TING, DER GIR’ MIG ET SMIL PÅ LÆBEN

En blomstret jakke der gør glad, fjollede Marie Kondo, tre ting jeg synes du skal se på din skærm og weekendplaner!

Optimist vil jeg slet ikke kunne kalde mig selv. Selv ikke isoleret set, hvis jeg ikke sammenlignede mig selv med andre, som f.eks. optimisten Jesper, kan jeg godt se at jeg er en skeptiker. Jeg skulle lige til at skrive “..af natur”, men det er da ikke sikkert det er noget jeg er født med, nok nærmere vokset op med og dermed formet af. Min mor, min søde mor, vil jeg faktisk også kalde skeptiker, selvom vi måske begge også vil sige at vi da er realister, men de to ting tænker jeg ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger.
Lige som alle andre har jeg oplevet modstand i mit liv.. og nedture.. disse har sgu nok gjort at jeg ikke tør forvente eller håbe for meget, fordi jeg frygter skuffelser og endda forventer de er rundt om hjørnet, men altså, det er da ikke en usund skepsis jeg har. Det vil jeg i hvert fald ikke mene. Og ja, som sagt er Jesper giga-optimist, hvis du skulle tænke hvilken type jeg fletter fingre med. Det har givet liiiiidt udfordringer, vores forskellig på dét punkt, men det gemmer vi til et andet indlæg.

Nå, men altså, til sagen: selvom jeg ikke er optimist, et prædikat andre bloggere sagtens kan smide på sig selv, kan jeg da sagtens lave et indlæg med 5 opture, for selvfølgelig kan jeg nyde og fejre de små ting!
..og jeg kan øve mig i at de skal fylde mere og fortjener et helt indlæg, skrevet på en skyfri onsdag eftermiddag, hvor jeg i virkeligheden burde arbejde, men don’t tell my boss that..

(Det er så mig selv, men det er stadig sjovt at skrive)

Den blomstrede jakke!

Haha, ja, tænk sig at en jakke kan gøre mig glad. Men for filan hvor er den fin og også ret mærkelig. Og det er jeg åbenbart ikke ene om at synes, for jeg har modtaget et væld af beskeder. Det kommer sgu bag på mig, venner, for den er så speciel, at jeg endda undrer mig over at jeg selv kan lide den. Men den giver mig et smil på læben. Kender du det?
Jeg spottede den, da Augusta og jeg vendte bøjler til Mega Kup på Godsbanen, hvor vi selv havde en bod og solgte ud.
Ikke sådan “solgte ud”, men vi (JEG! Augusta ville ikke af med det hele) solgte babytøj og klæder der har hængt i mit skab i år, som jeg aldrig bruger. Det var ikke al der røg, men vi kom da af med nogle ting.

Normalt er jeg ret farvefri – kan man sige det? – for det er primært sort, grå og brun, der dækker min krop, fordi jeg meget meget let kan føle mig som en regnbue. Det gælder ikke så meget om sommeren, hvor jeg kan nøjes med ét stykke tøj, men når det kommer til de kolde måneder holder jeg mig helst fra de farverige stykker klæder, modsat bloggere såsom HelseMatilde og RockPaperDresses. De inspirerer mig ikke til tøjkøb eller tøjsammensætning, det gør bloggere generelt ikke, men jeg kan godt lide at kigge på andres mere farverige valg.

Og PS. jeg føler mig ikke som en ægte blogger, hvis jeg ikke smider et link ind til den blomstrede skønhed, som jeg også har vist på story de sidste dage. Det er dog ikke et reklamelink, men klik lige, for du bliver overrasket over modellen 😉 Den er her.
Tak til jer, der detektiv’ede jer frem til jakken!

Marie Kondo

I tried! Men helt ærligt.. jeg synes det er et RØVKEDELIGT program. Eller serie. Det er på Netflix, hvis det er gået din næse forbi.
En sød japansk kvinde med speciale i.. oprydning?.. besøger familier, der trænger til at smide ud, sortere og optimere deres indretning. Apropos personer der er optimister. Det er ikke raketvidenskab, men det er sgu kun raketvidenskab der er det og det er skam ikke fordi jeg har brug for noget finkulturelt eller intellektuelt på skærmen, men det her Marie Kondo er simpelthen for fjollet og dét får mig til at smile.
Jeg kan selv gå agurk med støvkluden (det er dog sjældent) og jeg kan få helt lyst til at rydde op, når jeg ser programmer som Hoarders, men netflixprogrammet giver mig ikke lyst til at folde mine sweatere på en ny måde. Jeg får nærmere lyst til at sove.
Kan du lide at se det? Jeg ved det er skide populært!

..men tilbage til at jeg jo har prøvet det der Konmari. Ikke at jeg har kigget på alle mine ejendele og vurderet om de giver mig glæde, men mere det her tøj-origami. Augustas skuffer (som de ser ud lige nu) ville få Marie til at udbryde sit lille glædesskrig. Det skulle jo være et indlæg om opture og jeg har set fem afsnit og selvom jeg tænkte jeg ikke gad det, så måtte jeg da finde ud af om det bare var mig der ikke kunne se fidusen ved foldningsmetoder, gennem skærmen. Men det tager altså for lang tid. Overblik får man.. men det er for tidskrævende. Jeg har dog, fordi mit oprydningsgen blev vækket smidt en hel masse ud. Ting jeg ikke får brug for, ting der ikke kan komme til genbrug: ud. De samlede bare støv. Dét gav Marie Kondo mig alligevel.

Er DU gået Konmari-amokka?

