HOW I CHRISTMAS

Jeg vil altså lige starte ud med at sige, at jeg sidder i et tog. Togets destination er København, men jeg står af i Vejle, fordi jeg har nogle løse ender i Bryggen, som jeg lige skal binde en stor flot sløjfe på, inden den står på juleferie.

Eller juleferie og juleferie. Det er måske så meget sagt, når jeg nu er selvstændig, men det er min form for juleferie, med det arbejde det alligevel indebærer, selvom både Bruuns og Bryggen har lukket nogle dage, som byernes butikker jo også har. Jeg forklarede forresten i går, hvad det er jeg går og roder i til daglig – og hvad der sker af spændende ting i 2019,  jobmæssigt, hvis du nu ikke allerede har læst det.

Nå, men i går, da jeg var kommet hjem, for at se Jumanji (2) sad jeg med en stor fed Pepsi Max i hånden og indså at det indlæg jeg havde linket til i story, som svar til jeres spørgsmål om min jul, var et indlæg der slet ikke svarede på det spørgsmål. 1500 personer havde klikket på det link og ikke én har nævnt at jeg primært skriver om pakkekalender og blot i en sidenote nævner at Augusta er hos mig juleaften. Jovist, også noget om julehumøret, der var højt i slut november, da jeg skrev indlægget, men ikke meget om hvad vi skal.

Jeg gemmer lige mit strikketøj til senere – eller til hjemturen i eftermiddag, for jeg vil da gerne dele juleplanerne 🙂 Hvis du altså også deler dine i kommentarfeltet 🙂

Juleaften er fast. Det er d. 24. “Af gode grunde skulle jeg til at skrive”, men sådan er det ikke for alle, skal vi huske på. Jeg skal ud til min svigerindes mor, som har et stort hus, der kan rumme min lille familie; min mor, min bror, min svigerinde og Augusta. Jeg har ikke noget imod at fortælle, at jeg ville ønske at der var børn med juleaften. At vi var flere.. men det er altså sådan min familie er og det bliver da skide hyggeligt!

Jeg kan dog ikke andet, end at drømme om at Jesper og jeg finder noget stort og fint at bo i, så vi kan være dem der holder juleaften. Så skal vores familier – og venner, hvis de vil – komme hjem til os. Jeg siger ikke at en juleaften med røvmange mennesker er bedst, men det er nu engang mit ønske at Augusta får juleaftener fyldt med familiemedlemmer – og børn at lege med!

Min far holder formiddags-hygge skråstreg gaveudveksling skråstreg “glædelig jul” d. 23., som vi vidst har gjort det siden jeg var 8 år. Det er et slag på tasken, jeg husker det ikke præcist. Jeg har også haft juleaftener hos ham, men de sidste mange mange år har det været lillejuleaftener. Jesper skal også med i år og selvom han allerede har mødt den side af min familie en enkelt gang, er jo spændende at have en kæreste med, til den slags, første gang 🙂

D. 25. skal Augusta hjem til sin far. Eller sin fars fødeby i Vestjylland, så han henter hende i Aarhus og de tager afsted, for at fejre mere jul. På den måde er hun hos mig i dagene op til juleaften og hos sin far i dagene efter. Nytårsaften er hun hos ham, fordi det er sådan ordningen kører.

D. 25., som jo altså er første juledag, har jeg også planer.. jeg har nemlig fået lov til at komme med til Jespers førstejuledag med familien! Hvad vi skal, er jeg ikke helt sikker på, men mon ikke det inkluderer mad?

Og selvfølgelig skærmtid, for d. 25. kommer der jo den der Julebagedyst, som ham med skægget er med i! Han er på hold med Andrea – til jer der har også har set den sæson – og jeg glæder mig herre meget til vi skal se det! Det er første gang jeg ser noget med Jesper, synkront med andre, for Bagedysten og Jule-nytårsbagedysten fra 2017 har jeg (og Augusta) set de sidste måneder, altså længe efter det var sendt i tv.

Skal du også se det??

Men i morgen! I morgen skal både Augusta og jeg til Kolding! Hun har virkelig talt meget om at hun gerne vil hjem til Jesper, se hvor han bor, bage og riiiigtiiig gerne komme til KRAWSFÆT (crossfit, fordi de har børnehold i Kolding). Så det er det vi gør, nu da flere af Jespers venner kommer hen til ham og holder “vennejul”. En tradition de har, hvilket er en herrego’ idé da!

