KAN TV-DINNERS DRÆBE ROMANTIKKEN?

Reklame for Yousee

Der gik noget op for os den anden dag, da et vennepar kom på besøg for at hente og låne Jespers campingvogn – ja også for at spise en burger eller tre i vores glimrende selskab. Da vi satte os ned ved spisebordet, fik jeg ligesom overrasket sagt – og indset! “Hov, ej gud hvor sjovt, vi har da egentlig ikke spist ved spisebordet før”. Altså dér, hjemme i Jespers lejlighed, i spisestuen. Det har vi ikke gjort ene og alene af den grund, at der står et lille dejligt bord liiiiiige foran fjerneren, og herfra ynder vi at indtage alle vores måltider. “TV-dinner” kan vi jo kalde det. Dét dyrker vi virkelig meget.
Overraskende for mig vækkede udtalelsen ikke nogen stor forundring fra vores kære venner, men de er så også nybagte forældre og ha sikkert en masse andet at tænke på, end hvor vi spiser vores mad.

Som I nok har luret, er vi ret vilde med at se fjernsyn – og nu har vi fået YouSee’s Bland Selv tv-pakke, så vi kan se endnu mere af alt det, vi elsker at hygge til ved vores lille bord foran flimmeren. Det smarte ved det er, at vi nu kan blande vores helt egen tv-pakke med både vores yndlingstv-kanaler og favoritstreamingtjenester. Altså det vil sige, at du kan sgu få regulære tv-kanaler, som vi jo sikkert kender,
men OGSÅ f.eks. HBO, Viasat Film inkl. Viaplay, Disney Channel og den slags. Så: Én lækker blandet pakke. Det er nok derfor det hedder Bland Selv, egentlig.
Fordelen er så, at du kan bytte både tv-kanalerne og streamingtjenesterne ud, som det passer dig. Så hvis du f.eks. gerne vil have HBO og ikke Viasat Film inkl. Viaplay, kan du skifte. Det synes jeg sgu er ret lækkert, for der er indimellem nogle ‘kanaler’ eller streamingtjenester, som vi får ’tømt.’ Altså at vi når et punkt, hvor vi føler, vi har set alt af interesse. Nu kan vi så give den tjeneste en pause og vælge noget andet, som har fået en ny sæson af noget godt eller en helt ny serie. Jeg vendte f.eks. stærkt tilbage til HBO, da serien Sharp Objects kom.

Men kender I den talemåde, at man kan dræbe et forhold ved at stille et fjernsyn ind i soveværelset? Og hvad så hvis man også ser Go’morgen Danmark eller noget så fabelagtigt som Love Island, mens man spiser morgenmad? Og aftensmaden bliver indtaget, mens Forsidefruerne eller Killing Eve kører foran snuden? Ødelægger man så potentielle romantiske stunder i et nyt forhold? Det mener et par af mine veninder, der bestemt kun ville se fjernsyn, mens der spises mad, hvis der er massive tømmermænd og
kebab indblandet.
For mig handler det måske egentlig nok om, hvordan man ser fjernsyn. Jeg er lidt en (måske irriterende) tv-kommentator type. Jeg siger lige, hvad jeg tænker, så når deltagerne i Luksusfælden bruger 6.000 kroner om måneden på at købe Kähler og designerjeans til børnene vil jeg ENORMT gerne snakke om det, MENS jeg ser det, men heldigvis er sådan, vi ser fjernsyn hos os; vi snakker med. Mest mig, men ja, vi snakker imens, og på den måde er der ikke total stilhed med fjerner-lyd som den eneste støj.

Er det så uromantisk, at vi ikke kigger hinanden i øjnene hele tiden, mens vi indtager svamperisotto ved spisebordet, men derimod snakker sammen om Love Islands eskapader ved vores lille bord?
Det synes jeg ikke, for vi har jo lavet maden ude i køkkenet sammen. Eller jeg har i hvert fald været der, mens Jesper lavede den 😉 Og så sidder vi dér sammen, på gulvet, foran sofaen, i stuen. Her til morgen – og i går. Og ja, vi har herlige nattøjssæt på. Se dét er da romantisk 😉 Men hvad er jeres holdning til tv-kiggeri?

