HEY! I 2019, ku’ vi så måske ikke lige droppe..

..at sige YAASSS

Ene og alene fordi det er pisseirriterende og super mærkeligt. Vi behøver for helvede ikke adoptere alt fra amerikansk popcultur!
Okuuuuurrr? 

..købe dameblade, der uge efter uge har overskrifter som: “Sådan tabte Sanne sig 10 kg. med rugbrødskuren”?

Generelt bør vi begrave alle quick-fix slankekure i en lille metalkasse, sammen med virksomheder, der sælger købefølgere og 2018 udgaven af Buffalo-sko, så fremtidens folk kan grave den op og tænke: sikke nogle idioter de var i gamle dage.  

..købe følgere?

(Meeeen…)

Det er selvfølgelig virkelig dumt, men når det så er sagt, så har der jo altid været personer, der har snydt og i dette tilfælde bør vi sgu bare være mere opmærksomme.
Vi kan sagtens blive enige om at det er ekstremt vildledende at en person køber sig til eksempelvis 30.000 følgere, sådan overfor virksomheder, der betaler ham/hende penge for at promovere et produkt. Som han/hun jo ikke kan, da det ikke er ægte mennesker, der kigger med. Men det stiller ligesom også bare nogle højere krav til firmaerne om at de skal gennemtjekke alle de gerne vil samarbejde med. Nogle kigger sgu bare på følgertallet og tænker: Nårh, jamen 40.000 følgere! Den profil vil vi da gerne ses på, så her er lige 10.000 kr. til dig, unge menneske, tag nogle flotte billeder og fortæl hvor meget du elsker den her t-shirt. Nej, tjek profilen og få nogle statistikker. Er det danske følgere I vil have fat i? Kig så på om følgerne ER i Danmark! De er selvfølgelig også til at fifle med, tallene, men det er der sgu så meget der er. 

Til os, der ikke er virksomheder: vi skal jo bare følge de profiler vi synes har noget at byde på. Så er det jo et eller andet sted ligemeget hvor mange der ellers kigger med, er det ikke? 

..misbruge ordet “gate”

Nej, Dalia Tia, det er ikke en sushi-gate, når din favorit sushirestaurant er lukket og du skal finde et nyt sted at spise. Ligesom det heller ikke bliver til en gate, hvis een følger har stillet dig et kritisk spørgsmål. Gate har noget at gøre med SKANDALER og stammer fra Watergate, der handler om et noget omfangsrigt coverup. Det er en lidt større skala, end din julepynt-gate, hvor din favorit kugle gik i stykker, da den røg af træet.
Jeg siger ikke at vi ikke kan lege med ordet gate, men du behøver sgu ikke (mis)bruge det til småtteri.

..bruge udtrykket #MandenMin?

Nej, det er ikke sikkert du er med på den, men vi kan da håbe!
Du kan sige kvinde min, men kun hvis du er Kim Larsen (hvilket du nok ikke er). Eller kvinde din, hvis du er Jokeren, men det er sgu nok heller ikke dig.

..købe konventionelle fødevarer? 

Åh åh.. hvor mange mon bliver provokeret af det punkt? 
Tag det med – eller lad være. Undlad at se det som en moralsk prædiken, bare i højre grad som nogle krydsede fingre fra mig af. 
Mange bække små..

Og køb lige dansk <3 vigtig tilføjelse

..udrydde juice”kur”? 

It is just stupid. 

..Victoria Secret Fashionshow?

I hvertfald indtil de vælger lidt større diversitet til catwalken. 
Eller du kan måske fortælle mig hvordan vi i 2018 kan have et modeshow – et GIGANTISK modeshow – som udelukkende har ÅLESLANKE (tynde), storbarmede kvinder? Etnicitetsmæssigt er der lidt forskelligt, men de er sgu primært hvide – med blond hår.
Det overrasker mig faktisk ikke at en virksomhed i den industri gør det, stadig, men hvorfor finder vi os i det? 

Det her…

Ingen går og kaster glimmer om sig. Vi vågner uden sminke – ingen skam i det. Men missekatten er altså ægte! ÆGTE

Eller er der noget af ovenstående vi skal tage med i ‘19?

Og har du flere ting, som vi godt kan lade blive i ‘18?


Læs også

17 Kommentarer

 • Reply
  Cecilie Overgaard Jensen
  30. december 2018 at 13:35

  Hej Johanne ?
  Jeg er med på alle! Og har været det altid *pudser lige glorien* 😉

  Jeg er vokset op som datter til landets største økologiske grøntsagsgartner, så jeg vil ikke beskyldes for at være i lommen på det konventionelle landbrug.
  MEN reglerne for økologi i Danmark og de generelle regler for økologi i EU er meget forskellige. Vidste du fx at der er FLERE sprøjtestoffer i en økologisk spansk agurk end der er i en konventionel dansk agurk?
  Derfor er økologimærkningen ret misvisende og ikke nødvendigvis bedre.
  Jeg vil snarere anbefale at købe lokalt og hvis du kan få økologisk lokalt har du skudt papagøjen! Jeg er dog klar over at det er SVÆRT i vinterperioden, hvis man bare VIL have agurker fx, men så kan man jo forsøge at spise efter årstiden 🙂

  • Reply
   Pernille Hornshøj
   30. december 2018 at 13:58

   Hørt!