Men nu kan jeg vidst ikke sige mere end at jeg glæder mig. Jeg har kun fået een klejne i år, ingen brunede kartofler eller vaniljekranse, så jeg har lige noget jeg skal nå de næste 5 dage!

Nu er vi også i Horsens, på den her togtur (som min telefon rettede til tortur) og jeg skal til at have min arbejdskasket på, inden jeg når Bryggen.

Men igen; fortæl lige hvad du skal i julen! <3 så har jeg noget læsestof til togturen hjem og til togturen til Kolding i morgen 🙂

Læs også

24 Kommentarer

 • Reply
  Kristina
  20. december 2018 at 10:29

  Jeg har ingen forældre så jeg holder jul med min svigerfamilie for 8. år i træk! Vi plejer at være 15-17 mennesker og hygger os med and og flæskesteg, pakkeleg og en masse sjove små lege i løbet af aftenen. Vi holder det næsten altid d. 23. da nogle i familien arbejder juleaften 🙂

 • Reply
  Pernille
  20. december 2018 at 10:31

  Jeg tager hjem til min familie i Jylland (fra København) og fejre jul med dem dagene op til D. 24., D. 24. Er jeg nødt til at skulle tilbage til København for at fejre jul på Rigshospitalet/arbejde – hvad man nu vil sige. Dagen efter tager jeg igen hjem til min familie. Jeg glæder mig så meget til at se dem, men også til at se min kæreste – han arbejder og bor i Jylland, mens jeg arbejder og bor i København. Så det bliver glædeligt at blive genforenet! ❤️

 • Reply
  Camilla
  20. december 2018 at 10:44

  I år bliver julen anderledes, min far gik kort den 31.oktober, så det er første jul uden ham. Jeg skulle have været til Island med min kæreste ( det er vi ca hvert andet år, han er islænding), men bliver hjemme i år. Vi har ellers fejret jul sammen de sidste 3 år. 🙂
  Så juleplanerne er at køre ham til lufthavnen den 21.
  Tage på skøjtetur den 22 med min mor og hendes plejebørn.
  23. Spise risengrød og hygge ved min mor.
  24. Fejre jul med mine 2 søskende, min mor og mormor. Vi bliver en lille flok, men det skal nok blive hyggeligt.
  25. Er ikke helt på plads endnu.
  26. Julefrokost
  28. Hente min kæreste igen i lufthavnen ❤️

 • Reply
  Linn
  20. december 2018 at 10:51

  Jeg sidder lige i bilen på vej til Jylland, vi skal lige sige hej til min kærestes familie, inden vi tager båden til Bergen.
  Vi skal nemlig holde jul hjemme hos min familie i Norge. Første jul for vores datter på tre måneder, så det kan kun blive den bedste jul ?

 • Reply
  Christina
  20. december 2018 at 11:01

  Jeg skal holde jul med min datter på 5, min lille ny søn på 19 dage og kæreste. Vi holder jul hos ungernes farmor og farfar, min mor og bror er, som hvert år, inviteret med. Jeg har ikke noget familie udover de to, så det er helt fantastisk at de får lov at være med dér. Sådan har det været siden julen 2008 🙂
  I år kommer min kærestes to søstre også og den ene har sin yngste søn med.
  D 25. skal vi til fødselsdag hos min venindes søn.
  D 26. er der julefrokost i kærestens familie 🙂

 • Reply
  Sabrina
  20. december 2018 at 11:24

  Jeg holder jul, hvor farmor holder jul (og ja jeg er 30 år, men farmor er den bedste).
  Så selvom jeg har en kæreste, jeg har været sammen med i +10år, så holder vi stadig ikke jul sammen. Til gengæld starter vi d. 24 december med at spise morgenmad i sengen og åbne gaver, hvorefter vi tager på jule visit hos hans familie og bagefter tager jeg hen hvor farmor er 🙂
  I år skal farmor og jeg holde jul sammen med min mor, min mors mand, min lillebror og min moster.
  Når min kæreste og jeg en dag for børn, så må vi lave nye planer, men indtil da, hvor farmor holder jul, holder jeg også jul! <3

