EN (MÅSKE) IKKE SÅ POPULÆR HOLDNING TIL MOTION

Ja, rent faktisk sidder jeg i min seng og forbereder mig mentalt på de strabadser min krop – og mit sind – om lidt skal igennem, i en slagterlignende hal, med svedende mennesker.

Niks, det er ikke er suspekt gangbang, men nærmere crossfit.

Og det har intet med nytårsforsæt at gøre.

Crossfit, som jeg egentlig stadig er glad for, hvis vi sammenligner med tradtionelt træningscenter som Fitness World, er for mig stadig et nyt bekendtskab, som jeg datede meget fast i en periode, men som jeg nu har holdt en pause fra. We have been on a break. Det var ikke så meget crossfit, men mere mig. Mig der bare ikke gad, for så morsom er motion altså ikke.. for alle.

Jeg er ikke der.. og jeg har aldrig været der.. hvor jeg får et kick af at lade mine blege arme løfte hele min kropsvægt, som var jeg en myre eller en af dem, der banker på døren kl. 06.01 fordi de åbner for sent. Hvis jeg var en Spice Girl var jeg ikke Sporty, det kan jeg godt sige dig. Næh, jeg gør det sgu fordi der er nødvendigt, fordi der er sundt (okay, det er nok den nødvendige del igen). Fordi vi alle skal (eller bør) bevæge os på en eller anden måde og mine få hundrede meter på cykel til børnehave og kontor sgu nok ikke rækker ligesom at bonussen ved lagengymnastik altså heller ikke er nok. Men lad mig nu ikke give dig dårlig samvittighed. Indlægget handler jo om mig, uden at lyde for selvfed. Om du løber maraton i Berlin eller udelukkende ved at jagte en løssluppen 2-årig ned af gaden, er ikke noget jeg skal blande mig i.

(Men det skal altså være din egen 2-årige!)

Jeg er godt klar over hvor hipt det er at elske sig selv som man er, men for mig er det en balance med at kværne alt det min hjerne, der ikke ejer en stopklods, begærer og så få brændt lidt kalorier af engang imellem.. og få testet mig selv, for en anden grund til at jeg er blevet månedens gæst i svedecenteret er også fordi jeg ikke har tiltro til egne evner. Jo, jeg blev sgu faktisk bedre og stærkere, men jeg føler ikke jeg er god – nok. Men i og med jeg ikke har noget mål, andet end at presse mig selv, er der jo igen grund til at skule til sidemanden og ærge sig over at hun løfter 30 kg mere end jeg gør.

Jeg er 30 år, jeg føler jeg bare skal kigge på en juleferie med sovs, kartofler og konfekt og så har jeg taget flere kilo på, men det er sgu nok også sandt, selvom min juleferie (kaloriemæssigt) og træningspause startede i slut september – HAHA!

Jeg er nødt til at lave NOGET, for at min krop er glad og min mund kan fortsætte med at spise det den vil. For det skal den have lov til, mener jeg. Derfor synes jeg, at jeg med rette godt kan sige at det er godt at jeg sparker mig selv afsted, selvom jeg (som jeg før jeg sagt) udemærket godt ved at det ville være nemmere at skrive at jeg bare eeeeelsker at springe op og ned af en kasse, en galning og bare er bidt af at hoste mine egne lunger op. Nogle gange er jeg lidt bidt af udfordringen, andre gange (tit!) synes jeg det er sur røv.

Nå, back at it. Det korte af det lange er at jeg faktisk bare vil sige at min yndlingsting ved træning er at have det fleksible svedetøj på. Men mest, når jeg rent faktisk ikke skal træne. Og også efter.. Det er en klar nr. 1, 2 OG 3 på en liste over hvad jeg kan lide ved motion.

Og nu smutter jeg.

Men tell me:

Hvordan har du det med det der motion? Træning? Svedning? Bevægelse?

Læs også

24 Kommentarer

 • Reply
  Maja
  3. januar 2019 at 16:24

  Jeg hader det! Går fast i center 2-3 gange om ugen, da jeg er i genoptræning efter EB skade.. Havde håbet at jeg med tiden ville blive glad for det.. Men NEJ! ??‍♀️

 • Reply
  Lone
  3. januar 2019 at 16:37

  Jeg så din story, og jeg var altså sikker på at din ynlings ting ved træning, ville være når den er overstået ??
  Jeg har det præcis lige som dig! Og jeg elsker når jeg er færdig fordi så kan jeg sige til mig selv hvor pisse sej jeg var! Og hvis jeg kunne komme afsted der, så kan jeg fandme også næste gang! Tror dog træningstøjet kommer ind på en solid 2’Er. Bortset fra jeg har der bedst i det herhjemme. Jeg er desværre blevet overvægtig og skal tabe mig simpelthen for at have en bare nogenlunde sund krop. Så er meget selvbevidst. Og så må jeg ikke træne for tiden så det er jo bare super nemt at komme ned i kilo…
  Oh well tak for endnu et nice indlæg.

