere sige!

 • Reply
  Signe
  6. juli 2018 at 14:11

  Med et barn på 2 år og tvillinger på vej hørte jeg ofte “godt det ikke er mig”. Super opmuntrende.

 • Reply
  J
  6. juli 2018 at 14:12

  Vi har henholdsvis fire og fem år mellem vores børn fordi vi fik hjælp til at lave dem.
  Bliver ofte “spurgt”: Hvorfor er der så mange år mellem børnene, det er da træls hva, så får de ikke glæde af hinanden og sådan noget.

  Til det har jeg nu to standard svar…
  1. Vi fik hjælp fordi jeg er gold som en ørken og min man skyder med sø vand.
  2. Vi kneppede om kaniner, men det var først efter lidt tid vi opdagede det ikke hjalp at få den i røven.
  Det skulle jeg hilse og sige lukker kæften på folk.

  Ps. Kan du lave en lort folk siger til ny forelskede. Eller lort ny forelskede siger. Sådan lidt apropos.

  • Reply
   Mette
   6. juli 2018 at 14:23

   Hold kæft nogle gode kommentarer, gad virkelig godt se folks ansigt, når du fyrer den/dem af 😂😂 Jeg fik min sodavand op i næsen af grin 😂😂

 • Reply
  Anette
  6. juli 2018 at 14:22

  Nr. 4! 🙄. Du vil have godt af et ekstra stykke kage… hvor er du lille og fin… tag lidt mere du skal jo spise for 2… skal du ikke have kejsersnit når du er så lille (er 162 høj…)den bette vejede godt til md scanningen, så jeg tror hun får rigeligt 🤪. Da jeg var 19 uger hende sagde min søster… der er da nogle der er mindre end dig… Den har godt nok fart på nu din mave… yes… men hun skulle også gerne blive større 🤔🙄

 • Reply
  Trine
  6. juli 2018 at 14:28

  Det er virkelig spot on😊👍🏻👌🏻

 • Reply
  Line
  6. juli 2018 at 15:10

  “Hold kæft hvor er du tyk!” Efter at have fået den kommentar tilpas mange gange, begyndte jeg at svare “i lige måde. jeg er gravid, hvad er din undskyldning?” Så sagde folk ikke mere 🤷🏼‍♀️

 • Reply
  Marie
  6. juli 2018 at 15:17

  Man må ikke spørge om det er planlagt, slut!
  Blev spurgt af en møg tarvelig og fuldkommen fremmede sygeplejerske, på den afdeling hvor jeg var i klinik. Hun havde også kommentaren “23 år, det er lidt ungt ikke?” Og den bedste, til en hyperemesis ramt førstegangsgravid “Ja, jeg havde jo ikke kvalme. Så kan ikke rigtig sætte mig ind i hvorfor nogle kvinder synes det er så hårdt”. 😡😡
  – hun arbejdede endda på en afdeling for kvinder og fertilitet. Jeg var rasende, men forholdt mig meget roligt. 😂

 • Reply
  Cecilie Overgaard
  6. juli 2018 at 15:32

  Synes også et indlæg med, hvad vi så GERNE må sige til de gravide er på sin plads. Hvis der overhovedet er noget.
  Vil nu ellers mene jeg generelt har styr på, hvad der er pænt og ordentligt at sige.
  På Lines Livsstils blog læste jeg at man ikke må sige “Hvor ser du godt ud” til en nybagt mor, fordi “de jo selv føler sig grimme”.
  Jeg bliver træt! Jeg gider ikke gå på listetæer, fordi hormonerne flyver rundt.
  Sæt nu pris på dine veninder glæder sig og kan lide og snakke om graviditeten og evt. børn, det er faktisk noget vi gør i bedste hensigt for at vise interesse. Så prøv nu lige at huske intentionen inden I vender øjne af alle os, der endnu ikke har eller er på vej til at få børn.

  I øvrigt er den ikke myntet på dig, Johanne, da jeg udmærket er klar over, at det er skrevet med et (stort) gran salt 😉
  Det virker dog til det meste af dit kommentarfelt er meget irriterede over vores “dumme” kommentarer.

