DUR IKKE (..SÅ GODT)

Er du også et “i sidste øjeblik-menneske”? Og sådan en, der ikke altid føler sig sådan ægte voksen-voksen?

På den ene side er jeg en gedigen planlægger: jeg elsker min kalender og lister! Århhhh.. lister! Lister hvor jeg kan sætte flueben er sgu næsten liderligt for mig. Alle de intentioner, men ofte er det bare et forsøg på at få tjek på det hele, for tiden løber fra mig, ting udskydes og to do’s fejes under gulvtæppet. For på den anden side er hader jeg e-boks, jeg har ALDRIG gennemført en madplan, jeg køber max ind til to dage af gangen og går sjældent fra mit arbejde på det klokkeslæt jeg havde planlagt.

Jeg læste kort Mette Maries blogindlæg i går. Eller ‘hurtigt’ er måske det rette ord, for det her med at man kan være en farve blev lige lidt for forvirrende for mit hoved -og da jeg i samme ombæring stod midt i risengrød og vasketøjsfoldning, blev det blot skimtet. Jeg kan dog læse at jeg har en del tilfælles med hende, da de ting hun er.. hvad skal vi kalde det.. mindre god til.. er det jeg stinker til! Sådan really! Jeg mindes to gange, hvor jeg her på bloggen har efterspurgt en værge af en art. Jon komplimenterer Mette Marie godt (og omvendt), læser jeg, men jeg tror dog næppe jeg kan lægge ansvaret over på Jesper.
(Ikke endnu i hvertfald! HAHA)
Hvilken farve jeg så helt er, kan jeg ikke gennemskue. Synes ikke der er en, der passer 100% til mig.

Jeg øver mig dog. Det er klart. Jeg synes bare jeg HAR øvet mig hele mit voksenliv og selvom jeg har tag over hovedet, ikke står i RKI og alle den slags succespunkter, så synes jeg ikke jeg har mestret nogle af de ting jeg stinker til, endnu. Omend har jeg heller ikke lysten til feks at forstå hvad en årsopgørelse er. Og jeg har opgivet madplan og ét ugentligt indkøb. Jeg gad da godt være bedre, særligt når det jo handler om vigtige ting, som er meget voksen-agtige!

Hvilken type er du? Ala mig eller en helt anden slags? Tell me!
(Og kig eventuelt lige på Mette Maries indlæg, det er sgu interessant)

I skrivende stund overvejer jeg at kaste mig ud i en måltidskasse-ordning. Det er altså ikke så skrækkeligt lang tid siden jeg satte en finger i jorden på story og spurgte hvad I anbefalede af firmaer med den slags mad-til-døren-ordninger, men jeres svar forsvandt efter 24 timer, med min story, så jeg håber på du måske vil skrive herunder, hvis du har erfaringer? Hvad er godt? Hvad er mindre godt?
Og er det at springe over hvor gærdet er lavest? Hvem bestemmer hvor højt det der gærde skal være og er der i det hele taget nogen grund til at springe over hvor det er højest?
Det skal af gode grunde ikke være en ordning, hvor jeg får en kasse hver dag, dag ud og dag ind, da jeg ikke har Augusta hver dag. Og så skal kassen passe til hvad der svarer til 1,5 person – og økologi er et must!
Ellers, hvis du ikke har en idé, tager jeg gerne imod forslag til hvorledes jeg ændrer mig (gerne et over night fix, mens jeg alligvel får mine få timers skønhedssøvn), så jeg lærer at mestre den kunst det er at lægge en plan og holde sig til den!

Billedet herover undrer du dig måske over. Jeg hentede i dag Augusta kl 16 i børnehaven, efter flere timer i møde, efterfulgt af skrivebordsarbejde. Klokken 15.35 anede jeg ikke hvad vi skulle have at spise, men efter et kig i SuperBrugsen fiskede jeg en frost tomatsuppe op. I går fik vi risengrød. Hun lider slet ingen nød. Jeg synes bare bare det at finde på mad, købe det og lave det er dødens pølse. Spise – dét vil jeg dog skrækkeligt gerne 😉

Og ja, jeg holdt mig vågen på eftermiddagen med en kvik-mig-op-ven (en af de mange laster, du ved):

Fortsat god aften til dig! Tak for du læste mit onsdagspipperi!

