30 ÅR. TID TIL KØREKORT

Det her med at spørge jer om råd er indimellem noget af det bedste jeg kan gøre!
Jeg skal nemlig tage kørekort! Og jeg manglede derfor råd!

Jeg er 30 år gammel, så det lyder måske mærkeligt i fleres ører.
Faktisk kan jeg sgu godt føle mig som den eneste der tager kørekort i en så sen alder, men det faktum at min storebror, der er fire år ældre end jeg, heller ikke har kørekort, gør at jeg føler mig lidt mindre unormal i en verden af mennesker, hvor det lader til at alle der er over 18 år kan manøvrere et køretøj.
Jeg kan godt styre ladcyklen skal det måske lige nævnes, men ikke en bil.

Men Jesus Kristus hvor er det dog en jungle med alle de køreskoler. Det er selvfølgelig ikke alle, der lever op til mine krav om at det skal foregå i Aarhus midtby (altså teoriundervisningen) og at det skal være et lynhold (gerne et der kan betyde at jeg er færdig en måneds tid efter start), men der er alligevel stadig en del at vælge imellem. Men hvilken der er god, der har en sød (OG TÅLMODIG) kørelære – det er jo ikke til at tyde ud fra hjemmesiderne.

Så måske du har et tip du kan sende i min retning?
Og eventuelt nogle beroligende ord, for jeg er enormt bekymret for at skulle manøvrere i midtbyen. Men jeg skal jo lære det!

Jeg føler sgu bare jeg er den dårligste til at afstandsbedømme, så det skal nok blive interessant….

Når jeg fortæller at jeg ikke har kørekort er det første spørgsmål jeg får smidt i min retning: hvorfor fa’en fik du ikke det, da du blev 18? og hvis du nu skulle sidde med selvsamme tanke, kan jeg da lige opklare dét.
Det er ikke alle der får et kørekort, når de bliver 18.
Jeg synes indimellem jeg kan høre på andre at det er en selvfølge, ja måske nærmest en menneskeret at få foræret et kørekort, når man bliver myndig. Meeeeen sådan er det altså ikke for alle.

Og dernæst:
Jeg købte ikke et selv, fordi jeg ikke havde brug for et, jeg boede i Aarhus midtby, der var ikke behov for at kunne køre bil, for hvor skulle jeg køre hen? Jeg flyttede hjemmefra da jeg var 18 år også, så det var heller ikke fordi jeg havde et pengetræ jeg kunne hive de der 12.000 kr. ned fra. Og så gik årerne – jeg vænnede mig til et cykelliv her i Aarhus og med et klippekort til bybussen og kærester (altså én af gangen) kunne transportere mig rundt.
Og så var (ER!) jeg altid den der kunne drikke et ekstra glas vin, uden at tænke på at skulle køre hjem efter en middag 😉

Nå, men den tid er slut nu! Jeg skal have mig et kørekort. Jeg lover at holde til højre og lade være med at dytte for meget, når andre kører skod.

Har du et fif?
Help a girl out!

Det er min nuværende ride. Det er ikke fordi det er meningen jeg skal ud at erhverve mig en bil, før det er helt nødvendigt, men når den tid kommer – når vi eventuelt flytter – så står jeg klar med det lille plastikkort.
Hvis alt går godt.

Hvis du er nysgerrig på ladcyklen har jeg skrevet det indlæg her:
Byfamiliens alternativ til en bil
(…og jeg er stadig herre glad for den!)

Læs også

18 Kommentarer

 • Reply
  Rikke
  13. maj 2019 at 17:44

  Altså jeg fik mit kørekort 1 mdr før jeg blev 32, så ingen stress siger jeg bare. Jeg havde min højtelskede ladcykel med plads til os alle, så jeg havde simpelthen ikke behovet. Vi flyttede så fra Århus da vi købte hus og ja så blev bil ligesom en nødvendighed.
  Jeg tog det hos Aros køreskole hos Ali, som nok må være verdens mest tålmodige mand. Jeg var pisse bange for at skulle tage kørekort, men han fik mig til at slappe helt af og lyttede til alle mine dumme spørgsmål – også selvom jeg stillede de samme en million gang.

 • Reply
  Kaja
  13. maj 2019 at 19:08

  Jeg tog også først kørekort som 28-årig også fordi jeg ikke havde brug for det. Boede tæt på byen og elskede min cykel. Det er svære at tage kørekort når man er blevet ældre. Tror mange er mere bange. Jeg havde nærmest dødsangst så det var noget af en udfordring. Det skal nok gå Johanne. Jeg kan anbefale hypnose hvis man oplever mange nerver. Det hjalp mig virkelig meget. Du kan godt klare det ??????