  • Reply
   Mette
   7. juli 2018 at 17:18

   Jeg tænker, at man kan tale til gravide som til alle andre veninder og bekendte? Jeg ville fx aldrig sige “hej tykke” eller “hvor meget har du taget på?” til en veninde, gravid eller ej.
   Men jeg forstår alligevel godt lidt din irritation over, hvad man snart må sige.. folk er så forskellige. Men måske er det noget med at fornemme, hvem man står overfor og hvordan vedkommende har det. Som man gør med andre mennesker? Jeg elskede, at mine veninder var så omsorgsfulde og interesserede, men jeg blev også meget usikker og ked af det, når nogen kaldte mig “tykke”, fordi jeg ærlig talt kunne have det svært med voksende bryster, stor mave og alle de andre kropsforandringer.

 • Reply
  Lena
  6. juli 2018 at 15:45

  Det er ikke en sygdom at være gravid…

  Næh – men man kan godt nok blive meget syg af det. 3 måneders gestationel diabetes resulterede i en masse blodsukkermålinger, svangerskabsforgiftning og meget overbelastede nyrer. De er pt godkendt men jeg må helst ikke blive gravid igen lige foreløbigt. Sker det før januar skal jeg følges tæt på nyreafdelingen. Tror bare jeg venter…
  Og så er der alle dem der lider af kvalme, bækkenløsning… indsæt selv flere.
  Når jeg forhåbentlig engang tør at få en toer, skal jeg have fundet en spydig kommentar til folk som siger noget mht sygdom og graviditet.

 • Reply
  Jane
  6. juli 2018 at 16:01

  “Hvis du synes dine bryster er ømme nu, så bare vent til mælken er løbet til, og baby sutter på dine sprækkede patvorter” øhh.. jo tak. Det der amning lyder da fristende 🙄

  “Hvis du synes det er hårdt med 1 barn, så bare vent til lillebror/søster kommer. Så får du absolut ingen søvn og mortid” Hmm.. Jeg har mange bekymringer om at have to børn i forvejen.. Søvn er ikke en af dem 🙈

 • Reply
  Mette
  6. juli 2018 at 16:05

  Hej Tykke!
  Højst upassende!

  • Reply
   Kamilla
   6. juli 2018 at 17:13

   SÅ enig!

   • Reply
    Cecilie
    6. juli 2018 at 20:03

    Åh den har jeg også fået flere gange. Plejer bare at sige “Jamen hej tykke” tilbage.

 • Reply
  Birgitte
  6. juli 2018 at 16:41

  Nu er din neglelak vel økologisk? Du bruger jo heller ikke vaskemiddel, shampoo, creme og hårlak som ikke er parfumefri? VEL? Og du ved godt at det er bedst at spiser økologisk og undgå sukker… Jeg bliver så træt

 • Reply
  Camilla
  6. juli 2018 at 17:10

  Jeg er max højgravid og har fået følgende kommentarer ret ofte:
  “Ej hvor meget har du egentlig taget på”
  17 kg, ja det er meget og nej jeg synes ikke det er det fedeste i verden at ligne en oppustet flodhest!
  “Tror du dine pigmentpletter forsvinder efter fødslen?”
  Tja godt spørgsmål…. men tak fordi du lige minder mig om, at jeg ligner en, der lige har taget en kæmpe slurk Cocio –

 • Reply
  Malene
  6. juli 2018 at 18:47

  “Nøj du ser træt ud idag!” “Okay, jeg føler mig mere frisk idag end de sidste 14 dage, men tak for lort”

  • Reply
   Mette
   8. juli 2018 at 18:23

   Det får jeg at vide hver dag på arbejde 🤣 Mine børn er henholdsvis 5 og 8 år og sover fint igennem. Sidste gang min kollega sagde det til mig, svarede jeg at jeg nok bare så sådan ud, for var i hvertfald ikke træt… 😴

 • Reply
  Camilla
  6. juli 2018 at 19:09

  “Hold da op, du har da godt nok godt gang i mælkeproduktionen” aka shit nogle store bryster. En gramsede endda på dem, uden at spørge..

  “Skal du tisse igen? Du har jo lige tisset…”

  “Hvordan går det med at komme på toilet? Kommer du af med afføringen? Eller er du forstillet? Husker du at drikke nok med vand?”

