ALT-I-ET

Idet jeg åbnede dette dokument på computeren råbte jeg: årh nej for fanden!, for jeg troede at jeg pludselig havde fået menstruation – her, midt i Jespers lysegrå uldsofa – men det viser sig (heldigvis) at jeg blot sveder lidt meget i min røv, her under den store sofa og en bærbar, at det føltes som lidt den samme våd-i-understellet-følelse.
Ja, hej vild info, men jeg synes alligevel du skulle have den med.
Så har man vidst arbejdet lidt for længe, på sårn’ (for mange) hellig lørdag, hvis man ikke bemærker at man kampsveder under dynen, hva’?! 😀

Skelettet omkring det her blogindlæg tager udgangspunkt i at fortælle lidt om mig. Mega ego, men det kommer sig af at der er kommet ret så mange nye følgere til de sidste måneder. Hej, nye mennesker! Jeg ved ikke rigtig helt hvor det lige er I kommer fra, om I bare kommer dumpende, tilfældigt forbi min profil, men først og fremmest: I skal være så velkomne og dernæst: fortæl mig liiige hvor du fandt frem til Nutidensmor-profilen henne? Er det fra Jodel-tingen monstro?

Nå, men ikke desto mindre fik jeg sagt i en story at jeg gerne ville lave sårn’ introduktionsindlæg, men ved næste vejrtrækning, efter at have ytret det til min lille skærm, gik det op for mig hvor svært det jo er at sådan sammenfatte det hele.
Hvad vælger jeg ud? Og hvordan blir’ det interessant læsning?
Til det sidstnævnte: det aner jeg simpelthen ikke og til det første: jeg forsøger bare.
Og vi starter nok lidt fra bunden af.
Nok nærmere sagt: starten på en blå bog.

Johanne Mygind er mit navn, jeg er ikke i familie med hverken ham eller ham (på nær hvis det er Mads Mygind du tænker på, så jo, det er min storebror) og nej, jeg er ikke dén Johanne Mygind fra Weekendavisen. Det er den anden Johanne Mygind.
Jeg er 30 år gammel, uddannet pædagog (nå ja, det ved du nok, hvis du har læst dette indlæg, der også handler om hvad jeg laver til daglig. Egentlig et ret vigtigt skriv, hvis du gerne vil vide mere, men dette er gået din næse forbi) og så er jeg mor.

Det er derfor jeg kalder mig selv Nutidensmor.

..eller kalder og kalder.. det er naturligvis ikke noget jeg kalder mig selv, det er bare mit blognavn, som er et øjebliks indskydelse. Domænet kom til i sommeren 2014, hvilket efterhånden er lidt tid siden. Der har i hvertfald været mange blogindlæg i åen siden, som man (ikke) siger.

Ham Jesper der er ret ny i mit liv – vi blev nemlig kærester for ciiiirka 11 måneder siden, men hvem tæller?
(MIG! JEG TÆLLER!)
Vi tog en tur til Marrakech, på date – og kom hjem som kærester. Jeg har før skrevet noget om fremtidsdrømme, som du kan tjekke ud her, hvis du vil: Fremtiden: baby, bolledej og bondegård.

De enormt talkyndige kan så regne ud at Jesper ikke er far til Augusta. Han er min kæreste. Jeg kan sagtens forstå det er et spørgsmål jeg får, når nu flere ikke har været med “fra starten”, men Augusta har sin far, som hun er hos halvdelen af tiden.

Hun – Augusta altså – er knap 6 år gammel. Sygt. Jeg er sådan en ægte voksen, der er mor til et barn, der skal starte i skole lige om lidt.

Jeg selv bor i Aarhus. Aarhus K faktisk. Det har jeg hørt den bydel hedder nu. Jesper bor i Kolding, hvilket vil sige vi pendler en smule. Det har været fint nok, men ærlig talt er vi ved at få nok. Både fordi vi er ved at få nok og fordi vi gerne vil noget andet, er hans lejlighed til salg nu. Uh, yes, det er stort!

