DA INSTAGRAM GIK ‘MARIE KONDO’ NATTEN OVER

“HAR JEG MISTET FØLGERE!?!?!”

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, om der var stor panik i mange hjem, her til morgen.
Ikke fordi lille Ylva-Bernadotte havde tisset i sengen, ikke fordi det viste sig at der ikke var mere mælk til morgenkaffen og ej heller fordi der blev trykket lidt for mange gange på snooze.

Nej, af den simple grund, at rigtig rigtig oplevet mange har oplevet at Instagram har fjernet følgere. For nogle: RIGTIG MANGE følgere.

Det er klart, det er ikke alle, der har oplevet en ændring, men når jeg ser på de små internetfora, der er forbeholdt personer der ejer blogs, som har influencer stående på deres virtuelle visitkort og andre i “branchen” samt blot mine egne detektivevner, der kommer af at være uhyrligt meget på interenettet, er der nogle der har oplevet at miste 6 følgere natten over. Nogle mangler 6.000. Og få: mange mange mange flere tusinde.

Hvad er der sket?

Instgram har simpelthen lavet en (tiltrængt) forårsrengøring – Marie Kondo style!

Det vi ikke bruger mere er røget ud

Det vil sige at der er riiiiigtiiiig mange inaktive profiler, der er fjernet. Profiler som aldrig benyttes og som heller ikke bidrager med noget, andet end et højere følgertal.
Jeg selv har “mistet” 400 stk.

Dét som ikke har værdi er fjernet

YES! Der er simpelthen forduftet falske følgere, altså robotfølgere, som ikke er eget eller styret direkte af mennesker. Se det som en af de der slamslugerlastbiler har været forbi og fjernet det værste lort fra den herlige app. Det har betydet at der er nogle profiler der nu står mistænkeligt tomme for følgere – som har fået et ordentligt hak i tallet, men altså, som jeg før har skrevet om her på bloggen, så er jeg personligt ret ligeglad med falske følgere. Jeg synes det er en idiotisk handling at købe sig til følgere og det er misvisende, der (af kommercielle årsager) bør være strafbart, men når det så er sagt er det så gennemskueligt og risikabelt at lave et sådan stunt, at man bliver busted i det. Hvis ikke af Instagrams rengøring, så af virksomheder, der vil lave samarbejder eller af profiler som @Denvirkeligeverden2.0.

Når en profil har mistet 6.000 følgere kan man tænke der er noget riv ragende galt: det må være en, der har været ude med sit dankort på en suspekt hjemmeside, men det er ikke nødvendigvis tallet der afslører om der er tale om falske følgere eller inaktive profiler og det er særligt ikke til at konkludere, hvis der er tale om en profil der har 200.000 følgere, som har været igang i mange mange år. For så er 6.000 naturligvis et lille cut af en stor kage, kontra hvis en profil startede med at have 10.000 følgere og nu kun har 4.000 tilbage.

Jeg kan se at det fortsætter, det er som om der bliver slettet i ryk og selvom det ikke får mit blod til at koge, at der er profiler, der har købt sig røv mange følgere, så er det alligevel interessant at følge med i.

Har du set der er sket noget med Instagram, eller er det gået din næse forbi?
Hvad tænker du egentlig om at købe sig til falske? Har det betydning for hvem du ser med hos?

Læs også

10 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  13. februar 2019 at 11:58

  Jeg har selv misten en stak følgere natten over på den bekostning og også i tidligere omgange. Selvom jeg slet slet ikke har følgertal, der matcher jer bloggere og andre influencere. Følgere er naturligvis skønne at ha, men fake profiler og folk der køber sig til følgere er bare så meget no go i min verden. Og kunne jeg reelt finde ud af, at en jeg fulgte benyttede sig af det, ville jeg droppe at følge vedkommende ASAP ??‍♀️

 • Reply
  Camilla
  13. februar 2019 at 12:09

  Jeg har mistet to følgere side i går, så det kan også bare være tilfældigt.
  MEN der er forsvundet en 50 stykker fra dem jeg følger! Og jeg følger ikke bevidst robotter i hvert fald ?

  • Reply
   Lise
   13. februar 2019 at 13:33

   Her har jeg også mistet omkring 50 af dem jeg følger, men tænker det måske er nogen gamle profiler der er blevet overtaget af robotter eller bare ikke er aktive mere.

   Selv har jeg mistet 7 følgere.

 • Reply
  Trine
  13. februar 2019 at 12:20

  Jeg unfollower konsekvent hvis jeg opdager nogle med købte følgere. Synes det er SÅ misvisende og luset, og jeg tænker bare der må være sørgelige skæbner bag profilen. Tænk at ville “være noget” så desperat så man BETALER for det.

 • Reply
  Maria
  13. februar 2019 at 13:38

  Jeg ANER ikke hvor mange der følger min insta 😀 så jeg ville aldrig lægge mærke til det, og syntes det er helt fint hvis falske/tomme profiler slettes.

 • Reply
  Merete
  13. februar 2019 at 14:19

  Tænker det nok mest er i influencer/bloggerland det er vigtigt og panik… For os andre ..-not so much!! Og falsk accounts er vel ligegyldige..-det svarer jo til falske kunder?! Og dem tjener man jo ikke på…
  Solen skinner stadig og herude i virkeligheden går livet videre ☺️

 • Reply
  Pernille H.
  13. februar 2019 at 14:40

  Jeg har mistet hele 2 følgere…
  Men der kom så en stak følgere efterfølgende, som jeg tænker er de her “nu følger jeg dig for at få dig til at følge mig”-typer…
  Det er ligesom med vægten og penge… Bare et tal, du bliver ikke nødvendigvis lykkeligere af at tallet stiger/falder.. Det er bare et tal..

 • Reply
  Majbritt
  13. februar 2019 at 15:09

  Du er en sand detektiv? Jeg har mistet 6 stk. Over natten, på min offentlige grønne profil majli_green. Men ingen på min private✌ De er heldigvis også nøje udvalgt?

 • Reply
  Lise
  13. februar 2019 at 16:30

  Jeg har vist ikke mistet nogen natten over. Eller det kan være svært at afgøre med alle dem, du kastede i min retning i går også ? Jeg tror, at købte “følgere” bider sig selv i rumpetten på et tidspunkt, hvis man gerne vil “være noget”. Og jeg er overbevist om, at det ikke er antallet af følgere, der er afgørende for et godt samarbejde med en virksomhed – hvis det er det, man køber følgere for. Hvis profilen er troværdig og tro mod “sig selv”, kan en profil med 1.500 “rigtige” følgere, sikkert “sælge” mere end en profil med 10.000 “falske” følgere – tror jeg.

 • Reply
  Britt Spurre
  14. februar 2019 at 9:03

  Jeg mistede pludselig 20-30 følger, hvilket er meget på min side. JEg er alligevel kun interesseret i reelle følger, selvom jeg selvfølgelig ville elske at have mange følger. Men jeg er vild med IG, som jeg elsker at bruge indenfor rejseområdet.

Skriv et svar