 • Reply
  Joan
  20. december 2018 at 11:39

  Det lyder som om i får jer en rigtig hyggelig jul, og der er bare noget specielt ved den første jul sammen som kærester ?
  Jeg har mine børn juleaften og alle juledagene indtil den 28, så skal de hos deres far til efter nytår. Sådan har vi kørt de sidste mange år, og selvom deres far normalt holder jul med børnene den 23 når jeg har dem juleaften, har børnene selv sagt fra i år, da de syntes det blev for stresset. Hvis han har dem til jul, holder vi jule-brunch-danse om juletræet-gaver den 24 om formiddage.
  Men altså i år har jeg mine skønne børn juleaften, så jeg “overrulede” lige min svigerinde der ville holde jul pga det var sundt for deres hund hvis den skulle være alene, og sagde “men jeg har mine børn hjemme, så jeg vil meget gerne holde” ?
  Og det var der heldigvis stor forståelse for… Så vi holder den herhjemme, rollingerne og jeg, Ninja katten der helt sikkert når at ondulere juletræet og æde alt gavebåndet inden vi får spist anden, min bror og svigerinde, og mine/vores forældre. Stille og rolig dag, med hygge i højsædet og nullermænd i hjørnerne, som jeg ikke gider flytte pt ?
  Og så skal vi da klart se Jesper i tv…
  Og spise julefrokost både den 25 og 26 ?

 • Reply
  Michelle Jensen
  20. december 2018 at 12:02

  I år holder vi jul med min mands familie, og bliver ca 25 mennesker (for mange til min smag faktisk). Vi starter den 24 om formiddagen, med at hans far (skilte forældre), søster + kæreste + søn samt bror + kæreste kommer herhjem og åbner gaver fra ham og til ham fra vores børn. Efter det går vi en tur over til mine forældre og udveksler gaver med dem, uden at åbne ? og julehygger lidt. Når tiden er ved at være inde, så går vi over til min mands mor og holder jul. Vi er så heldige at vi alle bor i samme by og dejlig tæt, så vi kan gå mellem hinanden med max 5 min ?
  Den 25 står den på en årlig juletur med manden side på 10 km, efterfulgt af julefrokost og pakkeleg i flere timer. Den 26 er der igen julefrokost og efter det er der speciale der skal laves så det kan afleveres den 2. Januar ?
  Når vi har jul med min side af familien, er vi hos mine forældre, sammen med mine 3 søskende, min lillebrors kæreste og deres søn. Indimellem er min farmor der, men jeg nyder der ikke er så mange, ville gerne have det sådan hvert år. Desuden danser vi om juletræet om eftermiddagen og åbner gaver der også, af hensyn til børnene, så de kan være med til det hele, uden at blive overtrætte ?

 • Reply
  Monica
  20. december 2018 at 13:27

  Jeg arbejder i butik, så rammer først hjemmeadressen D.23 kl.20.. og der sover barnet og måske også manden, så der skal jeg bare på hovedet i seng? .. D.24 er vi til frokost ved mine bedsteforældre og skal holde jul ved mandens moster med hele hans familie .. det er vores barns første jul, så det bliver da lidt specielt. D.25 skal vi til fødselsdag, D.26 til julefrokost i hans familie… og D.27 – ja der er der jo udsalg ? så der er jeg igang igen … ?? god jul!

 • Reply
  Julie
  20. december 2018 at 13:30

  Min mand og jeg har begge skilte forældre, så vi holder juleaften på skift hos dem hvert fjerde år. Vi har 2 børn, så de forskellige bedsteforældre glæder sig meget til, når det er deres tur. I år er det min sviger fars tur. Han er alene, så vi holder det hjemme hos os. Og så kommer min mands lillebror også (som også er skilt) med sine 2 børn. Det er dejligt, at få lov til at gå rundt om sit eget juletræ engang i mellem. 1. juledag skal vi i år til julefrokost hos min mor og 2. juledag er vi i år til julefrokost hos min far. Puha… så er man også mæt, både af mad og af mennesker. Og forresten skal vi lige til forjul hos min svigermor den. 22. 🙂

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  20. december 2018 at 13:35

  Hyggeligt indlæg!

  Min jul?
  Jo, vi ender 16 mand i barndomshjemmet ink. gavekaos, vin, salmer ude af takt, litervis af sovs og mandelgavejagt. Og søster K har fået fri til jul, da en kollega tog hendes vagt, så det er ganske perfekt.

  Den 23 er jeg dog på aftenvagt, med den søde far henter mig, og vi samles derfor hele holdet til midnatskaffe og hyggesnak i sofaen. Mig og mine søstre sover nemlig hos de gamle på madrasser i ‘børneværelserne’, så inden det store ræs står den på morgenbrumch ink. pakkekalender-oppakning, gåtur og gaveudveksling med barndomsveninde, vantro kirketur kl. 14 (hverken søster K eller jeg er medlemmer, men elsker at synge med og tager derfor solo afsted) og dernlst Disneys juleshow of course, inden det vælter ind med søde gæster??
  Jeg glææææder mig!