  Ps. Synes selv jeg er pisse sjov og har sendt dig et billede I din indbakke på Instagram hvis du får tid så tjek det ud (fra loneoj).

 • Reply
  Line
  3. januar 2019 at 16:41

  Hader træning, men crossfitter alligevel lidt. Så er der også plads til mere kage og vin ✌?

 • Reply
  Nicole Thyrgaard
  3. januar 2019 at 16:45

  Elsker det! Fødte min søn den 26. december, og har løbet (de første 35 uger af graviditeten), dyrket crossfit og yoga helt op til et par dage før jeg fødte. Er sikker på, at det gav mig en kæmpe fordel ift. fødslen. Nu, hvor jeg hovedsagelig har siddet på sofaen og ammet i en uge, har jeg ondt i min krop som aldrig før; jeg er sikker på, at det er min (pt.) inaktive livsstil, som giver mig disse nye “glæder” ?☺️ Jeg ser frem til lange ture med barnevognen, og på sigt igen at skulle kaste mine lunger op, ved at hoppe op og ned af kasser i et lavloftet kælderlokale med cementvægge ?
  Jeg håber, du får en fantastisk træning idag ??‍♀️???

  • Reply
   Mette
   5. januar 2019 at 15:12

   Er det træls, når jeg omvendt kan berette at jeg havde en fantastisk fødsel (uden smertestillende) – uden den mindste smule motion før ? (og ikke fik ondt i kroppen i sofaen efterfølgende)? ?

 • Reply
  Mille
  3. januar 2019 at 16:46

  Jeg trænede i fw for nogle år siden på hold og i center og hold nu op! Jeg HADEDE det. Folk var så snobbet og følte mig begloet og ikke god nok…
  Men… Nu træner jeg i DGI, og det er simpelthen så fantastisk. Bevares det er da ikke altid at motivation er der men jeg elsker det sted. Det er så afslappet og roligt og blandet alder. Det gør at jeg har lysten til at tage afsted. Jeg er begyndt og danse, jeg dyrker mindfulness yoga og Pilates bolde hold hvor vi snakker om vores yndlings små kager imens vi kæmper på at blive liggende på bolden! Så nej. Det er sku ikke altid li let at komme afsted men når jeg ved at jeg skal over at danse og føle mig sexet så hjælper det fanmde på noget! ??? god træning søde Johanne! Jeg hepper på dig

 • Reply
  S
  3. januar 2019 at 16:50

  Sikke et dejligt indlæg – for træning er bestemt heller ikke mig. Jeg skal hive mig selv op til det hver gang og komme mig over min panik over træningscentre. Når det så er sagt, så vil jeg bare gerne kunne drikke min cola, som jeg er bundafhængig af uden at blive alt for stor, og mit hoved har sådan set også behov for det.

 • Reply
  Heidi
  3. januar 2019 at 16:52

  Jeg træner i fitness center, fordi jeg både fysisk og mentalt får det godt af det. Har både piskesmæld i nakke og en diskus i lænden og jeg har bare erkendt, at begge dele døjer jeg væsentligt mindre med når jeg træner. MEN jeg har en sød personlig træner jeg er nødt til at betale en masse penge for. Ellers kommer jeg ikke afsted. Mødes jeg med ham engang om ugen, kommer jeg selv afsted 1-2 gange derudover. Uden at han på nogen måde presser mig. Altså min træner. Men min bedste motion er min hund som får gåtur hver dag. Nogle dage 10 min. Andre dage 1 time og 10 min.

  Jeg tror det er altafgørende at finde en motionsform man kan li. Om det så er crossfit, ridning, badminton, salsa eller bare lange gåture med podcast i ørene. Alt det vi ikke kan li, tror jeg ikke holder i længden (som i 3 mdr pause ?).