Instagram, min yndlingsapp, hvor jeg har et hav af internetveninder, har jeg været på.. jamen siden det blonde hoved der var måske et halvt år gammel? Et af de spørgsmål jeg får mest, ud over om jeg har falske øjenvipper på (læs her, hvis du sad med selvsamme spørgsmål) er hvad der skete, siden jeg gik fra at have min familie og tætte veninder som følgere, til at have en del tusinde.
Det er selvfølgelig lidt svært at svare på, men jeg bruger enormt meget tid på Instagram (FORDI JEG ELSKER DET!) og så har jeg forfattet nogle indlæg, der har fået gedigen opmærksomhed.
Som f.eks.:
LORT FOLK UDEN BØRN SIGER TIL FOLK MED BØRN
Og selvfølgelig med omvendt fortegn:
LORT FOLK MED BØRN SIGER TIL FOLK UDEN BØRN
Og indlæg (åbenbart) også med lort i titlen:
LORT GRAVIDE SIGER og LORT MØDRE SIGER

Indimellem rammer man en nerve eller et emne, som andre synes er morsomt. Det er sgu sjovt, når det sker. Du kan selv læse dem og vurdere om vi har samme humor.
(Som en form for disclaimer må jeg sige at det naturligvis skal tages med et gran salt, som humor jo skal – og husk på jeg det er skrevet med selvironi, inden du bliver forarget)

Men hey, her er lidt facts om mig, som du kan læse. Jeg skulle lige til at skrive ‘fun facts’, men det er sgu ikke sikkert du mener det 😀 – det er herre tilfældige facts, men det danner da også et billede af mig, gør det ikke?

 • Jeg er riiiiiiiiiiigtig dårlig til at lave mad.
 • Jeg fik min første tatovering som 17-årig.
 • Hvaler er min fobi.
 • Kun overgået af vand-dinoer eller generelt store forhistoriske havdyr.
 • At nævne en livret ville for mig være som at skulle vælge én ting jeg måtte spise resten af mit liv. Jeg kan simpelthen ikke udpege én ret som min yndlings.
 • Jeg synes ikke bær skal i kage. Jordbærtærte undtaget. Sorry, Jesper.
 • Når det sker at jeg bliver genkendt på gaden bliver jeg enormt genert og jeg er pisse bange for at gøre det til en akavet situation, fordi jeg synes naturligvis det er super sjovt og sødt. Jesper derimod er enormt god til den slags, men folk vil så også gerne have billeder af ham og alt muligt.
 • Det her med at være kærester med en fra TV er ikke noget jeg ellers mærker, men når der indimellem bliver taget billeder af ham/os i smug, så bliver jeg fandeme mærkelig til mode. Det synes jeg er virkelig grænseoverskridende!
 • Jeg ELSKER reality! Særligt Kardashians og Real Housewives of (ja, nu kommer det!) Berverly Hills (favorit), New York, Atlanta og OC! Det ser jeg på HayU, hvis du også er en sucker.
 • Jeg kan SLET IKKE ha’ vand der ikke er ISkoldt. Det skal helst have stået i køleskabet. Jesper kalder mig sart, men det er så også mig, der uden at tøve ville slikke på et håndtag, hvis jeg blev udfordret til det.
 • Jeg kan ikke noget med tal. Hvis det er et regnestykke med større tal, end jeg har fingre, tager jeg iPhone-lommeregneren frem.
 • Jeg glemmer ALT af vigtighed og husker de mest åndssvage ting.
 • Det længste ord jeg kendere er onomatopoietikon – og jeg glæder mig gevaldigt til den dag jeg kan bruge det i en sætning, for tænk lige på hvor klog jeg kommer til at lyde!
 • Jeg er selv skilsmissebarn. Jeg boede primært hos min mor og er flyttet en smule rundt i mit liv, hvilket betyder jeg har boet i både: Tranbjerg, Viby, Brabrand, Odder, Galten og Aarhus.
 • Jeg fik et planlagt kejsersnit med Augusta – men jeg tror at når vi engang skal have et barn, så vil jeg forsøge at føde.
 • X Faktor er lorte-tv. Det synes jeg sgu. Men jeg kan godt lide Sofie Linde. Det kan jeg sgu.
 • Støvsugning er dødens pølse. Det hader jeg. Tilgengæld er jeg underligt vild med at pudse spejle og vaske tøj – og ja, det er endda selvom jeg bor på 4. sal, uden elevator. JesusKristSuperstar jeg glæder mig til den dag jeg får en vaskemaskine I MIT HJEM. Det har jeg aldrig haft.
 • En af de værste ting du kan sige til mig er at jeg ikke er sjov. Jeg er sgu et følsomt væsen og i folkeskolen, på efterskolen og på gym var jeg klart hende der råbte-højt-for-at-få-opmærksomhed-og-var-klassens-klovn – af ren og skær usikkerhed. Det er måske faktisk dem der klovner den for vildt, der er mest usikre?
 • Jeg har lavet en alarm i min telefon, så jeg husker Game of Thrones’ sæsonpremiere! GLÆDER MIG!