  Håber du/I får en herlig aften.

  – A

 • Reply
  Camilla
  20. december 2018 at 13:48

  Jeg har børnene i år – jubiiiii❤️ Og skal for første gang holde jul med min kæreste (forlovede?) Så vi bliver mig og mine tre børn plus ham og hans ene. Ene høne i kurven, men det skal nok blive hyggeligt?

 • Reply
  Sidse
  20. december 2018 at 14:46

  Jeg skal arbejde juleaften i psykiatrisk akutmodtagelse i Esbjerg – forrige år arbejdede jeg også juleaften. Det er klart jeg hellere vil være hos min familie, men der er altså også noget særligt ved at arbejde den aften og jeg tror nok at vi skal få det hyggeligt igen i år – og nogen skal jo være på vagt. I år har vi aftalt at vi SKAL møde op i julesweaters og det er lige i min ånd (en stor fordel ved at vi skal arbejde i eget tøj ?) Men hvis I nu har lidt ekstra af Jespers julegodter må I da gerne sende det vores vej og forsøde aftenen lidt ekstra ??

 • Reply
  Susanne
  20. december 2018 at 14:50

  Jeg har børnene til jul i år. Vi får så besøg af deres far, farmor, farfar, mormor og morfar. En juleaften lige efter børnenes hoveder med alle de bedste i verden.
  Selvom vi har været skilt i 3 år nu, har vi hidtil holdt jul sammen, hvilket er rigtig fedt både for børnenes og de voksnes skyld.

  1. og 2. juledag er helt planløse, så der skal vi bare hygge, inden børnene den 26. om aftenen skal hjem til deres far og være til efter nytår.
  Og jeg skal for første gang i +20 år fejre nytår som single voksen ?

 • Reply
  Camilla
  20. december 2018 at 15:27

  På en sol stol i Egypten, med en kold drink i hånden. Er alene afsted i 2 uger og det er sku da den ultimative måde at slutte årets sidste uger hvis du spørger mig ❤️

 • Reply
  Moster
  20. december 2018 at 15:32

  Jeg skal holde jul med min søster og hendes 4 børn – 3 drenge på 7, 17 og 19 og en pige på 6 🙂

  Vi smutter ud i min fars kones sommerhus, som ligger 10 km herfra. Jeg holdt jul der med min mor og lillebror sidste år, og det er SÅ fedt et sted at holde det 😀

  Min yngste nevø på 7 er stærkt udfordret. Han er ved at blive udredt for svær ADHD, personlighedsforstyrrelser, adfærdsforstyrrelser, søvnproblemer osv, og derfor kan en juledag og -aften blive meget svært at overskue.

  Dét har vi taget konsekvensen af, i takt med, at vi kun er vi 5 – Min søster og de to små tager derud lørdag eller søndag, og så komme jeg, mormor og de to store mandag morgen, hvor vi mødes til brunch 🙂 Derefter slår vi lige mave, og får ryddet op. OG, som en overraskelse til alle ungerne, så stiller vi et minijuletræ op, smider gaver under, og SÅ er det tid til at danse og få gaver! 😀

  Tanken er, at min nevø så ikke skal gå en hel dag og køre op over de lækre gaver, som enhver 7 årig jo vil i al almindelighed, men kan slappe af, og fordybe sig i de gaver han får. Og alle vi andre kan ligeledes slappe af, og så kan søs og jeg gå og nusse om maden, som vi kan spise i fred og ro.

  Om aftenen, efter maden, har vi så indkøbt en masse pakkegaver, som også er hemmelige, så det ikke bliver helt tomt og underligt 😉

  Så, en anderledes jul, men jeg er sikker på, at den bliver fortryllende. For alle, for en gangs skyld <3

  En velsignet jul, og et lykkebringende nytår til dig og dine

 • Reply
  Mie
  20. december 2018 at 17:23

  Jeg skal for første gang juleaften ikke være sammen med min søn på 6. Det bliver hæsligt. Men vi holder lidt lille-jul den 23. Hvor vi spiser risengrød, spiller spil og han får lidt gaver. Sammen med min søster, hendes 2 drenge og vores forældre. Juleaften skal jeg være sammen med min kæreste og hans familie. Vi bliver 14 ? Jeh er mest vant til små intime juleaftener så er noget spændt. Ikke mindst fordi det bliver uden mit guld. Han kommer retur 28/12 og så skal vi dæleme holde en verdensklasse nytårsaften ? og Nårh ja vi skal også flytte i juledagene – spændende ??
  Rigtig god jul ?

