HVOR OG HVAD: HUSKØB

Jeg følte altså krævede nogle årnlit store skamlæber at udgive det her indlæg, hvor jeg åbnede lidt op for mine mange drømme og tanker for fremtiden. Eller vores er det jo. Men tak for at det blev taget så godt imod og jeg har siden fået mange spørgsmål.

(Og hey, nu tænker du måske ‘skamlæber’ – hvad fanden? Men det er 2018! Jeg syntes bare lige vi skulle forsøge os med at udfordre udtrykket: ‘store nosser’, særligt når vi nu taler om mod og nosser sjovt nok er noget der er forbeholdt mænd. Måske modet så kan ligge i kvindens skamlæber, når det åbenbart er i mandens testikler?)

En af de ting, som I så gerne ville høre lidt mere om er HVOR vi gerne vil bo. Og dét vil jeg svare på, sådan cirka altså og så lige åbne lidt op for HVAD vi leder efter.. måske kan I hjælpe, hvem ved! I kan og ved jo nærmest alt, har jeg efterhånden erfaret.

Men jeg har så ånlit store skamlæber til at fortælle mere om hvad vi går og river i lige nu, selvom vi altså ikke har været i nogen bank og blevet vurderet hvad dé mener vi er værd. For det er en sag for sig. For hvad tænker bankerne om personer der ikke er lønmodtagere?

Vi skal bo et sted syd for Aarhus. Vi går ud fra byerne Kolding og Aarhus, da det er der vi bor, men vi kan ikke mødes midtpå, da det skal give mening med Augusta, hendes far og skole. Uden sådan at dykke dybere ind i dét, så skal vi finde ud af hvor hun skal gå i skole henne, når Jesper og jeg finder et fælles tag over hovedet og lige meget hvad går det ikke at vi er lang pokker i vold set i forhold til hvor hun skal være halvdelen af tiden, hos sin far, i Aarhus. Det er et enormt vigtigt hensyn plus jeg jo på ingen måde har interesse i at Augusta skal være det vilde pendlerbarn.
..men sydpå skal vi.
Uden at kunne specificere en præcis by – eller kommune. Det handler jo også i høj grad om hvor motorvejen er eller landeveje og al den slags jeg ikke aner dyt om, fordi jeg lever mit liv i midtbyen, med ladcykel. Jeg har selv boet i Odder i en del år og jeg kan godt se at det måske er den vej ud af vi skal være, hvis vi kan finde det rigtige.

Vi har haft øjnene åbne og for nysgerrighedens skyld har vi også været ude for at kigge, det kan jeg ikke lade være med at fortælle jer! Nu er vi jo så godt igang med at dele 😉 Vi er helt enige om hvad vores krav er og visse ting er ret specifikke. Det udelukker også mange boliger, som f.eks. rækkehuse.

Vi er super kræsne. Det må ikke være nyt, men må heller ikke stå til nedrivning. Det vi leder efter er et hus med charme og sjæl og hvis vi skulle vælge mellem et hus der er bygget i 2018 og et der skal nedrives skal det være tættere på en wrecking ball seance. Årh det lyder ejendomsmægler-fjollet, det her ‘charme og sjæl’, men lad mig forklare.. Hvad byggestilen hedder er Jesper mere inde i, end jeg. Jeg ved hvad jeg synes er grimt og hvad jeg synes er pænt, men det må gerne være specielt. Vi er to mennesker der aldrig kunne se sig glade i et typehus!
Men tænk hvis vi kunne opstøve et gammelt mejeri, en gammel skole eller noget der engang har været en lille fabrik, lavet om til bolig. Det ville være fucking sejt og er den våde drøm! Det er for os charme og sjæl.

Krøllen er, at det også skal kunne bruges til arbejde. Altså rumme noget erhverv, da Jesper skal have m2 til en legeplads, som han kan bruge til events og sådan. Lige nu går vi så og forsøger at finde ud af hvor meget plads det kræver og at se muligheder i tilbygninger, længer og ja, staldbygninger 😀 Og hvordan, når man skal låne penge til et hus; kan banken tage højde for at 1/3 af ejendommen skal bruges til erhverv eller hvordan hænger alt sådan noget sammen? Nej, vi ved det sgu ikke, men det kunne da være fedt, hvis der var en fordel (lånemæssigt) i at gøre noget til erhverv – både noget køkkensjov han skal lave, men selvfølgelig også kontorplads, som vi begge to har brug for.
Jeg ved man kan trække m2 fra, men ellers vi blanke.
Det kræver plads, det kræver m2 og så har vi også begge lidt en landlig drøm om hvor vi skal slå teltpælene ned, så unægteligt bliver det i en lille flække.. forhåbentlig en god en, hvor der er lidt fællesskab på vejen eller i byen. Om ikke andet vil vi da forsøge at skabe det!
Fredagsbar hos bloggeren og bageren i nr. 56 for alle i Provinsstrup!
Hvem kan sige nej til dét?