Lige nu vil jeg ind og spise morgenmad på gulvet sammen med Jesper. Det lyder næsten som morgenmad på sengen, men det er på gulvet ved det lille lave sofabord. Vi spiser sen morgenmad, fordi vi holder fællesfridag, og den starter vi sgu med at se Forsidefruer via vores lækre Bland Selv pakke, fordi vi begge kan lide det stads 😉

Ha’ en dejlig dag!
KH! Johanne

PS. Lige nu kan du prøve Bland Selv helt gratis, hvis du ikke allerede er YouSee-kunde. Hvis du synes, det er fedt, lader du bare  abonnementet køre. Hvis du af en eller anden grund ikke er så vild med det, skal du huske at opsige det. Læs mere om YouSee Bland Selv her.

Læs også

19 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  15. oktober 2018 at 16:20

  Vi ser også tv, når vi kører i hovedet. Det har vi alle dage gjort ☺️ Vi sidder også og kommenterer på det, vi ser. Vi har to unger, så når de er hjemme eller vågne ved spisetid, så spiser vi ved spisebordet, men fjernsynet kører i baggrunden ??‍♀️

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:19

   Jamen se, sådan kan man da også gøre det 🙂 Det tror jeg også vi gjorde en del, da jeg var barn 😀

 • Reply
  Birgitte
  15. oktober 2018 at 16:33

  Vi har været sammen i 5 år og det kan kan tælles på to hænder hvor mange gange vi har spist foran fjernsynet. Vi sidder altid ved spisebordet. Det indleder til mange gode snakke. Andre dage er der helt stille. Det kan også noget ?

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:19

   Dét kan det helt bestemt! <3

 • Reply
  Julie
  15. oktober 2018 at 16:52

  Vi har været sammen i et år og har begge børn men ingen sammen. Vi elsker begge at lave mad så vi gør meget ud af måltidet og spiser for det meste ved spisebordet hvor vi ofte snakker en del og andre gange bare er stille og nyder maden. Nogen gange spiser vi på gulvet rundt omkring med stearinlys osv. Det lyder lidt cliche agtigt og opsat men fordi vi gør det jævnligt er det bare blevet hyggeligt og naturligt for os. Fordele: man kan evt. sidde tæt, se partners krop og det skaber sådan lidt Down to Earth ferieagtig stemning, selv på en hverdag.
  Når vi har tømmermænd står den på tv-dinner. 😉

 • Reply
  Simone
  15. oktober 2018 at 18:50

  Før vi fik barn spiste vi næsten altid foran fjernsynet. Nu spiser vi altid fælles måltiderne ved spisebordet. Men vi snyder nu nogle morgner, hvis det bare er min datter og jeg??

 • Reply
  Os uden TV
  16. oktober 2018 at 8:00

  Vi har slet ikke tv. Og vi savner det faktisk ikke. Vi spiser ved spisebordet med børnene og snakker sammen. Derudover spiller vi brætspil og kort, leger med legetøj eller laver kreative ting.
  Da jeg blev skilt for 6 år siden stod tv ikke øverst på indkøbslisten og kæresten havde heller ikke et med da han flyttede ind. Vi bruger alle vores iPad til at se serier eller film, men vi prioritere faktisk at være analoge sammen 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:21

   “Os uden TV” – haha, godt navn 🙂 Det ser jeg altså ikke noget mærkeligt i, vil jeg gerne sige. Det lyder da dejligt! 😀 Sålænge der ikke er et behov så er der jo ikke nogen grund til at købe. Vi startede også tiden her i lejligheden uden tv og der gjorde vi også brug af ipads, som jo også er en skærm. Same same for mig 😀

 • Reply
  Nina W.
  16. oktober 2018 at 10:50

  Min mand og jeg spiser faktisk foran TV hver aften – undtagen når vi har gæster eller børnebørn på besøg. Alt det der snak foregår mens vi laver mad sammen. Se DET kan noget. 🙂

 • Reply
  Henni
  16. oktober 2018 at 21:58

  Før vi fik børn sad vi næsten altid foran tv’et og spiste og vi er skide mega lykkelige sammen.

