10 GRUNDE TIL AT SMILE

Sikken dag.
I går var sgu speciel, det må jeg sige.
Den startede dårligt ud (jeg sad på en kaffebar og græd, du ved), men jeg var lettet efter at have sendt indlægget afsted, selvom det sgu også var med en stor ængstelighed i sindet.
Det er vel hvad man vil kalde en følelse af ambivalens.
Det var rart at få det ud, få skrevet det jeg havde brug for at sige (..råbe), men mens jeg på den ene side frygtede et kick back fra Jodel (eller jodelbrugere er det jo, dét skal vi huske på), så vidste jeg godt inde i mig selv at der ville sidde røv mange mennesker, spredt over hele Danmark, geografisk set, der ville bakke mig op.
Og pissepissepisse mange tak for det.

(Hvis du ikke har læst mit blogindlæg ‘VOKSENMOBNING’, kan du klikke lige her)

Jeg har ikke Jodel, jeg skal ikke have Jodel og jeg vil ikke vide hvad der foregår på Jodel. Jeg må ignorere dets eksistens. Jeg bliver fortalt at der er opbakning i stride strømme derinde, som en kontrast til de grove opslag, og dét sætter jeg pris på, selvom jeg ikke forventer det.
Flere har spurgt hvad man kan gøre, hvis man alligevel er derinde og ser den slags:
Du kan ‘anmelde’ alle kommentarer og opslag du mener er over stregen, som f.eks. er chikane (hvilket bagtaleri sgu er). Du trykker blot på prikkerne under kommentaren.

Hér i indlægget må man jeg gerne bande med mine grimmeste bandeord (jf. pissepissepisse mange tak), for det er nødvendigt for mig, for at understrege hvor taknemlig jeg er over jeres fine – og overvældende mange – ord i kommentarfelter og privatbeskeder. Jeg kan altså ikke følge med, men jeg håber det er okay jeg ikke får svaret alle. I går prioriterede jeg dem, der delte at de også havde det skidt, er blevet mobbet eller bliver mobbet (!) <3, men jeg har måske kun åbnet en brøkdel af beskederne i min DM.
I har taget jer tid til at forholde jer til situationen og dømmer adfærden ude. Det er simpelthen ikke i orden det der foregår og dét har I bekræftet mig i.
Det er lige meget om det er mig, om det er en kendis, om det er Hanne fra vuggestuen eller Nanna fra parallelklassen – man skriver IKKE dårligt om andre i et anonymt forum.

Nu føler jeg pludselig at det er en hær af seje mennesker mod måske 10 rådne bær, der nok tumler med nogle seriøse ting selv, hvor jeg i går følte det var verdenen mod Johanne.

Jeg har dog ikke rystet det af mig, jeg er stadig off.
Gid jeg kunne sige: brand new day, carpe diem, videre i teksten! men jeg er ikke gjort af det stof, som det ville kræve.

Hvad jeg dog i stedet vil er at vride armen om på mig selv og tænke lidt positivt, for en stund.

Jeg vil simpelthen lave en 10 grunde til at smile.
Og en hurtig tilføjelse: 10-hverdags-grunde-som-Johanne-fyrer-af-på-stedet. Det er meningen det ikke skal være enormt dybsindigt, for når alt kommer til alt har vi allesammen så meget at være taknemmelige over.

1. Augusta

2. Dig.
Jesper.
Internettet
(Den gode del af internettet)

3. I dag skal jeg spise hos min dejlige veninde, hendes dejlige kæreste og deres dejlige barn.

4. Det kram jeg fik i går, af en af mine internetvenner. Altså en jeg aldrig har mødt eller skrevet med (af hvad jeg kan huske).Tak for det. Det var lidt overvældende, men det trængte jeg til. Jeg lignede sgu nok en der trængte til et kram, så tak.

5. Vi skal snart rejse. Os tre – allerførste udlandsrejse sammen. Vi skal spise, slappe af, nyde, være sammen og opleve. I 14 dage. Jeg glæder mig som et lille barn.
Jeg ville ikke sige noget, før det var sådan 100% på plads, men hvad fa’en..

6. I går samlede Augusta, på eget initiativ, cigaretter. De har om skrald – og miljø i børnehaven, så med spand og skovl (der lå i ladcyklen fra i sommer) fik vi ryddet vores port.
“Vi redder dyrene”, sagde hun så fint og jeg har lovet hende at vi nok snart skal tage i skoven, på stranden og andre steder, med pose og handsker. Hele sommeren handlede det om bierne (pga. Ramasjang, måske dit barn også var på den “kampagne”), hvor vi var påpasselige med at træde på noget, der bare kunne minde om en blomst.
Tænk sig at en 5-årig udviser mere fornuft end nogle voksne, der bare smider hvad de har i hænderne, uden omtanke.

7. Matas har 20% på alt lige nu #ikkereklame. Det er rart, for jeg er ved at løbe tør for mineralpudder (Tromborg) og vippeserum, hvis man kan få det i Matas. Spørgsmålstegn.
Man skal da slå til, når der er penge at spare, det skal man sgu ikke kimse sig af.
..bare ærgerligt de ikke har Dermalogica, jeg mangler en øjencreme.
(Men måske du kan anbefale en god en?)

8. Godt helbred. Årh, ja, jeg sagde lige det ikke kom til at blive dybsindigt, men altså.. for fa’en, det skal jeg sgu sætte pris på, for en eller anden dag har jeg det måske ikke.

9. Forår. Det er der ikke nu, men vi er i marts. Mon ikke vi snart kan smide dynjakkerne og tage solbrillerne frem?

10. Den Ben and Jerrys is i min fryser, som nok ikke er der i morgen, hvis alt går vel. 

Det var faktisk slet ikke så svært. 10 punkter, 10 ting der får mig til at smile. Også lige nu.

