DET ER LIDT SÅDAN EN ‘VI HÅBER DA BARE PÅ DET BEDSTE’

Børste børste børste børste dér. Børste børste dér og børste bør..dér. Ååååben munden! Nu ser det da rent ud. Tror jeg. Tiger mund! ER det rent? Åben op lidt mere. Sådan så det sgu da måske også ud, inden jeg begyndte. Kan ikke se en skid. Lig stille, skat. Panik børste på må og få. De tænder er jo mindre end Tic Tacs! Børste børste. Er der gået 2 minutter nu? Det må der være. SÅDAN. 

Jesus! Se, det er altså en af de ting ved at være mor, der kan give mig ret meget noia. Jeg har et ansvar for nogens tandsæt. For det lillebitte barns allerførste tænder. Det er mig der skal sørge for hygiejnen er i orden og jeg har absolut NUL kompetencer i at gøre det rigtigt.

Altså jo, jeg har SELVFØLGELIG lyttet efter, når tandplejedamen har fortalt om cirkulære bevægelser, tidtagning og de der fif med at ligge ned i godt lys, men jeg aner ikke en fuck om om det er jeg gør er helt rigtigt. Jeg har ikke kørekort i tandskrubning. Jeg ved knap om jeg gør det ordentligt på mine egne bisser.

Det er aldrig: SÅDAN! Voila! Så er det da helt perfekt! 

Det er: lægger tandbørsten, trækker vejret dybt. Håber på det bedste.

I morgen skal vi ‘stå skoleret’ hos tandplejen. Mon ikke alt er fint, nul huller og nul bekymrede anmærkninger i vores journal, som det har været de to andre gange, men jeg kan da ikke lade være med at tænke: åååååååw shit, må jeg tage en ægte voksen med??  

Hvordan har du det i disciplinen? Fuld af selvtillid?

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Tanya
  19. november 2018 at 21:34

  Min mand sagde: tag en slapper, mælketænder er jo bare prøve tænder, de ryger bonus alligevel ? sådan har jeg det ikke helt ? vi børster tænder i sengen og krydser fingre for det var godt nok ?

 • Reply
  Katrine
  19. november 2018 at 21:34

  Jordan har en forfærdelig sang på Youtube, som distraherer barnet i 2 min. Om jeg så får børstet alle flader lige godt – aaaaaaner det ikke!??

 • Reply
  Camille
  19. november 2018 at 21:57

  Har det PRÆCIS som dig. Altid en ambivalent følelse når man er færdig.

 • Reply
  Lise chr
  19. november 2018 at 22:10

  Jeg har det præcis lige som dig, men her skal du lige klaske et “barnet har en genetisk arvelig sygdom der kan gøre hans tænder skrøbelige og med meget lidt emalje på”, et “det ikke sikkert der er plads til alle tænderne med tiden pga den genetiske arvelige sygdom og ansigts formen”, samt “barnets tænder vokser langsommete frem end normalt” og afsluttet med “vi holder øje hvert halve år” ? ..

 • Reply
  Mette
  19. november 2018 at 22:24

  Min dreng på 4 år har for vane at starte det vildeste hysteriske anfald i forbindelse med tandbørstningen, lige så sveden pibler frem på panden:-)
  Men jeg klør på med en systematisk fremgang og fortæller mig selv: at der fik vi da lige straffet Karius og Baktus 😀
  Og så div. tandbørstesange til at distrahere..

 • Reply
  Thea
  19. november 2018 at 22:38

  Jeg er tandlæge og har et barn på 3 og et på 7. Jeg er sådan en “no mercy type” Ned på gulvet hovedet mellem dine ben og så går du systematisk til værks! Først tyggefladerne på alle store og små kindtænder, så forsiden af tænderne medens du holder ud i kinden, ved fortænderne skal hun lave “Tiger”, og så indersiden ind mod tungen. Bare klø på til du har nået det hele – systematik er kodeordet! Det kan godt være hun hader dig medens du gør det, men hun kommer til at være taknemmelig senere!