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:02

   I AM SO HAPPY TO HEAR THAT 😀

 • Reply
  Annette
  16. oktober 2018 at 23:08

  Altså, hvis Jesper havde de der natbukser, INDEN han mødte dig, så er I eddermame ‘meant to be’ ? Hell… det er I sgu også, hvis han har købt dem for at matche dig. Eller hvis han har lånt dine…! ?

  • Reply
   Nutidensmor
   24. oktober 2018 at 21:03

   HAHA! De var der sgu inden mig 😀

 • Reply
  Dianna Nielsson
  17. oktober 2018 at 9:39

  Min mand og jeg har været sammen i 34 år. Og boet sammen i 33.
  I de 33 år har vi altid set tv mens vi spiser.
  Indtil for 9 år siden foregik det altid i stuen, på sofaen ved sofabordet. Selv da vores børn var små foregik det på den måde. En af grundene var, at vores yngste er multihandicappet, og så kunne hun ligge i sofaen sammen med os, når vi andre spiste.
  For 9 år siden købte vi hus, hvor vi fik lavet et stort køkken/alrum, hvor der kun er spisebord, men også tv, men pga min ryg trængte jeg til at komme “op” at sidde når jeg skulle spise.
  Tv’et kører altid, men det afholder os ikke fra at få snakket om alt og intet.
  Nogen dage dybe samtaler, selv om tv’et kører og andre dage bare lige løst om dagen.
  Romantikken kan sagtens være på helt andre tidspunkter og kommer ofte spontant når man hver især har lyst til at være romantiske.

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 21:00

   Ej hej Dianna og undskyld jeg først får svaret på din besked nu! Jeg kan se det er dig fra Instagram, med den nyindkøbte tøjhest 🙂 TAK for du deler! Det er jo bare interessant at høre hvordan andre gør det og nok særligt også at høre hvordan par, der har været sammen længe, gør det.
   Din sidste sætning bed jeg særligt mærke i! Jeg er nemlig så enig! <3

   • Reply
    Dianna Nielsson
    26. oktober 2018 at 22:45

    Hej Johanne
    Du skal ikke undskylde dit sene svar.
    Jeg troede bare der var noget galt når jeg lagde kommentar op.
    Ja det er mig med den nyindkøbte tøjhest ?

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  17. oktober 2018 at 19:47

  Vi har snart været sammen i 20 fåårking år -det er sgu en hel livstid 😛
  Vi spiser aldrig foran tvet, har nok gjort det sammenlagt 10 gange, men vi ser mega meget tv sammen.
  Vi snakker også om det vi oplever sammen foran kassen.
  Tvkiggeri har ofte en lidt udskældt rolle, synes jeg, men det er altså måden, hvorpå vi slapper bedst af.
  Streaming for the win!

  • Reply
   Nutidensmor
   25. oktober 2018 at 20:58

   STREAMING FOR THE WIN! Det er også dejligt at kunne vælge lige det man vil se altså! <3 20 år er meget - håber kærligheden stadig blomstrer, Annette 😉 !

   • Reply
    Annette Aarre Dalsgaard
    29. oktober 2018 at 18:44

    Den STORBLOMSTRER! Vi er nok lidt atypiske hvad kærlighed angår, for ihvertfald afvide overalt, at vi er inspirende hvad kærlighed angår.
    Jeg vil nok sige, at det er et valg, som vi tog for længe siden, da det ville have været nemmest at give slip. Min psykiske sygdom er jo ikke ligefrem nem at danse med. Men kærligheden var for stor til at give slip på, det blev vi enige om 3-4år inde i forholdet. Så vi satsede alt og så var det ikke en mulighed længere, at give slip i de perioder, hvor det har været værst.
    Derudover er kommunikation og ikke mindst HUMOREN hemmeligheden…nå ja og så “ta- en for holdet” som man siger 😉 Selv da min sexlyst forsvandt, da det så sortest ud, var det en prioritet. Har svært ved at forstå dem, hvor der kan gå måneder uden. De fleste mænd mærker kærligheden bedst igennem sex og mange kvinder igennem kærtegn og omsorg….så når det ligesom er på plads, så må man jo “ta’ en for holdet” ikk…både med sex, kærtegn og omsorgsdelen 😀
    Hø Hø det var så dagens samlivstips herfra 😉

Skriv et svar