Det her skal du så se (..i stedet)

Ej, jeg kan da ikke tillade mig at tale et program ned, hvis du nu havde udset det til at være din weekend binge, uden at fortælle dig hvad jeg synes du kan se i stedet.
(Hvis du da ikke allerede har været der?)

FYRE på Netflix har jeg set to gange. Ikke fordi jeg nødvendigvis gik glip af noget første gang jeg så den, men fordi jeg synes den er så fed, at Jesper også skulle se den og så havde jeg ikke tålmodighed til at han skulle se den hjemme i Kolding, før vi kunne tale om hvor crazy Fyre er. Kort sagt er Fyre en festival – eller det var meningen det skulle være en festival – men alt gik galt! Det er en dokumentar, der også tager fat i noget spændende omkring sociale medier.

‘The people vs OJ’ har du måske set? Ellers ska’ du sgu i gang! Det er ikke en nyhed, men det er ‘The assassination of Gianni Versace’ altså. Det er begge serier under ‘The american crime story’ på Netflix. Begge er (jo) baseret på virkelige begivenheder og jeg synes sgu den her dramatisering af historiske hændelser er lykkes rigtig godt! Vigtigt – og spændende!

De vilde weekendplaner

Augustas far er så rar.. egentlig skulle Augusta slet ikke være hos mig i weekenden, da hun kun kommer til at være hos ham i to overnatninger, hvor det jo plejer at være fem, men something came up!
Vi er nemlig blevet inviteret i (reklame!) Legoland!
(..og er jeg den eneste der hører den der dybe stemme, fra deres reklamesang, med Mount Rushmore, der synger: “I LEGOLANDLAND“, når jeg læser ‘Legoland’? Sig ikke det kun er mig! “Kom selv ind og se, her kan alting ske, action til sidste mand! I Legolandlandland – i Legolandland”. Er det ikke sådan den er?)

Og måske tænker du nu: hvad? har Legoland åbent? Og nej, det har de ikke, men vi er blevet inviteret ind til at se den Lego filmen 2, fordi den har verdenspremiere på lørdag. Så Augusta har pakket sin rokoko-kjole (et skrud af en prinsessekjole!), glimmersko, glimmerstrømpebukser, glimmer cardigan og glimmer hårbøjle (jeg lover at vise billeder på Insta..)
Vi kom nemlig til at forklare hvad rød løber er, fordi det var nævnt i invitationen. Hun plager endvidere om eyeliner (!), som åbenbart er det vigtigste og største i hele verdenen, for en 5-årig og selvom børn og makeup selvfølgelig ikke er et match, så tænker jeg: hul i det. Vi går fandeme all in. Vi sover endda på Hotel Legoland fra fredag-lørdag, så weekendplanerne kunne da ikke være bedre!

Og dét var sådan set de ting der giver mig et smil på læben i dag. Sammen med de små riskiks jeg sidder og guffer. Posen er næsten tom nu, men sådan en Urtekram sag med mørk chokolade er da så helseagtig, at en pose da er en portionsanretning, ik?

Endelig, del hvad der får dig til at smile i dag. Det må sgu gerne være små ting. Eller store.. kommentarfeltet er, som altid, frit!

KH!
Johanne

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Trine
  30. januar 2019 at 19:40

  Min søn og jeg har lige danset rundt i hele huset til ‘Vilde kaniner’. Vi havde taget bukser på hovedet, så benene kunne være lange ører. Vi grinede og pjattede så tårene trillede. Det er altså helt perfekt efter en lang dag på job. Den latter og den glæde min søn får når vi platter helt igennem og alt voksen fornuft gemmes lidt væk for pjatteri og tosserier, giver mig et smil på læben flere dage efter 🙂

 • Reply
  Dianna
  30. januar 2019 at 22:44

  Det der blandt andet får mig til at smile om onsdagen, er forventningens glæde til jeg skal hente min yngste datter på 28 fra hendes dagcenter om torsdagen, når jeg har fri fra arbejde
  Hun er multihandicappet, og bor på et bosted. Og er så hjemme på besøg hver torsdag.
  Jeg smiler bare ved tanken om at skal tilbringe tid sammen med en så glad, dejlig og lattermild person, som min skønne datter er. Udover det er hun fuld af fis og ballade og er helt med på, når hun laver ballade.
  Det var lige det for i dag.

 • Reply
  Lone
  31. januar 2019 at 10:29

  Det der giver mig et smil på læben i dag er, at jeg skal ud til min kæreste. Vi har været sammen i 3 1/2 år og bor ikke sammen endnu, så nyder at komme ud til ham. Vi får et vennepar til spisning i morgen og ellers står den på afslapning i weekenden.
  OG så har jeg for første gang lavet hjemmelavet is og det ser sq ud til det er lykkedes ?
  Rigtig god weekend til jer.

 • Reply
  Ekatarina
  31. januar 2019 at 10:59

  Jeg har faktisk foldet konmaritøj til den store guldmedalje i dag. Men jeg spiste nybagte cookies imens… Så nu vasker jeg tøj! Cookie-snusket tøj. Men kagerne fik mig til at smile. Jeg fortryder intet!

 • Reply
  Mette
  1. februar 2019 at 7:12

  Både min mand og jeg er begyndt at folde vores tøj som konmari metoden beskriver og hold nu op hvor kan der være mere i skufferne og det er så overskueligt. Vi har taget lidt af gangen for Ja det tager tid. Så i denne weekend er jeg nået til skuffen med trænings tøj som faktisk er det sidste der mangler. Eller vi har et lager rum der skal ryddes og sorteres men det kræver en hel weekend og det har jeg ikke pt.

Skriv et svar