  Det er som om, at når man bliver gravid, bliver ens krop bare allemands eje – der er ingen grænser…

 • Reply
  Mette
  6. juli 2018 at 19:58

  “Hej tykke” (seriøst??!)
  “Det sætter sig meget på barmen, hva?” (Tak fordi du minder mig om det, som jeg lige havde glemt efter at have smidt 1000 kr på nyt undertøj IGEN. Og tak fordi du kigger på mine bryster)
  “Åh bare jeg ikke får strækmærker! Det gjorde min mor!! Har du husket at bruge bio Oil?” (Tak, nu har jeg det meget bedre med de strækmærker, der allerede ER kommet. På trods af to-tre gange indsmøring i det åndssvagt dyre olie HVER fucking dag)
  “Ej men du skal jo tænke over, at nu her med barn nummer to, så får du MEGET mere travlt” (yeees tak for den kærlige og betænksomme bemærkning)

 • Reply
  Cecilie
  6. juli 2018 at 20:07

  Er gravid med nummer to, og efter det her indlæg er der 3 kommentarer (udover dem i indlægget) jeg ikke magter!
  1) “Hvad med faren?”(da jeg var gravid med nr. 1) – så fordi jeg er “ung mor” (21 år), er det ensbetydende med at jeg ikke kan være ansvarlig og få et barn med den mand der er min kæreste? (nu mand)
  2) “Hvad spiser du så af underlige ting/cravings?” – Øhhh mad?
  3) Når jeg fortæller at nummer 2 også bliver en dreng får jeg 9/10 gange responsen “så må i jo bare prøve igen” – Hvem siger at jeg nødvendigvis absolut vil have en pige? Er det bedre at få en pige end en dreng? For jeg er nu egentlig meget tilfreds! 😊

 • Reply
  Mette
  6. juli 2018 at 20:41

  Hvor er det dog herligt at læse:-) Er stødt på alle de kommentarer under begge mine graviditeter… Anden gang var jeg vild med: Nej en pige, så får I jo en af hver, så kan det da ikke blive mere perfekt!
  Jeg ville sygt gerne have haft en dreng, så tak for den:-)
  Og elsker bare kommentarerne: Men du vil da gerne føde normalt denne gang, ikke? Se nu mener jeg at både nøglehulsfødslen og indgrebsfødslen begge er normale 🙂 og kunne jeg helt slippe, ja så valgte jeg da det:-) Men vi har ikke alle et valg om hvordan fødslen kommer til at foregå;-)

 • Reply
  Maria
  6. juli 2018 at 22:28

  (Termin 1/1) vi må ikke håbe du føder den 24 december. Det ville være så synd for dit barn og heller ikke d 31 december. For så er der heller ikke nogen som kommer til dit barns fødselsdag. Og hvis du føder d 1-1 puha ja så har alle tømmermænd 🤔 fuck…

  jeg fødte d 18 december.

  • Reply
   Malene
   7. juli 2018 at 8:15

   I hear you! Jeg havde termin 7. januar, men fødte 25/12. Mit vand gik d. 24/12 kl. 3.30 om natten. Lige DER fik jeg MANGE kommentarer fra familie om, at det var da vores egen skyld. På sin vis var det vores egen skyld – vores datter er reagensglasbarn, men det er altså ikke tanken om risikoen for at føde juleaften, der får folk til at samle benene. 😂🤦🏼‍♀️

 • Reply
  Ditte
  6. juli 2018 at 22:42

  FUCK. Nr. 6 – du er ikke alene. Tror det er rimelig standard (lorte) spørgsmål. Hvad fanden rager det dig? Planlagt eller ej, så får vi en baby.

  Nr. 9 – SPOT ON!!!! Jeg kunne have revet hovederne af, på SAMTLIGE mennesker. Jeg er, sjovt nok, ikke herre over, hvornår mit barn kommer. Og nu du siger det, så HÅBER jeg faktisk lidt, at jeg føder på din 27 års to-die-for fødselsdagsfest………. As if.

  Genialt. Tak for dig og dine altid givende indlæg 🤗

 • Reply
  Rikke
  6. juli 2018 at 23:48

  “Sikke stor din vom er blevet!” Fik jeg at vide af en ældre dame.

 • Reply
  Helene
  6. juli 2018 at 23:56

  Spot on.
  Elsker dine kommentarer til spørgsmålene.

  Er du sikker på du er x antal mdr henne?

 • Reply
  Christina
  7. juli 2018 at 6:29

  Jeg læste ve-storm som vest-orm og tænkte; hvad fanden er nu det?! 😂

 • Reply
  MorT2
  7. juli 2018 at 6:45

  Måske du kan lave en liste om hvad man må sige til en gravid?