  • Reply
   Alexandra
   19. november 2018 at 22:48

   Tak Thea, nu har jeg det bedre! Jeg gør præcis det samme på min datter på 1,5 år, som bliver så ufattelig ked af det, men jeg tager virkelig hendes tænder seriøst.

   Og til Johanne, har du set man kan få små eltandbørster med lys? Det bruger jeg til min datter, måske fås de også til lidt ældre børn. Eller dvs man kan få det her i UK. Det så smart!

  • Reply
   Annemarie
   19. november 2018 at 23:33

   Jeg er så enig. Har en datter med emaljefejl på nogle af de blivende tænder og der skal altså holdes rent hver dag! Vi brugte præcis samme metode og helt uden vold. Det er bare mere tilgængeligt og mindre ubehageligt for barnet ift at krænge nakken bagover.
   Og så må jeg lige understrege vigtigheden af tandtråd – også hos børn, hvis de har tætsiddende tænder hvor tandbørsten ikke kan komme. Det gælder ikke kun børn m emaljefejl. Og hvis du vil vide mere om hvorfor kan jeg anbefale at kigge efter et ældre opslag hos Nanna Voxtrup, Abudhabihausfrau om emnet og se billedet. Så lover jeg dig du altid er grundig m tandbørstning og tandtråd.

 • Reply
  BrensnanCota
  22. november 2018 at 9:36

  Acai Berry Health Benefits – Try An Berries Free Trial And Be Surprised!
  #2 – Acai Berry Detox.
  BBB rating H.
  The related company is FWM Laboratories, Inc.
  They’ve 2693 complaints against them, most of these experts have not been resolved by the corporate.

  Immunity – Before we describe the immunity boosting capabilities of the Acai Berry, we should take a hunt at can be ORAC.
  ORAC is a step of the damage caused to your body by free radicals.
  The acai berry colon cleanse fruit has 3800 ORAC anti-oxidants.
  Its ORAC values are actually greater than spinach and broccoli combined together.
  High ORAC values help the fruit fight free radicals better.

  Colon decontamination can be ended during the course of ways, but not all methods are as well as actual ways.
  Several methods in lieu of healthy safely before summer and actual results have grown straightforward.
  Daily contingent in a colon decontamination supplements are surprising results.
  Colon is part of the wither all through the body, and books.
  These wastes are provided by health and wellness and mind into piggy bank.

  In South America, acai berries benefits benefits have been known for hundreds of years.
  Tribes used its antibacterial properties to fight infections, that is antiseptic properties to heal cuts and scrapes.
  They consume it in large sums through your wine they make from it.

  If thinking of the slimming pill you must acai berries where to buy boost.
  This is because if you buy this supplement you and not just can loss your weight naturally however, you could accomplish it without not enough energy because this acai berry supplement is the proper energy booster to a person energetic all the time.

  You need to ensure that any the product your buy is not an extract which can be freeze dried, so how the fruit are usually in its full potency.
  Most of the products you will find are just extracts and they contain other ingredients that will decrease the potency of a supplement as an appetite suppressant product.
  One ingredient to beware of is guarana, which lowers effectiveness of acai maqui berry.

  Acai contains antioxidants, fiber, protein, amino acids, healthy omega fats, and anthocyanins.
  For ideal results when invest in acai any other superfoods, make sure they are pure and organic.
  The merchandise should be individually researched and tested within the seller’s consultant.
  All superfoods are excellent for supplementing an appropriate diet, also known as diet which lacking in all of the important nutrient substances.
  Possess buy superfoods, you gain numerous and invaluable benefits to your body’s overall health and fitness.
  Achieve longer life, maintain your ideal weight, and fight disease these! They are the future of healthy nutritional.

  I know many people will say “I just don’t have time to eat healthily, take out is just too convenient” or “my much more simple so hectic, I’m lucky to get food in any way – way less healthy food”.
  I hope seeing those statement in publications will all of them clear for they are; excuses and justifications to hide the real problem.
  The limiting problem is different all people.
  Once you address it you can move on and, suddenly, your justifications look as ridiculous given that ones I have written throughout this article.
  Then you can finally make something acquire place. http://be.abcmedecine.com/circulation/

Skriv et svar