Alt jeg gerne vil have er et fedt hus, hvor der er muligheder for at lave om. Ja, måske skriver jeg det som om det er en lille ting, men det er bare så vigtigt. Det må derfor gerne være en smule ramponeret, uden som sagt at stå til nedrivning. Det må meget meget gerne trænge til en kærlig hånd, hvor vi (LOL! Jesper selvfølgelig) hen af vejen kan istandsætte. Det skal sgu ikke være sådan at vi først kan flytte ind 1/2 år efter overtagelse, fordi alle gulve skal rykkes op, men vi vil gerne sætte vores eget præg på stedet. Det er selvfølgelig vores med det samme der er en underskrift på et papir, men vi vil gerne forme det efter hvad vi synes er fedt, så det ville være dumt hvis der er et helt nyt Svane-køkken installeret, da det med Jespers store køkkenkrav og vores begges kræsenhed højest sandsynligt ikke lige er dét der er drømmen.. så hellere købe en ejendom med et køkken fra 60’erne, hvor ingen blinker en ekstra gang over at det fjernes.
Kan I se hvad jeg mener?

I den her proces, hvor vi ved hvad vi vil have, men ikke ved hvad vi kan få, er vi to forskellige typer. Jesper og jeg altså. Og så fandt vi faktisk ud af, da vi hyggede med Lise og Michael (de to fantastiske mennesker der var med i Nybyggerne), at Lise er ligesom mig og Michael lidt som Jesper, når det kommer til at drømme stort og turde håbe på ting, selvom man ved at drømme kan blive braste. Vi snakkede nemlig lidt bolig, over noget meximad og tequila.
(Men når det så kom til at musikken spillede var Lise Jespers ‘spirit animal’, der gik amok med sprøde moves på dansegulvet, mens Michael og jeg liiige skulle have lidt mere til ganen, før vi svingede hofterne. Dog, når alt kom til alt, da der var fuld gang i festen, stod det mellem Jesper og Michael i en alvorlig syg battle af limbo. Mette Helenas fester er helt vanvittige, må vi konkludere!)

Nå, men for ligesom at runde af vil jeg også tilføje at grunden til at jeg føler det var noget af en blottelse, indlægget jeg linker til i starten af dette skriv, er jo altså fordi jeg jo kan være ret bange for hvad andre tænker. Det er jo det mest fantastiske for mig, at jeg har fundet en sød gut og at vi allerede nu har fundet ud af at vi vil det samme og at vi kan tale om det. Men det kan muligvis være svært for folk udefra at se fornuften i at tale om huskøb, når vi knap har haft halvårsdag. Jeg ved at jeg bør tænke ‘skid hul i hvad andre mener’, særligt når jeg ikke ved det og fra jer har oplevet stor opbakning, men som jeg altså også har skrevet om før kan jeg godt se at det udefra går lidt tjept. Ja, jeg fik en masse af jeres historier i kommentarfeltet til det her indlæg om selvsamme emne og det var sgu spændende læsning, hvis du skulle være gået glip af det. Vi er ikke de eneste der er rykket hurtigt!

Nå, men det tænker jeg var svar på jeres spørgsmål om hvor og hvad. Den update jeg ligesom har lovet i lidt for lang tid. Giver det lidt et billede af hvad det er vi søger? Måske dine forældre skal flytte og står med noget på hånden, der ligner? Eller er du bankdame og tænker at du da sagtens kan give to selvstændige et huslån? Så skriv!
Eller hvis du bare har en kommentar må du altså også gerne skrive. Det må du jo altså altid!

KH!