 • Reply
  Annette
  13. maj 2019 at 19:08

  Jeg tog det hos Henrik hos Kørelærer Gruppen nede i Cereskrydset. Han er meget tålmodig og umådeligt rar! Og så får man altid ekstra ros hvis man har lakrids til ham ?
  Jeg ved ikke om han stadig er der, men det er i hvert fald en rigtig god og professionel køreskole, synes jeg ?

 • Reply
  Cecilie
  13. maj 2019 at 20:41

  Jeg tog kørekort hos Kørelærer Gruppen i Cereskrydset (for 5 år siden). De var virkelig gode, og havde styr på alt papirarbejdet for en (mange steder skal man selv sørge for at holde styr på teoribevis, lægeerklæring osv).

 • Reply
  Ane
  13. maj 2019 at 20:48

  Jeg tog ved Bente hos kørelærergruppen, hun var super sød og tålmodig ? jeg tog kørekort som 29 årig.
  Jeg er Også fra Aarhus og havde ikke brug for det før ? jeg var mega nervøs i starten, men jeg syntes slet ikke det var slemt at køre
  I Aarhus, fordi jeg jo alligevel kende hele byen på cykel ? gø fornøjelse ?

 • Reply
  Marie
  13. maj 2019 at 20:55

  Jeg var 32 og ret gravid med min førstefødste, da jeg fik kørekort. Eneste grund til jeg – og min 5 år ældre svigerinde – kastede os ud i det, var min mands og brors bagholdsangreb, hvor de meldte os til teoriundervisning. De var vist mere end almindeligt trætte af altid at være chauffører?
  Det viste sig nu også at være temmelig praktisk – når alt kommer til alt..?
  God fornøjelse!

 • Reply
  Pernille Andersen
  13. maj 2019 at 22:03

  https://driveteam.dk/bilpakken-koerekort/
  Her har min kæreste taget sig kørekort for 1,5 år siden. De har også lynhold, som du efterspørger ?

 • Reply
  Henriette
  13. maj 2019 at 22:10

  Mit kørekort kom i hus for godt fire måneder siden lige inden min 32 års fødselsdag, og jeg er ikke engang fra en storby ?

  Jeg er opvokset ti km vest for Lemvig, og jeg sværger, der er langt mere reglen end undtagelsen at have kørekort derude. Jeg var den eneste i min gymnasieklasse der ikke havde kørekort kort efter min aften års fødselsdag. Personligt ville jeg ikke have det, mente det var spild af ressourcer på alle parametre, ingen grund til at jeg ikke skulle kunne komme rundt på andre måder, jeg kom jo altid hen hvor jeg skulle(læs min far og mine brødre mener på nuværende tidspunkt at jeg skylder 14 års taxakørsel)

  Det er først nu at jeg har fået det taget, for seks år siden da jeg ventede min datter kunne jeg godt se det kunne være praktisk, men det er først nu at pengene var til det og det blev taget, men når det så er sagt, så er min hverdag så meget lettere nu, også selvom jeg ikke har bil, men det er nemt at låne eller leje en ved behov

 • Reply
  Rikke
  13. maj 2019 at 22:54

  Jeg fik mit kørekort som 32 årig, var til køreprøve og bestod den 6/10 og fødte min datter den 31/10.

 • Reply
  Louise
  13. maj 2019 at 23:50

  Jeg var også 30 før jeg tog mit kørekort. Vi boede i Odense, og jeg havde heller ikke brug for andet end min cykel og en bus. Jeg ringede til den jeg nu havde besluttet mig for, og spurgte hvad det ville koste ekstra, hvis jeg skulle ha forholdsvis “eneundervisning”. Jeg magtede bare ikke at sidde 7 mdr henne i min graviditet med første barn, og skulle dele kørsel og teori, med en flok teenagere. Jeg mener det kostede 2000 mere, så det blev sådan. Jeg var hammer nervøs, men det gik så fint. Og set i bakspejlet, så er jeg faktisk glad for at jeg tog mit kørekort i byen, og ikke på landet. Jeg var slet ikke skræmt over bykørsel efterfølgende, hvilket jeg tror man nemt kan blive overvældet af, hvis man kun har haft en enkelt eller to timer uden for markerne. Hels og lykke med det 🙂

 • Reply
  AnjA
  13. maj 2019 at 23:53

  Ali fra Aros køreskole…. han den rareste mand og meget toldmodig når man tager rundkørselen den forkert vej rundt.
  Ali og jeg var ret enige om, at en køretime kan starte med kage ? Så i passer fint om end de kage du (læs Jesper) kan trylle frem, er væsentligt bedre, end Konditorerbagen på Park alle ( som vist er lukket) høje snegle!!
  Good luck
  Ali is your man ?