Men det er tid til at jeg skal lukke bloggen, altså det her vindue, for at arbejde en smule. Jeg vil gerne kunne hente Augusta kl. 15, efter fredagsmøde, så jeg må hellere komme videre i programmet.

Ha’ en rigtig herlig fredag!

KH! Johanne
(Som forresten bliver kaldt Jo, blandt venner. Det må du skam også gerne bruge, hvis du vil)

Læs også

13 Kommentarer

 • Reply
  Maja
  15. marts 2019 at 11:21

  Jeg elsker at du altid er så ærlig, Johanne! Du er skide sej, og hvad der er endnu sejere, er at du har sådan en tænksom og sød datter. Jeg håber at du får en dejlig fredag og en skøn weekend!

 • Reply
  Alberte
  15. marts 2019 at 11:54

  Hej Johanne
  Som et lille tip så sælger Matas Dermalogica online, hvor du vist også kan købe med 20% nu her.
  God weekend!?

 • Reply
  Katrine
  15. marts 2019 at 12:02

  Clinique øjencreme! Havde helt tørre øjenlåg (det kan åbentbart godt ske) men den fugter så godt og får en til at føle sig helt frisk!
  Og is! Minder mig sgu om jeg har en med cookie dough i fryseren. Klokken er kun 12 men altså, gør det noget. ??‍♀️
  Og så til sidst! Du skal nok komme ovenpå igen, giv det tid. God weekend!

 • Reply
  Trine
  15. marts 2019 at 12:40

  Jeg elsker at følge dig Johanne og læse med her på bloggen. Jeg er vild med at du er så jordnær! Du er så ægte! Tak for dig ❤️??
  Ps Origins Ginzing Refreshing Eye Cream er møg lækker!! ☀️

 • Reply
  Laila
  15. marts 2019 at 12:45

  Søde Jo
  Du er så dejlig og jodle mobbere er noget lort
  Punkt 11 kan være at vi er så mange mange flere der ikke har ondt i måsen som få tilsyneladende har på jodle.
  Håber at se dig igen en dag i KBH ??

 • Reply
  Laila
  15. marts 2019 at 12:48

  PS Matas har 20% online med større udvalg så ingen undskyldning for ikke at shoppe ?

 • Reply
  B
  15. marts 2019 at 20:30

  Søde Johanne! Du får mig til at smile bare fordi du er helt dig selv på dine insta stories. Og Augusta er jo nok i sig selv at blive glad over (og jeg har altså mine egne dejlige børn at blive glad over også). Men Augusta er altså også virkelig skøn og sjov. Og jeg synes hendes jyske er vanvittigt charmerende. God weekend!!!

 • Reply
  Majbritt Schmidt Jessen
  15. marts 2019 at 20:38

  Du er skøn at følge – og du giver så meget humor og skønhed til verden! Tak for dig! ?

 • Reply
  Louise
  15. marts 2019 at 23:03

  Kære Johanne

  Jeg vil egentlig bare sende dig en (sen) fredagskrammer. For en krammer kan man altid få – sådan er reglen i hvert fald hos mig og mine veninder. Uanset hvor sent og hvor upraktisk, så kan du altid få en krammer, hvis du har behov. Og så tak for en skøn blog. Jeg synes du har nogle virkelig skønne indlæg og tanker, og så er Augusta simpelthen noget af det sødeste. Jeg håber du får en rigtig dejlig weekend, og det hele bliver lidt lysere på sigt (om det er langt, kort eller sigtebrød ved jeg ikke, men jeg ved det bliver godt igen)

 • Reply
  Nete
  16. marts 2019 at 10:09

  Jeg vil bare sige tak! Tak for dig! Du ved at jeg er fan af dig, Jesper og Augusta. Af jeres trekløver, både sammen og hver for sig. I er grineren og seje og du får gang på gang beskrevet forskellige ting og situationer på din helt egen måde fyldt med humor og kant. Og følelser og tårer, som de seneste dage, hvilket der også skal være plads til men hvor er det forfærdeligt at anonyme fremmede får dig derhen. Øv! Det er okay at blive ked men også fantastisk at du kan rejse dig igen… Og samle skodder med din datter for at redde dyrene. Love it!
  Jeg så én i lufthavnen i går der lignende dig utroligt meget, så meget, at jeg nåede en meter fra hende og først der kunne se at det ikke var dig. Så jeg droppede krammet, men hvem ved, måske trængte hun (også) til en krammer?! Hvor er det fantastisk at l skal ud at rejse sammen, tænkte nok der var en grund til badetøjs-shopping. Hvor bliver det skønt. God tur når det er. Vi tales ved, Johanne, og så sender jeg lige en virtuel krammer til dig. Knus

 • Reply
  Signe
  17. marts 2019 at 2:41

  Skønt indlæg! Tak for det og kæmpe tak for dig!

  Det var bare lige det <3

  • Reply
   Nutidensmor
   18. marts 2019 at 16:26

   Tak, Signe! Det er fandeme sødt!

 • Reply
  Lisa
  18. marts 2019 at 20:13

  Kære Johanne
  Et stort mandagskram til dig, du er uden tvivl et godt menneske? Ingen mennesker fortjener at blive mobbet! Den anden dag, hvor jeg havde en off dag, fandt jeg en klovnenæse frem og cyklede på job med den på? Og ved du hvad, jeg fik så mange smil (og bevares nok også nogen der rystede lidt på hovedet, dem smilede jeg bare endnu mere til) Jeg er selv den type mennesker der tager alt dybt ind, derfor et ekstra kram til dig?

Skriv et svar