Læs også

37 Kommentarer

 • Reply
  Marie
  14. november 2018 at 17:36

  Hvad med kønslæber, Johanne! Der er jo ingen skam i dem ?❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2018 at 17:39

   Haha! Good point! Det er bare det ord der ligger mig først for: skamlæber. Kønslæber er også et godt ord! Det kan vi godt bruge, hvis vi skal skøjte rundt i ord, som jeg selv gør, når jeg vælger ikke at skrive nosser.
   Men hvad så: siger KØNSlæber så noget om hvilket køn man har? Er køn mere en biologisk køn?
   Skal vi kalde det organlæber 😀 ?
   Stafetten sendes videre 😀

   • Reply
    Marie
    14. november 2018 at 17:56

    I virkeligheden er den kvindelige pendant til nosser vel egentlig æggestokke! Ornli store æggefabrikker der!

    • Reply
     Nutidensmor
     14. november 2018 at 17:57

     ORNLI STORE ÆGGEFABRIKKER !!!
     YES! DER VAR DEN! SÅDAN, Marie!

   • Reply
    Sabrina
    14. november 2018 at 19:24

    Her er landejendommen, dog placeret i byen. Bybussen kører lige ude foran døren og der er 10 minutter på cykel til toget. 5 minutter i bil til motorvejen. Og der er plads til erhverv.. den opfylder i hvert fald en del krav ?https://www.estate.dk/villa/8700/thorsgaardsvej/270191/2017v158

 • Reply
  Louise Beck Bøgholm
  14. november 2018 at 17:45

  Jeg tænker, at Odder kan give jer noget af det, som I leder efter. Der er nogle hyggelige kvarter, tæt på “centrum”. Rosensgade, Mejerivej, Sandageralle, Borg bjerg Alle, Tornøgade? Der er også Hou, der er kommet mere liv i den by. Og der er mange, fine gamle huse??‍♂️

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2018 at 17:56

   Centrum kunne også være skønt, men vi vil nok gerne lidt ud af byen. Boede selv på torvet kort og ellers på Randlevvej 🙂 Det handler nok bare om at det gerne skal være på vej til Odder, hvis det bliver ved Odder, og ikke på den anden side, da der virkelig ikke skal være for langt til Aarhus.

 • Reply
  Line
  14. november 2018 at 17:49

  Flyt til Hedensted/Løsning.
  Det ligger ca lige midt mellem Århus og Kolding – og med gode bus- og togforbindelser, mange indkøbsmuligheder og fritidsaktiviteter og flere skoler af vælge mellem 🙂
  Jeg har boet i Vejle fra jeg blev født i 1993 og havde aldrig troet at jeg skulle flytte fra Vejle, men da min kæreste og jeg for 3 år siden begyndte at kigge på huse, fandt vi ud af at huspriserne var noget mere attraktive hvis vi rykkede 10-15 km væk fra Vejle. Og her er ALT hvad man skal bruge i sin dagligdag – og INGEN bakker, så det er nemt at komme rundt på cykel ???

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2018 at 17:56

   Årh nu er jeg helt geografi-dum, men jeg tror Hedensted er for langt væk :-/ Du sælger den dog rigtig godt! Jeg må google lidt mere om Hedensted/Løsning 😀

 • Reply
  Arzu
  14. november 2018 at 17:58

  De sælger det gamle skole i Borum.Godt nok ik syd for Århus, men med masser af plads og mulighed for at sætte sit præg.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2018 at 18:11

   Jeg ved faktisk ikke lige hvor dét er, men jeg kigger! Tak 😀

  • Reply
   Stine
   14. november 2018 at 19:29

   Borum er en landsby med rigtig meget fællesskab og det er tæt på Aarhus

 • Reply
  Michelle
  14. november 2018 at 18:03

  Tal med en bank – undersøg flere, hvad de kan gøre for jer, og hav jeres mavefornemmelse med hvilken bank og ikke mindst hus I går med.
  Mavefornemmelsen også ved valg af bank, betyder så meget, og det siger jeg til mine kunder, både når de er eksisterende kunder eller potentielle nye. For hvis det ikke virker rigtigt, så skal man ikke gå med det. ? Hilsen Bankdamen ?

