PODCAST OG ‘SEJE KVINDER’

Okay, det er sgu lidt dum bloggerstil det her, men jeg skrev følgende i mandags og som med så meget andet tænker jeg: dét skal jeg gøre (altså udgive i dette tilfælde) og få sekunder senere siger min hjerne: så er det da gjort. Uden det er gjort. Det sker med ret mange ting, som at skrive tilbage til min mor, betale en regning og vande planter. Når jeg minder mig selv om at der er noget jeg skal snart, så sætter min guldfiskhjerne et lille tjektegn ved opgaven, som om den er klaret.
Undskyld, mor.
Og planter.
Nå, men det kommer sgu alligevel og så leger vi da bare det er mandag, selvom det heldigvis er torsdag!

Indlægget indeholder forresten reklame, da jeg omtaler en gave

Jeg sidder derhjemme lige nu, i min sofa, med sol i ryggen, nyindkøbte påskelinjer på bordet (10 kr. WHAT A BARGAIN!) og venter.

Jeg venter på Katrine Gisiger, som kommer forbi med sit udstyr, for vi skal sørme podcaste.

Om hvad ved jeg ikke endnu, hvordan det skal gå aner jeg slet ikke, men jeg har købt sodavand, hun medbringer kage og jeg er i godt humør, så mon ikke det nok skal gå godt, når min podcast-mødom skal tages?

Når det lander på Katrines podcast Perfekt uperfekt linker jeg alt jeg kan. Jeg ved dog ikke hvornår det kommer.
Jeg hører den forresten på min podcast-app, hendes podcast altså.
Jeg føler mig virkelig 2019, når jeg har en “podcast-app,” men det er altså helt nyt for mig at lytte til den slags, selvom det sikkert nok er old news for dig.

Indtil nu er jeg kun på ‘Perfekt uperfekt’, ‘Shitstorm’, ‘Det vi taler om’ og indimellem ‘Den Korte Radioavis’, men dét, den sidstnævnte, er mest fordi Jesper er så begejstret for det. Men det er da også en del, set i lyset af at jeg for bare et halvt år siden slet ikke hørte den slags.

Kom endelig med din podcastanbefaling og forklar da lige hvorfor den er god og hvad det er.. Ellers får jeg det altså ikke tjekket ud. Jeg skal lige fristes. Jeg er tydeligvis ret meget til sladder/nyheds/taleradio-podcast, dem der taler om aktualiteter, men det kan da være jeg falder for andre former for øreguf!

Det jeg egentlig også gerne lige vil nævne er nogle af de jeg læser for tiden, for Augusta og det er egentlig kun fordi jeg – her fra sofaen – har udsigt til Augustas boghylder. Stuen ligger nemlig op af Augustas værelse, fordi det er en suite (hedder det ikke det?) med en stor, skydedør imellem.

Men jeg skrev altså her først i indlægget at dette indeholder reklame, men det er altså hverken for påskeliljer eller for Katrine eller fordi jeg har fået penge for at skrive dette. Jeg har fået tilsendt et par af bøgerne og det er dérfor jeg angiver hele muletjavsen som reklame.

“Seje kvinder” kalder Augusta bogen, hvis fulde titel er: ‘Fantastisk seje kvinder der forandrede verden’ (wouw). Dén, sammen med ‘Små mennesker, store drømme: Rosa Parks’ og ‘Små mennesker, store drømme: Audrey Hepburn’ er litteratur, som jeg ELSKER at læse for min bette 5-årige. Audrey Hepburn synes jeg dog er en smule intetsigende ift. Rosa Parks. Bevares, Audrey Hepburn var en vigtig dame med en utrolig historie, men det er ikke interessant nok til at fænge mit barn – og set ift. Parks’ historie blegner den efter min mening.
Og Augustas skal det siges.

Jeg synes bare det her med at finde gode bøger til sit barn kan være lidt svært, for sproget, illustrationerne/billederne og emnet skal være spændende. Det er egentlig blevet sværere med tiden, hvor der før bare skulle være et sødt dyr eller en karakter hun kender (f.eks. Dora eller Barbapappa), hvor nu skal fortællingen og ordvalget være i øjet, ikke for enkelt, men heller ikke for svært at forstå.

Hvordan er det hjemme hos dig?

Jeg vil købe Frida Kahlo til Augustas fødselsdag og jeg GLÆDER mig til at læse den for hende, men jeg er nok en smule bias, fordi jeg elsker selv Frida Kahlo fra filmen, der er lavet om hendes liv, men det betyder jo ikke at bogen er god. Men det får vi at se!

‘Fantastisk seje kvinder der forandrede verden’ er rigtig fin (og flot) og her er fortællingerne om 13 kvinder, som Amelia Earhart, Anne Frank og Jane Austen. Den kan jeg virkelig anbefale til alle med børn, fra 3 år og op.