 • Reply
  Lisbeth
  7. juli 2018 at 6:56

  Min svigermor er sådan en, der synes tiden med små børn var MEGET hård, hvis ikke næsten ulidelig – det samme gør min svigerfar. De snakker hyppigt om, hvor MEGET hårdere det hele bliver, når der kommer en lille ny i slutningen af denne måned. Det samme gjorde de, da jeg ventede vores første for knap tre år siden: “SÅ er det slut med at sove!” Eller “Ja, A VILLE jo ikke lege selv, så vi SKULLE sidde ved siden af!”

  Vi synes vitterligt ikke det var/er SÅ hårdt at have et barn, og jeg tænker det bliver samme koncept i næste omgang, hvilket vi ofte forsøger at forklare dem, hvortil de ryster på hovedet, griner og siger “Bare vent. Bare vent!”

  Det er nok noget nær de dummeste kommentarer jeg har fået.

  Lige en sidste. Jeg fortalte min svigerfar glad om, at jeg skulle føde hjemme denne gang, hvortil han kigger forfærdet på mig, ryster på hovedet og siger lettere forskrækket “Jamen, held og lykke, det får I brug!”, for derefter at gå. Det er uden tvivl den dummeste kommentar jeg nogensinde har fået som gravid. Og egentlig også tangerende til provokerende.

 • Reply
  Trine
  7. juli 2018 at 9:44

  Når man er gået en uge over termin og bare er træt og bliver spurgt af fremmede : Hvornår skal det være? Hvornår skal du føde? ( ja gid jeg vidste det🙈)

 • Reply
  Katrine
  7. juli 2018 at 9:48

  Det er SÅ rigtigt. Er især enig i punkt 6! Synes det er så grænseoverskridende at spørge om det var planlagt. Har været sammen med min kæreste i 6,5 år og alligevel har alle spurgt om det var planlagt og om vi blev overraskede 🤔Så det handler tydeligvis ikke kun om at synes det er “tidligt”, men at folk mener at de har naturlig ret til at vide om det var en ups’er eller ej, så de lige kan dømme 😅🙈 Desudem hører jeg på ALT for mange skræmmehistorier om fødsler-gone-wrong, foranliggende moderkager, bækkenløsning og what not 🙈 nej tak herfra! Jeg er kun i første trimester, men en ting jeg godt kunne add’e til listen er folks meninger om hvad jeg må og ikke må og skal og ikke skal. “Husk nu at spise sundt og du må jo huske ikke at løfte ungerne nede i institutionen for meget! Du må ikke brokke dig over kvalmen – det er jo sundhedstegn og “bare tænk på hvad der kommer ud af det!” 🙄

 • Reply
  PernilleB
  7. juli 2018 at 10:11

  Jeg erfarede, at man ikke skal sige: jordemoderen skønnede næsten et kilo forkert, da hun lavede skønnet lige inden fødslen. Kom til at sige det i selskab med nogle kvinder, der stod umiddelbart foran igangsættelse. De blev meget blege, da jeg sagde det. Da jeg bagefter tilføjede, at man ikke mærker om barnet vejer 3700 eller 4200 g, når man er alligevel er i gang, troede de ikke på mig(men det er altså sandt)

 • Reply
  Maria
  7. juli 2018 at 20:41

  Ehm jo, nr. 6 spørger folk også om, når man har været sammen i 8 år+ For det er jo helt skørt faktisk at planlægge barn nr. 4. Jo tak, det var planlagt, og hvis det nu ikke havde været, ville jeg nok heller ikke nødvendigvis have lyst til at fortælle dig det, fjerne familiemedlem som jeg ser hvert 4.-5. år.

 • Reply
  Rikke Bihl Remmer
  7. juli 2018 at 21:39

  Fantastisk. 😂😂
  Jeg har faktisk selv skrevet et indlæg, på min blog for lidt tid siden.
  Kunne da være mega fedt, hvis du ville læse det – Synes selv det er skide morsomt (og enormt tragisk, når man tænker over det 😱😱).