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2018 at 18:07

   EJ HEJ BANKDAMEN!
   Vi vil så gerne finde en bank, hvor vi tænker at vi vælger dem til, men vi (eller jeg særligt) hører så meget om hvor svært det er for selvstændige at låne. Særligt når man er to der gerne vil det.. så lige nu er jeg sådan en pessimistisk pige der tænker at INGEN vil låne os noget som helst.. men nu må vi se, det kan jo være jeg tager fejl. Om ikke andet skal vi rundt og snakke med dem
   Tak for din kommentar <3

   • Reply
    Michelle
    14. november 2018 at 19:39

    Det er altid bedre at være pessimistisk, end at tro man kan alt muligt. Men hør om jeres muligheder – det gør også, at ens drømme ikke altid bliver helt ødelagt og knust med det samme. Det er ofte det svære ved at være bank – at knuse folks drømme. ?? Så det bliver lettere at finde, hvad der er muligt. ?
    Læg alle kort på bordet i forhold til I er selvstændige, og vær åbne omkring, hvad I godt kunne tænke jer. Nogle bankfolk er heldigvis rigtig søde, og vil kæmpe for at hjælpe med at få drømmene til at gå i opfyldelse. For der er faktisk det bedste ved jobbet ? Hvis I har nogle generelle spørgsmål, må I gerne skrive en mail ? Under alle omstændigheder held og lykke med husjagten ❤️

 • Reply
  Louise
  14. november 2018 at 18:27

  Hejsa, mht hvor længe man har været sammen, så ved man det som regel, når det er helt rigtigt.
  Vi skrev første besked på dating.dk 27/10, mødtes 29/10 (2010), blev gift 29/10-11 og vores datter er født 31/3-12. Derudover købte vi hus sammen i 2015.
  Det må man da også sige var hurtigt 😉
  Desværre er vi så begge endt med en kronisk sygdom (mig sclerose i sep 13 og ham ekstremt dårligt hjerte, så han skal have et nyt dec 17), så der var åbenbart en mening med at vi havde travlt.
  Men vi holder sammen, uanset hvad der sker – så selvom det gik hurtigt, var det helt rigtigt ❤️

 • Reply
  Charlotte
  14. november 2018 at 18:29

  Vi mødtes i august, fik samme folkeregister adresse i december, første fælles bolig i marts. 15 år senere bor vi i fælledbolig nr 3 med vores to børn..
  Så den kval, kan du godt smide ..

 • Reply
  Ida
  14. november 2018 at 18:45

  Jeg tror der er masser af muligheder for jer på vejen til Odder. Vi valgte selv Mårslet. Her kan du sagtens finde store boliger og grunde i udkanten til billige penge. Også er du stadig kun en cykeltur fra Aarhus, har en Rema+Brugsen i byen og gode institutioner samt skole.
  Malling, Beder osv kiggede vi også meget på.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2018 at 18:54

   Tak for din kommentar, Ida! Det er også i de områder jeg har tænkt i, fordi det ikke er så langt fra Aarhus.. Jeg har selv kørt med Oddergrisen, som barn, meget, så jeg ved at det jo er lige på vejen til Odder 😛 Mårslet kan jeg dog forstå koster en del penge? Men som med alle andre steder handler det vel om m2, stand, afstand til ‘byen’ osv.

   • Reply
    Mette
    14. november 2018 at 19:34

    Jeg er selv vokset op i Mårslet, og huspriserne er helt bestemt kommet op i den dyrere ende. Jeg tænker dog, at du har fuldstændig ret i, at det har noget med afstand til Aarhus, lokalmiljøet etc. at gøre. Dog ved jeg tilfældigvis, at der netop i den sydligere del af Mårslet er en tidligere landbrugsejendom til salg, hvor der helt bestemt er gode muligheder for erhvervslokaler – måske et kig værd 🙂 Al held og lykke med fremtidig huskøb!

 • Reply
  Line
  14. november 2018 at 19:07

  Hørning, siger jeg bare!
  Lige midt imellem Skanderborg og Aarhus. To km. til motorvej, tog og bus. Familieby og en by i vækst 🙂 I’m just saying 😉

 • Reply
  Tanja
  14. november 2018 at 19:43

  Jeg stemmer i for Hørning; få km til motorvej – 10-15 min i bil til Århus C, bus og tog til Århus. Mange børnefamilier fra er flyttet hertil og byen er fortsat i stor vækst ?

 • Reply
  Heidi Dollerup
  14. november 2018 at 19:47

  Horsens! Her er sgu meget dejligt? Er selv flyttet fra Århus tidligere i år, og byen er virkelig fin og “upcoming”:)

 • Reply
  Katrine
  14. november 2018 at 19:48

  Tillykke med det, eller hvad man nu siger! Jeg synes bare at det er fantastisk at I er så glade for hinanden!
  Mht. hus, erhverv osv. ved jeg ikke om der er noget i forhold til køb. Jeg ved dog at man kan lave en nøglefordeling og trække noget fra i skat?, men det kræver at erhverv har sin egen indgang. (Så den info ville jeg lige dele) 🙂

 • Reply
  Nikoline
  14. november 2018 at 19:59

  Horsens nærmere Østerhåb/Torsted, 3 min. kørsel til motorvej, bybusser, gode skoler både Torsted skolen og Hatting skolen. Okay overkommelige priser ??