OG HEY! EDIT! Jeg har sgu fået mit pas tilbage! Jeg fik ret! Husker du jeg skrev det her? HURRA! KARMA!!!

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Agnethe
  7. november 2018 at 20:49

  Mine måltidskasseerfaringer:
  Årstiderne, hvis man gerne vil (lære at) lave lidt mad.
  Simple feast (uden kød, vel at mærke), hvis man ikke vil lave mad

 • Reply
  Stine
  7. november 2018 at 21:12

  Jeg har samme følelse som dig. På mange punkter er jeg jo voksen..39 vel at mærke, men går ikke i vejen for en god bytur når jeg har børnefriweekender, handler hver dag og har aldrig lavet en madplan, føler mig altid meget/for ung i forhold til de andre forældre i mine børns klasser. De er jo rigtige voksne. Det samme gælder i forhold til kollegaer. Bryder mig ikke om at gøre rent og har ikke et nullermandsfrit hjem, som alle de andre har. Nogle gange generer det mig og andre gange er jeg ligeglad.
  Har for resten prøvet årstiderne og maden var lækker, men det blev for besværligt for mig. Både at pakke det ud, være forpligtet til at bruge det til tiden og for irriterende at stå med opskrift hver dag. Derudover, så var det for dyrt for mig. Ikke at det er mega dyrt, men en omgang pasta med tomatsauce kan jeg selv lave for en tyver. Gennem årstiderne kostede retten vel 100 kr. Det smagte så også 100 gange bedre, men tja. Prøv det. Man kan altid afbestille igen

 • Reply
  Tina
  7. november 2018 at 21:45

  Vi har prøvet “ret nemt”. Jeg godt lave mad, men køre død i planlægning og købe ind delen, når man så samtidig er sidste øjebliks mennesker, så ændre planer sig hurtigt, og mad spildes. Jeg synes dog at måltidskasser ret hurtigt bliver dyrt og det meste kan man altså lave billigere selv.
  Desuden skal man hos ret nemt gå ind og vælge retter, ellers bestemmer de.

 • Reply
  Marie
  8. november 2018 at 4:18

  Måltidskasse erfaringer:
  Aarstiderne; super lækkert om end meeeeget fancy mad, altid “portions” opdelte ingredienser og øko. Vi kørte træt deres, da det blev for fancy ?
  Coop.dk; møg lækkert, nemme opskrifter, relaterbart men ikke “portions” opdelte ingredienser – forvent desværre madspild eller at du selv skal forsøge dig med resten af ingredienser i løbet af ugen.

  Begge er øko, den første kørte vi alm kasse og pt kører vi grøntkassen hos Coop.dk og bliver dejligt mætte i øko vegetarretter 2/3 dage – den sidste dag er med kød eller fisk.

 • Reply
  Mette
  8. november 2018 at 9:33

  Vi bruger nemlig.com – de har byg selv måltidskasser og det er IKKE et abonnement, så du er ikke tvunget til at få det alle uger. Og så kan man samtidig handle alt det andet man ikke gider slæbe på nede fra supermarkedet 🙂

  De har et godt udvalg i deres måltidskasser – og bedst af alt, så er det rocker nemt at lave! Jeg HADER, som i HADER at stå i køkkenet, jeg føler det er timer der bliver stjålet fra mit liv, som jeg aldrig får igen! men med måltidskasser, så behøver jeg ikke tænke selv, det er bare at følge opskriften, de fleste ting kommer endda afmålt!! så det er bare ned i gryden og over på bordet 🙂 Ren win/win!