 • Reply
  Marianne
  20. december 2018 at 17:24

  Holder normalt med min mor, søster og hendes børn og mand. Det plejer at blive holdt hos min søsters svigerfamilie – ialt fra 16 til nogen-og-tyve mennesker. Har holdt det sådan i mange år. Ville gerne prøve at holde “vores” families jul. Det ville min mor også gerne. Men min søster og familie holder stadig med hendes svigerfamilie. De er søde mennesker….savner bare at ikke skulle ud og køre samt fejre “vores” families slags jul. Så det bliver bare min mor og jeg juleaften. Min kæreste skal holde jul med hans børn og ekskone og hendes familie. De holder stadig jul sammen- vi bor ikke sammen så er ikke tvunget ud af mit eget hjem 😉 Det skal nok blive hyggeligt- kommer både til at savne mine nevøer og ikke savne dem. Vil ikke savne ikke at kunne spise i et stort kaos og det store julegave oppakningshelvede. Mest det med at gå rundt om juletræet…. Men det går nok og skal nok blive hyggeligt. I år kan jeg drikke al det rødvin jeg vil OG tage natbusker på hvis jeg får spist for meget!

  • Reply
   Marianne
   21. december 2018 at 7:26

   Altså… Vil ikke savne at spise i et stort kaos… Kaosset er sæføli mindre kun med min mor og jeg ?

 • Reply
  Maria
  20. december 2018 at 17:55

  Min søster og jeg skal sidde alene hos hende juleaften. Vores far valgte hans kærestes famile for husfredens skyld. Så for at han ikke går en tid i møde med sure opstød fra hende, skal vi hygge alene. Maden købt og planen om en aften med hyggetøj og afslapning er nok hvad vi lige har brug for.

 • Reply
  Stephanie
  20. december 2018 at 18:17

  Jeg har ikke rigtigt noget med mine forældre – til gengæld har jeg jordens dejligste svigerforældre, der holder min kæreste, vores datter og jeg jul den 24. Om dagen skal vi hjem til min onkel og hans familie, det er dem jeg holdte jul med inden jeg fik min egen familie. Den 25. Står den på julefrokost efterfulgt af shots fest, det kommer nok til at stikke af – det plejer det. Den 26 er afslapnings/ hygge/ tømmermænds dag inden vi skal holde “Eskildsen dag” med heeeele min kærestes familie. Vi skal i svømmeren, bage, hygge, SPISE, drikke rødvin og så sover vi alle sammen hjemme hos os hvor end vi lige kan få plads. JEG GLÆDER MIG <3

 • Reply
  Sabina rohde
  20. december 2018 at 21:30

  Jul med min mand, vores to piger på knap tre og et år, mine forældre og min søster i vores nye hus. 1 juledag er fredet hos os en tradition vi elsker her i huset efter vi har fået børn. Det er legendarisk ikke at skulle tidligt op og afsted til julefrokost men bare kunne tage det stille og roligt og have nattøj på til vi ikke orker mere 🙂 ellers står den på lidt familie julefrokost og besøg fra min svigerfamilie. Vi har som sagt små børn så vi køre med den indstilling at bedsteforældrene i de her år må komme til os. Senere når ungerne er fri for middagslur og de faste putte rutiner kan vi se ud af huset igen. Glædelig jul

 • Reply
  Anonym
  20. december 2018 at 21:31

  Hyggeligt indlæg ?
  Vi skal for første gang holde jul herhjemme hos os selv i Kbh, mine svigerforældre på tusind år kommer herover!
  Det er skønt at vores piger på 7 og 4 år skal holde jul hjemme og vi GLÆDER os! Det bliver så dejligt ikke at skulle pakke alt i en bil og stresse til Jylland ?

 • Reply
  Sanne
  20. december 2018 at 23:14

  Vi skal for første gang fejre jul i vores hus.
  Snart 2 år siden vi købte det men sidste år blev min farfar 80 år 1.juledag..og det der med 300 km 1.juledag er bare ikke mig så vi holdte jul ved dem. Så fantastisk og magisk.
  Men i år skal vi bare være hjemme. Juletræet er lige kommet ind i stuen og skal pyntes i morgen af børnene ?
  Weekenden skal bruges på en hygge tur til Århus, og søndag skal der hygges og klargøres herhjemme. 1.juledag skal der leges med gaver og 2.juledag står den på julefrokost

Skriv et svar