  • Reply
   Johanne
   30. december 2018 at 14:08

   Jeg har også været dum til at formulere det punkt, Cecilie! Så TAK for din kommentar! Det er så vigtigt at købe dansk <3 <3

  • Reply
   Anne
   30. december 2018 at 14:29

   ???? Køb Dansk! ??

 • Reply
  Stine Mooiweer
  30. december 2018 at 13:42

  Genialt blogindlæg og jeg er så enig i alle sammen! Rigtig godt nytår!!???

 • Reply
  Sine
  30. december 2018 at 14:24

  #Mandenmin??‍♀️??‍♀️??‍♀️?
  Jeg er SÅ enig?

 • Reply
  Stine
  30. december 2018 at 15:08

  Kunne vi ikke bare lade være med at have en holdning til, hvad andre bør, skal, må? Det ville være så befriende, hvis vi bare passede vores eget i stedet for at have travlt med, hvad andre gør (så længe de ikke gør noget ulovligt).

  • Reply
   Nutidensmor
   30. december 2018 at 15:10

   Altså jeg synes nu det er meget morsomt at udtrykke min holdning og du må altså også gerne dele din, hvis der er noget du vil stoppe med i 2019, Stone 🙂
   Jeg kommer ikke hjem til nogen og slår dem i hovedet, det er en fjollet lille liste, som du ikke behøver tage seriøst 🙂
   KÅHÅ!

 • Reply
  Mie
  30. december 2018 at 15:49

  Stoppe med den her overdrevne krænkelseskultur. Det har virkelig taget overhånd

 • Reply
  Birgitte/pgumse
  30. december 2018 at 17:40

  Jeg ææææælsker at skrive #mandenimitliv (tæt på ?) og jeg ææææælsker at gøre som jeg syntes bedst, og lade mig inspirere af andre både det dekadente og det “fornuftige” Jeg tror 2019 bliver væsentligt forbedret end 2018 ???? ironi kan forkomme

 • Reply
  Lone
  30. december 2018 at 18:40

  Nu er jeg lige lidt provokerende tilbage.
  Kunne vi ikke lige i 2019 droppe
  At spise kød?
  (Sorry kunne ikke lade være. Uh hvis bare der var flere der tog en kødfri dag engang i mellem ville vi nå langt!)

 • Reply
  Emilie
  30. december 2018 at 21:29

  Jaa, jeg bliver provokeret af den mød økologi ?

  Økologi og min bare….

  Økologi er fuldstændig overvurderet, så længe det ikke er dansk..

  Så Ville det være meget bedre at:

  – køb lokalt – meget bedre for miljøet, og undgå så mange sprøjtegifter
  – køb dansk
  – spis efter årstiden (frugt og grønt)

  Jeg synes vi skal fjerne økologi mærket på alle fødevarer, det er så mega misvisende – og så burde alle tage ud til deres lokale landmand, og grøntavler og se hvordan virkeligheden ser ud, og ikke kun kigge på de sociale medier.

  • Reply
   Camilla
   31. december 2018 at 13:25

   Emilie; lokalt økologisk. Den kombi ville jo være det bedste. Man kan jo bare ligge på, hvor ens økologiske vare kommer fra ?‍♀️ Dansk øko er det bedste!

 • Reply
  Malene
  30. december 2018 at 23:31

  Tak bare tak!! #Mandenmin bare r.. ??‍♀️ Og kunne alle de (satans) søde Instagram damer ikke stoppe med at poste 58 billeder i deres historie, hvor tilfældige følgere har listet dem op på en confetti baggrund med teksten “Inspirerende profiler 2018” ??‍♀️ ??‍♀️

 • Reply
  Mia
  31. december 2018 at 12:02

  Elsker dine indlæg både her og på IG ??
  Vil helt sikkert sige at “morpolitiet” skulle stoppe i 2019

 • Reply
  Marianne
  2. januar 2019 at 12:34

  Ja den med økologi provokerer mig lidt ? Jeg har en far der er økologisk landmand, men derfor køber jeg bestemt ikke økologisk for enhver pris. Jeg vil altid vælge danske konventionelle varer fremfor udenlandsk økologisk. Mange ved det ikke, men reglerne for økologi er bestemt ikke ens i hele EU og derfor vil du oftest få flere sprøjtegifte i en udenlandsk økologisk varer end i en dansk konventionel.

  Så derfor: KØB DANSK! Om det så er økologi eller ej ?

 • Reply
  Emma
  3. januar 2019 at 14:35

  Voksne mennesker, der i ramme alvor siger “tømmermis” eller “tømmis” i stedet for “tømmermænd” behøver vi altså heller ikke tage med ind i 2019….

Skriv et svar