 • Reply
  Kris
  8. november 2018 at 10:53

  Nåmn, jeg opdagede så et kæmpe hul i mine bukser i går (på rumpen, vel at mærke #nicepanties), lige da jeg var på vej ned i kantinen til frokost.
  Jeg er den slags “voksen” der ligesom dig ELSKER lister og kalendere, men surprise! -jeg kommer sjældent i mål med hensigterne. Selv ældstebarnets legeaftaler bliver der flyttet rundt på og aflyst.
  Ej men kaos er ikke ordet. Jeg elsker din blog, fordi den er helt perfekt uperfekt! Ligesom vi er 🙂
  Mit hjem og mine unger (og mig selv, bevares) er på ingen måde bloggervenlige at se på. Jeg har kun plasticudgaven af insta-planten (den dér monstera tingest), og igår magtede jeg ikke at lave aftensmad, så jeg tog ungerne med på Mac’en.
  Jeg hylder dig, og alle i andre dejlige rodede mødre, der ik lige magter noget idag.
  Heeeeep!

 • Reply
  Kris
  8. november 2018 at 10:54

  …og PS… Vi har prøvet retnemt.dk …. et er lækkert og ret nemt. Men eehh.. det skal jo oss laves 😉

 • Reply
  Mette
  8. november 2018 at 11:21

  Vi har prøvet et par stykker herhjemme så du får lige vores erfaringer. Vi er to voksne og to børn på hhv 4 og 1.

  Ret nemt: MEGET paprika, meget madspillet, kedeligt. Blev simpelthen for simpelt(?) for os. Vi kan godt lide mad og har ikke kræsne børn, så med ret nemt blev vi slet ikke udfordring.

  Homemate: (ved ikke om de har en filial i aarhus endnu). Virkelig lækker mad!! Dyrt men du behøver ikke røre en finger ud over at tænde din ovn og sætte et ur på 20 min. Et kæmpe hit.

  Aarstiderne: Vi har prøvet alle kasser på nær sense og det er lækkert men MEGET tidskrævende. Med to små børn, hvoraf minimum en gerne vil hjælpe til, bliver det for besværligt. På den gode side er der ingen madspild og der er altid rester nok til næste dgs frokost eller hvis man samler fra to dage, til aftensmad. OBS har vi bestilt til 2 personer og det er rigeligt!!

  Nemlig.com: Det er hvad vi bruger nu. Vi varierer mellem de faldt kasser og byg-selv. Biligt, ret høj økoprocent og så får vi ordnet ugen indkøb med det samme, stort hit. Der er meget mad i en portion! Meget lidt madspild og virkelig lækre retter, som udfordrer smagsløgene men uden at en 4-årig står af.

  Konklusion: aarstiderne og nemlig.com ligger i top hos os, men nemlig vinder pga indkøbsdelen ?

  • Reply
   Mette
   8. november 2018 at 11:22

   Ej undskyld alle stavefejlene, min autocorrect er gået amok ?

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  8. november 2018 at 12:26

  At handle ind og lave mad synes jeg er skønt – men jeg spiser så også kun morgenmad hjemme, frokost få gange og næsten ikke aftensmad hjemme – er skrækkelig god til at spise ude. Både til frokost på mine aftenvagtsdage og så om aftenen på mine fridage.
  Til gengæld så alt der hedder vasketøj, støvsugning og at nå at aflevere biblo-bøger til tiden, sucks. Mit video-opslag på instagram igår, bevidner særligt om at førstnævnte udskydes noget nær uendeligt… hver gang!

  A

 • Reply
  Mathilde
  8. november 2018 at 18:37

  Jeg mangler SÅ meget en voksen til at tage over herhjemme ind imellem! Jeg er ikke særligt go til det der ‘voksen’ ? fx får mine en rugbrødsmadder kun med pålægschokolade til aftensmad i aften, fordi vi er alene hjemme..
  Jeg går os stadigvæk i byen som, da jeg var 20 år – dog med trusser på og med dertilhørende dødelige tømmermænd.
  Måltidskasser er overvejet.. Også kom jeg bare ikke længere!

  Men vi har det godt 😉 så hurra for ikke-helt-voksne voksne 😉

 • Reply
  Kristine
  8. november 2018 at 19:23

  Nemlig.com’s byg-selv. Det er genialt! Vi har også prøvet Aarstiderne. Men der er mere mad i måltiderne fra nemlig.com og mulighed for at vælge øko. Og ellers har de også deres opskrifter, hvor du bare kan lægge ingredienserne i kurven og så bliver det leveret.

Skriv et svar