NÅR NU FLYVERDRAGTEN SKAL I HUS

Reklame for Sportmaster

Det var en ret så morsom grimasse pædagogen i børnehaven fik, da Augusta den anden dag fortalte at vi skulle ud og se på flyverdragt. Eller “snedragt”, som hun faktisk sagde 😉 Vi stod nemlig alle i korte ærmer på børnehavens legeplads, det er klart hun blev overrasket, men vi kunne så også kvittere med at vi da i samme ombæring havde tænkt os at finde nogle vinterstøvler, på trods af at vi jo blot er få dage inde i efteråret. Ikke desto mindre er vintertøjet kommet i butikkerne og det er nu alligevel ikke at være særligt early birdie, at se på hvilken slags grej der skal købes hjem til ungerne, for vi skal jo finde det rette og det rette kan være hapset for næsen af os plus at sæsonskift har det med at snige sig ind på os.
Bang; pludselig er der kolde fingre på cykelturen og bang; sjap og kulde. Det’ Danmark – vi har sjap! :-)Det her med at finde ud af hvad der fungerer bedst – og ikke kun ser bedst ud – kan sgu være lidt en jungle. Særligt når man er førstegangsforældre tror jeg.. det er i hvertfald min erfaring. Jeg har tidligere skrevet indlæg med tips til hvad man skal erhverve sig, når barnet går i institution, så vi f.eks. slipper for fejlkøb og overkøb, men på det tidspunkt stod jeg også midt i den verden, i mine praktikker under min pædagoguddannelse, så jeg så first hand når noget fungerede og når tingene virkelig ikke fungerede. Jeg ved – klart nok – langt fra alt, men jeg deler alligevel med jer, venner, hvad jeg kigger efter, så kan du læse det, hvis du vil.

Nå, men vi landede i Sportmaster (på den lune efterårsdag) fordi vi var blevet spurgt om vi ville kigge på deres flyverdragter. Augusta sprang i de dragter hun selv fik ned fra stativerne med 6 tallet på. Hun udvalgte hurtigt den lilla, som er fra mærket M79, men den var i tæt kapløb med den med stjernerne (nederst i indlægget), som der dog ikke var den helt store forskel mellem, udover niveau af spraglethed.
Martin, som Augusta omdøbte “Flotte fyr” til hans kollegers store morskab, hjalp til med at vurdere om størrelsen var korrekt, hvilket jeg synes er en rar gevinst når man handler i fysisk butik. Hun slog dog sin egen kommentar, da hun under støvleafprøvningen får udbrudt: “jeg elsker når du griner med din lysestemme!” (spoiler: Martin havde en helt normal mandestemme. Også når han grinede). Han grinede forresten fordi at hun roste ham for at være flot skaldet.
(Ja, jeg havde det helt store energifyldte charmedyr med, men hun var også virkelig i hopla over shoppingsceancen)

Når jeg kigger på flyverdragt til Augusta kigger jeg efter: 

– At den skal være åndbar, vind- og vandtæt!
– En glat inderside, i hverfald fra numsen og ned i benene, så den er let at glide i og få på.
– En flyverdragt der sidder til. Den skal ikke pose for meget.
– At flyverdragten passer. Et tip er at man kan tage fat med en hånd i dragtens skridt, når barnet har det på, så der er stof nok til at man kan holde i den.
– At der er: en elastik ved foden, som ikke er alt for stram, så man (barnet, når det er en 5 årig) kan sætte den under støvlen, reflekser og hætte.
– En der sidder til, når den er lynet helt op og hætten er på.
De skal helst ligne en eskimo #MissionPossible, som du kan se herunder.
– Ekstrastof, slidstærkt, ved knæene, evt. numsen også.
– En farve eller noget mønster som ungen kan lide. For Augusta betyder det sgu bare meget at lige dén har spræl, selvom jeg da også synes mere douchede er fine.
…dernæst ved jeg at Augusta elsker det her lille stykke stof ved håndledet, hvor man kan stikke tommeltotten igennem. Aner ikke hvad det hedder, men det er et kæmpe must i hendes 5-årige hoved 😉
– En anden ting er fodtøj. Hvis jeg skal fremhæve én ting er det at gå udenom snørebånd, hvis dit barn ikke kan snøre snørebånd – men heldigvis er de fleste da også med velcro. Og så skal de selvfølgelig holde fødderne varme. Vi køber altid et par termostøvler til børnehaven pga… ja, sjap.

Er der noget særligt du kigger efter, som du vil dele?

Vi køber forresten kun én flyverdragt, vil jeg lige sige her til sidst. Jeg ved mange har to, enten fordi de har én til institution, vuggestue/dagpleje/børnehave og så én derhjemme eller fordi at de oplever at barnet simpelthen får rullet sig så gevaldigt i jord/mudder/sand/sne/sjap at den lige skal have lidt tørretid efter aftørring med våd klud – eller en tur i maskinen. Vi har før haft to, men vi har ikke fået nummer to brugt nok til at det gav mening, da Augusta ikke (endnu?) ender i situationer, hvor hun gør sig rigtig snavset eller våd. Uheld kan ske, men ikke nok til at vi har behovet. Det er der til gengæld bestemt andre der har, jeg ved ikke om du er en af dem der køber to styk, men jeg har med egne øjne set at den investering for nogle kan være praktisk 🙂

Jeg var meget tilfreds med posens indhold og flyverdragten kom straks på børneknagen i gangen. Så er det bare spændende hvornår der bliver brug for den 😉

KH! Johanne

ESKIMO:

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Louise
  28. september 2018 at 20:16

  Hold nu op hun er blevet stor! Og hun må ha reddet Martins dag med de kommentarer 🙂
  Jeg har et vuggestue barn en sæson endnu, så jeg er hoppet på en brugt flyverdragt fa reima, som har de ting du har listet op. Og vi venter også med termostøvler. Til næste vinter når den står på udflytter, der tror jeg det er godt at investere i en ny, så den ikke når at blive for slidt, samt et par termostøvler ud over de alm vinterstøvler.

 • Reply
  Sara
  28. september 2018 at 20:25

  Fra en kommende pædagog: ÉN lynlås! Fåååårk hvor jeg hader de flyverdragter med to lynlåse. De er umulige for børnene at åbne eller lukke selv. det er helt fint til en baby der ikke skal hjælpe, men til 1,5 år og opefter – drop dem med to lynlåse.

  ooooog husk navn! 😀

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:35

   JAAA!!!! SÅÅÅ ENIG, SARA! Godt indspark ! 😀

 • Reply
  Christina
  28. september 2018 at 21:14

  Jeg vil også gerne vide, hvad det stykke, der går nedover hånden hedder?
  Måske snefang?

  • Reply
   Nutidensmor
   1. oktober 2018 at 17:41

   Nedover hånden?! WHAT? 🙂 Hvor?
   Jeg vil gerne vide hvad albuehasen i virkeligheden hedder. Sådan den korrekte betegnelse. Nu vi er ved det.

Skriv et svar