Og var det måske egentlig dét? Det var da en del om mig. Ikke kort sagt, men nu er det da sagt.

Jeg håber du ved mere om mig nu?
Du må jo enormt gerne spørge, hvis der er mere du vil vide – og hvis der er noget du tænker er oplagt til et blogindlæg!
Det her indlæg er udsprunget af en story jeg lavede, hvor mange efterspurgte en sårn’ præsentation af mig, men der var en del andre efterspørgsler, som et skriv om skolestart, mine tanker om barn nr. 2 og lignende, men hvis du nu har et emne, så kommenter da endelig.

KH! Johanne

Læs også

11 Kommentarer

 • Reply
  Cecilie
  13. april 2019 at 20:37

  Onomatoipoetikon betyder lydord, og er fx muh eller mæh. Jeg bruger det tit på min uddannelse (nordisk sprog og litteratur), hvis jeg skal kommentere på en ny trend i rap fx hele skrrrrrt-tingen (også et lydord) ?

  • Reply
   Nutidensmor
   14. april 2019 at 13:56

   Det er nemlig lige det jeg ved, men det er mere hvorledes man får det ind i en samtalen på en smooth måde 😀
   Spændende uddannelse du er ved at tage. Det er vidst også den min bror har!

   • Reply
    Cecilie
    14. april 2019 at 14:59

    Hæhæ jeg er vild med uddannelsen. Jeg er vist også fangirl nok til, at jeg også har hørt, at han har gået der.

 • Reply
  Stine
  13. april 2019 at 20:58

  Du poppede op i normering debatten flere gange . Kan det være det nogle er kommet til?

  • Reply
   Nutidensmor
   14. april 2019 at 13:55

   Dét kan da tænkes! 😀

 • Reply
  Anne
  13. april 2019 at 21:07

  Jeg kan faktisk slet ikke huske, hvordan jeg fandt dig. Men dig og Jesper er mine favorit instagrammere. (I har faktisk slået mascha vang af pinden??)
  Elsker din humor og kan se vi har mega meget tilfælles ud fra de ting, du har listet op.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. april 2019 at 13:55

   WOW! Det er alligevel vildt 😀
   (Elsker at følge Mascha, man hun er også en slags Queen B i bloggerverdenen)
   😀 Nice vi har så meget tilfælles – det er skønt at man ikke er ene om sine særheder 😀

 • Reply
  Camilla
  13. april 2019 at 22:02

  Jeg var vild med dine RC tegninger ? Det var god humor!

  • Reply
   Nutidensmor
   14. april 2019 at 13:54

   Årh ja, det kan være de skal tilbage igen 😀

 • Reply
  Katrine
  14. april 2019 at 14:13

  Tror faktisk jeg fandt dig da en veninde spurgte om jeg kendte hendes nutidensmor og hende mega sjove datter og jeg ingen anelse havde om hvem filan det var. Det var så flere år siden og pre baby aka søvnterroristen og kæreste (min altså ?).
  Apropo havdyr så skal du da se “the Meg”. Bare for at pirre angsten lidt mere.

 • Reply
  Charlotte
  15. april 2019 at 11:00

  Hej Johanne

  Fuldstændig fan af din måde at formulere dig på, dejligt befriende og man får lyst til at læse det hele <3
  Hvis du vil have nogle input iforhold til et skolestart blogindlæg, så har jeg en fysisk butik i Nordjylland og webshop der hedder http://www.vicca.dk Dit Skoleunivers og du er meget velkommen til at bruge os til info

Skriv et svar