 • Reply
  Pernille Bryld
  3. januar 2019 at 17:46

  Er selv lige kommet hjem fra træning og brugte hele min arbejdsdag på at tænke, det gider jeg godt nok ikke, men afsted skal du sgu!
  Nogen gange kan min underbevidsthed finde på at lave undskyldninger for mig, fx ej nu glemte jeg høretelefonerne, pokkers! træningsokkerne ligger derhjemme, øv også nu har jeg glemt en hårelastik og alle er gyldige grunde til bare at køre direkte hjem efter en arbejdsdag! Træning ligger ikke på en top ti, og efter en løbetur, hader jeg mig selv 2 timer efter, for det er da ikke sjovt i længden, at hoste sine lunger op ?Og jeg kan kun nikke genkende til, det med at vi tvinger os afsted, for så kan vi beholde vores usunde vaner ?? Tak for et indlæg, der viser, at man ikke sidder alene med de tanker, i en tid, hvor alle bare !!elsker!! At dyrke motion – Not!

 • Reply
  Tina
  3. januar 2019 at 17:57

  Jeg elsker at hade det – ville ufatteligt gerne synes det var fedt med jernsmag i munden, og lungerne liggende på gulvet, mens alle muskler i min krop skriger på nåde. Men det er vel kun min virkelighed fordi jeg har været liiiidt for gavmild med undskyldningerne og sofa aftaler og chokoladen lidt for længe.. ik? ?‍♀️??

 • Reply
  Louise
  3. januar 2019 at 18:21

  Jeg elsker at træne… men har også perioder hvor jeg ikke får trænet det vilde og skal sparke mig selv igang igen…
  Har ikke trænet hen over jul og nytår, da der ingen motivation har været, det har været så lækkert, bare at holde lidt pause?
  Men nu har jeg motivation

 • Reply
  Nanna
  3. januar 2019 at 19:36

  Jeg VED at det er sundt at dyrke motion og jeg VED også at jeg skal bevæge mig mere end jeg gør, især fordi mine tanker om min egen krop er lort og kan slet ikke lide hvad jeg ser i spejlet.. Men selvom jeg er bevidst om alt dette så kan jeg ikke få mig selv motiveret til at gøre noget ved det 🙁
  Er bedre til at få mig selv overbevist om at det hele også bare kan være lige meget og smider mig derfor bare på sofaen med tv’et kørende 🙁

 • Reply
  Betina
  3. januar 2019 at 19:42

  Jeg ELSKER min træning, bliver nærmest lidt besat af det og dårlig hvis jeg ikke kommer afsted. Har prøvet forskellig former for træning; holdtræning, træning på egen hold og bootcamp. Og så fandt jeg “min” box med crossfit og kommer der 4-5 gange ugentlig. Det giver mig det vildeste kick, fysisk og mentalt ????

 • Reply
  Jeanne
  3. januar 2019 at 19:43

  Jeg elsker træning – som jeg gider.
  Kunne aldrig drømme om at træne noget jeg ikke gider!
  Du ser mig aldrig til zumba. Aldrig til yoga.
  Men løber gerne 6 km tre gange i ugen. Kaster gerne med tunge vægte.
  Vi kan også godt løbe om kap, og konkurrere hvem der kan løfte et dæk flest gange.

  Motion handler om at finde glæde. Om det så er glæden ved at holde sin krop i live. Det gele tæller.

  Jeg bruger motion til at få afløb for mit ADHD. Har ikke diagnosen, men har mange år arbejdet med børn og voksne med ADHD. Har flere specialpædagog kollegaer samt psykologer hvor vi joker med at vi nok alle har en diagnose. Tænk hvis motion kan gøre, så man ikke skal medicinere sin hjerne med stoffer. ?

 • Reply
  Lotte
  3. januar 2019 at 19:45

  Jeg hader motion… Ville nogle gange ønske at jeg hadede min krop lidt mere, for så kunne det måske motivere mig til at komme i gang. Men jeg elsker min småtykke mor krop?

 • Reply
  Tine
  3. januar 2019 at 20:02

  Jeg har lært at elske træning, specielt et hold i mit lokale fitnesscenter; kaldet fitbox. Det er boksetræning kombineret med våde styrketræning og cardio, og det er forskelligt fra uge til uge, hvilket min krop og jeg elsker. Desuden er det tilpas hårdt til at jeg føler, at jeg får en masse ud af det. Jeg har dog kun tid til det en gang om ugen.
  Jeg løber også, dvs i december blev det kun til en enkelt tur… Men jeg startede op igen i går og løb da fem km.?????
  Jeg tror, jeg træner og løber fordi jeg (meget klichéagtigt?) får mere energi af det, og så for at have bedre samvittighed i forhold til at spise næsten hvad jeg har lyst til. Der er desværre ikke mulighed for at deltage på et crossfit-hold i mit center, men det lyder sjovt og hårdt. Bliv ved, hvis det giver mening for dig, som andre vist også skriver – ellers bliver det for surt. God træning????