Augusta synes bøgerne med Hr. Skæg (både tal og bogstaver) er gode, dem læser vi en del, sammen med Jakob Martin Strid, der har skrevet bl.a. ‘Den utrolige historie om Den Kæmpestore Pære’, som vi efterhånden har læst ca. 20 gange. Egentlig så handler det ret meget om gentagelser, for det er også som om hun aldrig bliver træt af bøger 🙂
Vi er også glad for Astrid Lindgren, Alfons Åberg og at hente på biblioteket. Her er det mest prinsessebøgerne der frister. Dem der der skal reddes af en mand og så lever lykkeligt til deres dages ende, du ved.
Hvilke bøger læser I?

Nå, men nu er det jo ikke mandag – og jeg vil vende tilbage til min torsdag!
Ha’ en dejlig dag!

KH! Johanne

Læs også

18 Kommentarer

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  28. marts 2019 at 17:22

  Sitter med Signe Lindquist og Iben Hjejle er så befriende og får mig til at grine. Måske fordi jeg også er en halvgammel dame på snart 43, men prøv at give den et skud.

  • Reply
   Louise
   28. marts 2019 at 20:56

   Sitter er podcast GULD!!!

  • Reply
   Maria
   29. marts 2019 at 12:53

   Sitter!!! ?
   Man kan aldrig få nok!

 • Reply
  Michelle
  28. marts 2019 at 18:51

  Den eneste podcast der kan fange mig, er Mørkeland. Camilla og Kristine fortæller hvert om et mord – begået i enten ind- eller udland – og har bare en super god kemi og dynamik. De vender nogle virkelige interessante punkter, og jeg sluger afsnittene hurtigere end en kop kaffe tidligt mandag morgen ???

 • Reply
  Henriette
  28. marts 2019 at 19:04

  Voksenabc – både de nye og gamle afsnit er afsindigt skønne.Jeg har også en svaghed for fjernsyn for mig og forældreintra.
  Derudover lytter jeg til disneyhjørnet og Harry pottcast, men det kræver En hvis interesse for felterne ?
  Derudover kan jeg kun medgive mørkeland og sitter som skønne podcast.

  • Reply
   Cecilie
   29. marts 2019 at 17:26

   Tak for at dele Harry Pottcast! Jeg tror jeg skal til at høre podcasts nu! ???

   • Reply
    Henriette
    29. marts 2019 at 18:07

    Der ligger ikke mindre end to en halv sæson, så der er masser af timers lytning

 • Reply
  Lise
  28. marts 2019 at 20:47

  Jeg synes du skal give “Sitter” med Iben Hjele og Signe Lindkvist en chance! De er simpelthen så sjove, og man bliver altid i godt humør af deres selskab. De snakker både om aktuelle og lidt mere tilfældige emner?

 • Reply
  Tarkoflen
  28. marts 2019 at 20:55

  P1 har lavet nogle virkelig gode dokumentar udsendelser. Blandt andet Det perfekte offer både 1. Og 2. “Sæson” hvis man kan kalde det det. Det handler om psykisk syge der er blevet misbrugt, og hvordan systemet svigter. Det er ret interessant hvis man er til den slags ?

  Vores ældste datter er jævnaldrende med Augusta og både hun og forældrene er vilde med alt med Sigurd Barrett. Hans Danmarks historier, græske og nordiske guder og bibelhistorier er fantastisk læsning. Og mor her både lærer noget og griner hver gang. Kæmpe anbefaling herfra ????

 • Reply
  Lisa
  28. marts 2019 at 21:22

  Mørkeland er jeg personligt ret vild med!! Kom gerne med et tip om de podcasts du bliver forslået ? Jeg kan se nu st jeg skal ind og søge på sitter ?

 • Reply
  Cecilie
  28. marts 2019 at 22:35

  Jeg elsker Mads og monopolet, derudover hører jeg meget fries before guys.

 • Reply
  Mette
  28. marts 2019 at 23:12

  Podcast er fantastisk ??
  Jeg er kommet til at elske aaaaaalt for mange ?

  Et par absolut favoritter er

  Sitter med Iben Hjejle og Signe Lindkvist, de er sjove og søde, snakker om aktuelle ting, både i deres liv og i verden ??

  Et ægte par med Martin Nørgaard og Sofie Flykt, de snakker om parforhold, arbejdsliv, familieliv, comedy og aktuelle emner ?

  Døden har en årsag med Ane Høegsberg, 4 afsnit om et emne der er belagt med mystik og tabu ❤️

  Tabu på P3, ja jeg gider ikke musikken så hører podcasten, det handler sjovt nok om………….. TABUER! Kæmpe vigtigt, værterne giver rigtig meget af sig selv ??