  Tak for endnu et godt grin. 😊👏🏻

 • Reply
  Rebecca
  7. juli 2018 at 22:39

  “Hvor meget har du taget på??”
  Øh, det ved jeg ikke, pas din egen tykke røv, så passer jeg min.
  “Eej, håber du ikke på en dreng denne gang” (dog mest min mand der fik den kommentar, efter 2 piger) næ, vi bliver glad for et raskt barn (som viste sig at være pige nr 3 🙂 )

  • Reply
   Dusen
   26. juli 2018 at 16:04

   Jeg er mor til tre skønne døtre – da vi ventede nr. 3, 8 år efter skortede det heller ikke på bemærkninger:
   1. Er det den samme far? (Ja, og hvad rager det så egentligt dig, fremmede dame, der kun kender mig meget perifært gennem min mor
   2. Nå, det er da også lige i sidste øjeblik! (Hallo, jeg var 35, ikke 55)
   3. Satser I så på en dreng nu? (Nej, vi ønsker os af alt i verden mest at få et sundt og raskt barn!)
   4. Pyha…At I gider, nu hvor de store er blevet så selvhjulpne (tja, man bestemmer jo ikke altid selv hvor hurtigt ens børn kommer…Jeg havde bestilt et til levering 5 år før, men det gik ikke så godt…)
   Summa Summarum – smarte bemærkninger er der altid mange af til gravide!

 • Reply
  Louise
  8. juli 2018 at 21:54

  Og så er der tiden efter fødslen. Altså lige efter hvor hormoner og kæmpe ømme bryster raser. Der skal jeg da lige live for at folk heller ikke holder sig tilbage. Sad til en fødselsdag i mon datters klasse med min søn på 5 dage, da en mor jeg ikke kender særlig godt, højt og tydeligt foran alle forældre spurgte “Nå gik du så bare helt vildt i stykker eller hvad. Sprak du?”….. Suk…. Og stooooop nu

 • Reply
  Anna
  9. juli 2018 at 7:33

  “Det må da være lige op over/Skal du ikke snart på barsel?” Øhm altså der er lige et par måneder til. Jeg har det egentlig fint med at folk kommenterer på min mave her under 2. graviditet og man må også gerne ae for min skyld, men jeg synes virkelig det er akavet at skulle svare på om det ikke er ved at være, eller om man er sikker på der ikke er to 😁 En anden ting er “Har I besluttet jer for et navn?” – det kan jeg godt forstå interessen for, men vær sikker på at du kan mønstre et ordentligt pokerfjæs, hvis svaret ikke passer til dine præferencer inden for børnenavne. Man bliver faktisk lidt nedslået når man måske har brugt lang tid og gjort sig umage for at finde et navn man er enige om og glade for, og så får en eller anden skeptisk kommentar 🙈 Og så er der “Hvornår kommer han/hun?” – det er uden tvivl kærligt ment, men af erfaring med min datter, hvor jeg gik meget over tid, skulle sættes i gang mm. er jeg meget bevidst om at 1. Det ved jeg ikke 2. Det kan jeg ikke bestemme. Med min datter slukkede jeg min telefon og lagde den væk til sidst – kunne ikke overskue alle “Har du født?” beskederne 😂

 • Reply
  Christina
  27. juli 2020 at 23:31

  Det er i hvert fald en dreng du venter sådan som maven sidder!
  – nej det er faktisk en pige
  Sådan som din mave sidder så er det en dreng
  – nå ja, men så må de to tissekone billeder jeg har fra scanninger af min datter da være helt forkerte og jeg går da straks ud og bytter alt tøjet til drengetøj, nu når du er klogere end scanningerne ???‍♀️

 • Reply
  Christina k
  27. juli 2020 at 23:31

  Det er i hvert fald en dreng du venter sådan som maven sidder!
  – nej det er faktisk en pige
  Sådan som din mave sidder så er det en dreng
  – nå ja, men så må de to tissekone billeder jeg har fra scanninger af min datter da være helt forkerte og jeg går da straks ud og bytter alt tøjet til drengetøj, nu når du er klogere end scanningerne ???‍♀️

 • Reply
  Maria
  14. oktober 2020 at 13:02

  Ting som er hørt so far ! Er i uge 18
  1.er du sikker på der kun er en ?
  2. Jeg så ellers gerne at det blev en pige ( efter vi fortalte at vi ventede en dreng)
  3. Jeg ville ikke købe den barnevogn hvis jeg kunne bestemme ( efter vi fortalte hvilken barnevogn vi har købt)
  4. Ja nyd jeres aftener mens I kan .
  5. Jeg gik i hvert fald ikke til frisør mens jeg var gravid .

  Bitch, did I ask you !!!! Jeg er så overrasket over at folk på ingen måde ikke lige tænker om det de siger faktisk er til gavn eller skade … jeg glæder mig , Don’t fucking Rain on my parade !!!

Skriv et svar