 • Reply
  Trine
  14. november 2018 at 20:08

  Jeg slår lige et slag for Malling?
  Er selv flyttet fra Åboulevarden og herud for tre år siden. Det kan noget?

 • Reply
  Katrine
  14. november 2018 at 20:43

  Kom til Silkeborg i stedet ? vi blev kærester i sep 15. Flyttede sammen foråret 16. Købte en hund sommeren 16. Købte hus i foråret 17. Venter barn til dec 18. Hvad blir mon det næste?? ? nå men ift bank. Vi havde hver vores bank. Vi endte i en tredje. Og ikke den lokale filial. Vi endte i jyske bank i ejstrupholm – de er en ok stor filial i en utrolig lille by. De var bare hjælpsomme, kemien var der, de var reelle og ærlige. Og vi følte virkelig ikke vi bare var en i mængden. Og det føler vi stadig ikke. Så ring til Niels, han er rar. Og de har forresten masser af selvstændige kunder.
  Held og lykke mæ’ed.

 • Reply
  Julie Cato Thomsen
  14. november 2018 at 21:07

  Jeg stemmer i for Hørning som tidligere er nævnt ? #yiah!

 • Reply
  Christina E
  14. november 2018 at 21:47

  Odderen tog til Odder / sikke dog en stodder / – tænk at tage helt derhen / og ende hos sig selv igen.
  Fra ABC af Knud Romer 🙂

 • Reply
  Camilla
  14. november 2018 at 22:19

  Vi har lige købt hus i Gram (på vej mod Skanderborg). Gram ligger lige ned til herlig skov og Stilling sø (med badebro, sgu!) og her er så skønt og dejligt – og det tager blot små 20 minutter i bil ind til Aarhus. Giv det eventuelt et kig! Og skide god skole 😉

 • Reply
  Sara
  14. november 2018 at 23:15

  SILKEBORG!!! Der er så mange fine små flækker mellem Silkeborg og Århus. Blandt andet resenbro, Voel, sorring, fårvang, Galten – helt klart værd at undersøge vil jeg sige! Held og lykke med at finde det rigtige for lige netop jer – det skal nok lade sig gøre☺️

 • Reply
  Nanna
  14. november 2018 at 23:37

  Prøv at oprette jer på Sunday.dk. Det giver er godt overblik over hvad der kunne være muligt synes jeg. Man lægger sit budget og indtægt ind og så viser den boliger fra boligsiden, som kunne passe til ens økonomi 🙂

 • Reply
  Eva
  14. november 2018 at 23:53

  Jeg hopper med på Hørning-vognen! Fantastisk dejlig by med liv og god stemning meget tæt på motorvej og Aarhus! Hvis det skal være mere landligt er der Adslev eller Blegind tæt på Hørning ?

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  15. november 2018 at 0:05

  Nå det føles rigtigt i maven (desværre også nogen gange, når man bilder sig selv det ind, men det ser vi lige væk fra her) så går det som regel hurtigt. Min mand og jeg flyttede sammen efter 5 måneder. Og det indblik I giver af jeres forhold ligner meget vores forhold. Et forhold limet godt og grundigt sammen af især en ordentlig portion humor!!!
  PS og den lim svarer til Tissekoneslim aka TiSekundersLim
  PØJ PØJ MED DET HELE <3 og tak for at vi må følge med i det hele :-*

 • Reply
  MS
  15. november 2018 at 8:32

  Mine forældre boede ved siden af Bruuns Galleri de første 4 år af mit liv – derefter flyttede de til Malling ud på en gammel gård, som de senere har sat i stand. Det er et livsprojekt, men det har CHARME! Og så er der masser af plads at boltre sig på 😉
  Jeg gik selv på Malling skole og var super glad for det! Måske I skulle overveje Malling eller en af nabobyerne – det er ca halvvejs mellem Aarhus og Odder, så kun 20 min kørsel fra Aarhus C og stadig en god lille “landsby-følelse”!
  Kh

 • Reply
  Marie
  4. januar 2019 at 13:18

  Grønt nær Odder og med plads til Jespers udskejelser

  https://danbolig.dk/bolig/odder/8300/villa/049049-7477-049

Skriv et svar