  Borgen unplugged med fætrene Qvortrup.
  Ugens politik på ca. 1 time, grundige analyser og aktuelt. ??

  Derudover klassikerne som du selv nævner
  DKR, DVTO, Shitstorm og Mads & Monopolet ?

 • Reply
  Sarah
  29. marts 2019 at 7:05

  Mørkeland – Mord. Både opklarede og uopklarede, og gode snakke om teorier om folk der slår ihjel osv.

  Den ugentlige podcast – Jacob Wilson & Mikkel Klint Thorius snakker om alt, alvorlige emner, dumme emner. De siger deres mening, de griner højt ind i mikrofonen og får mig ofte til at grind højlydt i bussen ?

  Den grå side – Søren Rasted har gæster i studiet, der hver læser en historie op fra de grå sider i gamle rapport blade. ÅNDSSVAGT SJOVT, på den super platte måde.

  Dr.Death – 6 afsnit om en kirurg i USA. Svært at fortælle mere uden at afsløre noget.. den er på engelsk, men HØR DEN!!

  Serial – 8 afsnit der omhandler sagen om Adnan Sayed. Som sidder i spjældet Fog mordet på sin ekskæreste.. men har han gjort det?!?
  Super spændende og efterforskende journalistik. (Også på engelsk)

  Det Dystre Skæg – Martin Nørgaard og Elias Ehlers. Snakker om ting de tænker på, ting der sker i verden, Livet som nybagte fædre, katte osv osv osv.. det er lidt som at sidde og overhøre (ok lytte med vilje) en samtale mellem 2 venner i toget. (Lad vær at sig i aldrig gør det?!?)

  P1 Dokumentar – Der ligger mange forskellige, mange forskellige emner.
  Men blandt andet ‘jeg er pædofil’ og ‘det perfekte offer’ er virkeligt spændende, og super skræmmende på samme tid.

 • Reply
  Julie
  29. marts 2019 at 11:50

  “Voksenvenner” med Jonathan Spang og Ane Høegsberg. Den er sjov, hyggelig og vanedannende… men desværre laver de ikke flere nye episoder 🙁 Men der ligger 3 super sæsoner.

 • Reply
  Iben
  29. marts 2019 at 14:10

  Til børn vil jeg helt anbefale Radionauterne, mine børn elsker den

 • Reply
  Helle
  1. april 2019 at 14:26

  Øj, der findes så mange gode podcasts! Udover dem du selv nævner kan jeg anbefale følgende:

  Huxi og det gode gamle folketing – tidligere folketingsmedlemmer er fri for snærende partibånd og tyssende spindoktorer og giver aktuel politik og politikere tørt på. God, underholdende og indsigtsfuld radio, du bliver klogere af.

  Nyt fra Næveren – nok mest interessant, hvis man kommer fra Sydsjælland, men alle fra provinsen kan nok genkende historierne, og værterne er ret sjove.

  Det vi taler om – Ugens sladderhistorier i totalt kaotisk setup.

  Dahlgårds Tivoli podcast – Et panel gennemgår en 20 år gammel realityserie (DK’s første!), som stadig holder. Tjek også den yderst aktive FB-gruppe om samme emne: https://www.facebook.com/groups/8069919882/ Det er kult.

  Serierådet – Anders Lund Madsen, Ane Cortsen og to DR-drenge snakker om serier.

  Den nye stil – historien om dansk rap. Vildt godt produceret, kan stærkt anbefales!

  Fonk! Det er podcast – Milling og Molbech fyrer den af med svedig funk og soul.

  Forældreintra – nok mest interessant for folk, der har børn.

  Late Night Love med Bobby Jones – lækker, cremet R&B serveret med dyb bas, tyyyk amerikansk accent og betragtninger om dansk kultur og kærlighed. So soft, so smooth.

  The Dream – Amerikansk podcast om multilevel marketing, pyramidespil, magt og illuminati. Virkelig spændende.

  Elektronista – tech og spændende gæster.

  Techsistens – To mennesker sidder og snakker om teknologi i et større perspektiv.

  Med dansk tale – om dubbing af tegnefilm – virkelig nørdet.

  Meget mere Matador – til Matador-fans

  Man kan aldrig vide – Serie om en svindler. Meget spændende.

  Pigen – om Kundbypigen.

 • Reply
  Astrid
  10. april 2019 at 7:04

  “Anden til vestre” med Stephanie Fisker, den handler om at være mand, kone, kæreste til en som står i rampelyset, der har været mange forskellige forbi, og der er mange gode og sjove inputs og historier

 • Reply
  Sabine
  10. april 2019 at 23:20

  Uden tvivl “Slut med forbudt” af Morten Elsøe og Morten Svane! De har begge lavet andre podcasts, men jeg er særligt vild med lige den. Giv den et lyt!

Skriv et svar