 • Reply
  Line
  14. maj 2019 at 0:41

  Jeg tog kørekort ved Claus Lundby og det var det længste hold nogensinde, selvom det var et lynhold. Så derfor fraråder jeg dig at gøre det der. Han virker nærmest genert i undervisningen og når man så har køretimer, siger han ikke andet end hvilken vej du skal køre.
  Han sendte mig også afsted til teori prøve uden jeg havde alle de timer jeg skulle have, hvilket endte med at jeg tog prøven, men den prøvesagskyndige blev nød til at smide min prøve ud, fordi jeg ikke opfyldte kravene.
  Det var ikke ligefrem noget der beroligede mig til den næste prøve.
  Så jeg fraråder dig at tage kørekortet der.
  Men derudover var det for mig virkelig godt med et lynhold, da man havde en mere intens undervisning og der ikke gik for lang tid imellem hver undervisning – så det kan jeg klart anbefale.
  Så held & lykke ?

 • Reply
  Ane
  14. maj 2019 at 0:48

  Lidt det samme gjorde sig gældende her, boede i Aarhus by og havde ingen bil, så jeg fik først kørekort da var over 30 ??
  http://baskoreskole.dk/
  Brian var min kørelærer, og var meget tilfreds med ham, bestod begge prøver i første forsøg.
  Held og lykke med det??

 • Reply
  June
  14. maj 2019 at 10:45

  Jeg tog opfriskningstimer hos Stig fra Driverz (downtown Aarhus). Jeg havde udviklet decideret angst for at køre, og havde derfor ikke kørt bil i 12 år.

  Stig forstod, at vi skule tage det stille og roligt – og at det var vigtigt, at det blev en god oplevelse for mig! Så ham kan jeg anbefale ?

 • Reply
  Marie / krøllerier
  14. maj 2019 at 20:50

  Rask Køreskole kan jeg anbefale. Selvom det selvfølgelig kan have ændret sig siden jeg tog mit kørekort. Men en behagelig mand.

 • Reply
  SArah Maria
  15. maj 2019 at 7:46

  Kan også på det varmeste selv anbefale kørerlærergruppen ved Cereskrydset. Jeg var selv 30 (4 år siden), da jeg skulle tage kørekort, og efter at være blevet kørt ned selv på cykel og altid været en, der selv (som passager) havde bremsepedaler uanset hvor jeg sad i bilen, havde jeg brug for en, der kunne få mig til at føle mig tryg. Og det gjorde Bente. Hun er enormt forstående, og god til at sætte sig ind i, at man godt kan være nervøs for, hvordan det er at sidde bag rattet første gang. Hun var god til at bemærke, hvornår jeg spændte op i kroppen, og lærte mig forskellige måder at slappe af på, som jeg stadig bruger i dag. Desuden kørte hun i en større bil, hvilket for mig har været en fordel. Dels fordi jeg følte mig mere tryg, og dels fordi jeg lærte at køre rundt i en stor bil inde midt i Århus midtby, det har gjort det lettere bagefter, at køre flere forskellige andre biler, da jeg lagde ud med en model, der fyldte godt. Min store skræk som billist var at skulle møde cykler i højresving/blinde vinkler og overhale lastbiler på motorvejen, men det fik vi arbejdet med undervejs, og hun vendte mine bekymringer til fordele i trafikken. Helt utroligt. Henrik var fantastisk i teorilokalet, skarp og underholdende og forståelig, når man sad og følte sig som en dinosaurer ift. de 17 årige. Desuden var han god til at bruge, at “de ældre” havde en anden erfaring og reflektion over billeder/eksempler i undervisningen, så han formåede at få spillet folk gode

 • Reply
  Mille
  15. maj 2019 at 17:15

  Jeg tog mit som 27 årig inde ved tip top trafik med Stig som kørelærer. Ham var jeg glad for ??

 • Reply
  Katja
  16. maj 2019 at 7:17

  Jeg tog kørekort da jeg var 18, men nåede aldrig at blive tryg ved det og stoppede hurtigt med at køre. Fast forward 19 år hvor det pludselig er lidt svært at nå alle børnenes fritidsaktiviteter uden bil. Så i en alder af 37 er jeg nu begyndt at lære det forfra? Men jeg kan i hvert fald anbefale Kai fra køreskolen Køreglæde. Han er vist vandt til nervøse ældre elever og arbejder meget med at få eleverne til at føle sig trygge. Men altså, om jeg rent faktisk kommer over min frygt og begynder at køre igen vil tiden vise:)

Skriv et svar