 • Reply
  Heidi
  3. januar 2019 at 20:12

  Jeg er også en af dem der elsker at dyrke sport. Jeg styrketræner og løber marathon. Jg har det rigtig dejligt indeni, når jeg træner og nyder faktisk også tiden i centeret eller selve løbeturen. Men jeg kan altså også have perioder, hvor jeg skal overtale mig selv eller holder pause, fordi jeg ikke lige kan overskue det. Men jeg ELSKER det virkelig. Elsker også tøjet. Det er SÅ RART at have på ?

 • Reply
  Anonym
  3. januar 2019 at 20:23

  Jeg elsker alt vintersport, men her i DK er det ikke så let, så nu har jeg bestilt mine første rulleski og glæder mig enormt til at komme igang! Ellers er jeg glad for at løbe/ eller nærmere lunte? Et fitnesscenter kommer jeg aldrig ind i, jeg er ikke god til nogen former for motion, hvor der er andre mennesker omkring mig!
  Godt nytår?

 • Reply
  Natja
  3. januar 2019 at 21:38

  Uhaaa respekt for du kommer afsted..

  Jeg har ikk selvdisciplin nok til kunne tage i motionscenter, plus jeg ikk god til dyrke nogle form for sport foran andre ( selv ikke min kæreste) jeg går 10000 skridt dagligt mit måt er 6000 mennnn hvorfor sætte en mål for højt også ikke opnå det, sjovere med succes hver dag, ?? gad godt kunne træne

 • Reply
  Christine
  4. januar 2019 at 7:51

  Jeg har termin om en fire-fem dage og har rørt mig meget under min graviditet, yoga og dans flere gange om ugen, cyklet og gået. Jeg savner at røre mig, bruge min krop og mørke dens styrke, nu hvor jeg er sååå tung og klar til at føde! Jeg er spændt på, hvad jeg kan og hvad der skal til (og hvad tiden er til) på den anden side, når barnet kommer? Jeg har altid haft svært ved træningscentre og genkender mange af jer andres oplevelser, men det rigtige sted, den rigtige instruktør, fællesskabet med andre og den rette træningsform gør en gigantisk forskel for motivationen??? Jeg håber, du finder din motivation, Johanne, om det så bare er det nice outfit?? og at alle jer andre også finder lysten og glæden ved at røre jer på præcis den måde, der passer til jer og ind i jeres liv❤️ … for nogle gange er det kraftedme en sur pligt! Men det kan være så givende at mærke sig selv – sind og krop arbejde sammen?

 • Reply
  Maja
  4. januar 2019 at 9:15

  Motion er bare en lille smule sjovere, når man er i nogenlunde form – hvilket jeg sjældent er – og det gør det bare endnu sværere at komme i gang! Det er en ond cirkel!
  Min mor og søster er sådan nogle (lidt irriterende) typer, der bare ikke kan leve uden motion mindst én gang om dagen, og hvor yndlingsmaden er salat. Ja, min mor på 54 år er i markant bedre form end mig. – Bare det var mig der havde den indstilling til kost og motion, for hvor ville det gøre det hele nemmere…

 • Reply
  Lærke
  18. januar 2019 at 22:52

  Jeg hader at træne, og derfor er det også pænt svært at slæbe min røv med mig ned i fitness world. Men jeg gør det alligevel en gang om ugen eller to. Og nogle gange slet ikke, når jeg er for doven. Men følelsen bagefter er helt fantastisk! Jeg havde en periode hvor jeg var inde i et godt flow og trænede med søde mennesker og kunne se en udvikling – men jeg hadede alligevel turen derned og træningen imens (altså ikke de søde mennesker, men resten). Jeg tror aldrig jeg kommer til at kunne elske det – men jeg er desværre for glad for bland selv slik til at kunne lade være… ?

 • Reply
  Sanne
  28. januar 2019 at 15:02

  Elsker træning, men lever så også af det og vil gerne være et godt forbillede for alle mine dejlige kunder.
  Til gengæld kan jeg godt gå død i det samme rutine og har brug for noget variation fra tid til anden… 🙂

 • Reply
  Mette
  13. februar 2019 at 18:54

  Jeg elsker min boksetræning to gange om ugen. Men altså udelukkende fordi vi har det sindssygt sjovt. For det er den hårdeste træning jeg nogensinde har prøvet. Men vil ikke undvære de skønne damer i I.K. bokseklub Helsingør.

Skriv et svar