OM BØRNEHISTORIER, TØSETUR OG EN HELT FORKERT KAMMERJUNK-TESE

Det øsregner udenfor, uden for min enormt bloggervenlige siddeplads. Ikke det mest bloggervenlige billede, men hva’ fa’en, jeg er ikke typen der ligger inde med et lækkert foto af mit selv og mit ‘dagens outfit’.

Egentlig ville jeg have købt hurtigt ind og hentet Augusta tidligt, før madpakker, men det er som om børnehaveinformationer bare er noget der ikke vil hænge fast i min hjerne, så jeg aner ikke hvornår de starter med at spise de dersens madpakker. Man kan naturligvis ikke tillade sig at vandre ind, mens de sidder der og guffer og da jeg vil undgå dét må jeg nøjes med at troppe op, når jeg ved de er færdige med deres makrelmadder. Eller hvad de unger nu har med.
Augusta rapporterer på sådan en måde at det næsten lyder som om ALLE har Nutellamadder, kage og chokoladebarer med HVER DAG, men om det nu er en overdrivelse og er måske mere undtagelsen end reglen kan jeg jo ikke med sikkerhed sige noget om..

Sandheden skal man høre fra børn og fulde folk. Helt sikkert. That also. Meeeen vi forældre ved at man virkelig også skal høre megen overdrivelse og flere røverhistorier!

Det er i dag jeg skal hente hende, som du sikkert kan læse. Jeg glæder mig til at se hendes store smil, der (som nyt) er én tand fattigere. Hun selv er en tyver rigere. Det var hvad jeg vurderede var fair at få for sådan en tandfe, men en smule forhandling, for jeg fik stukket en finger i jorden, for at veje luften med hvad børn nu til dages får af tandfeen, for Augusta skal da ikke føle sig alt for taget ved næsen!
Selvom det er første gang hun har tabt en tand og i det hele taget bør være taknemlig for alt hun får, så skal jeg være ærlig og indrømme at jeg ikke har lyst til hun skulle skuffes.
Hun fortæller at de andre får slik af tandfeen, hvilket jeg synes er herre ironisk (DA DET ER TANDFEEN), men det kan da også være en børnehaveskrøne, hvad ved jeg. Om ikke andet kan jeg forstå at der er nogle af ungerne der får gaver, andre får mønter. Augusta fik også en mønt. En tyver, fordi det var hvad jeg havde.
(Men hvis jeg havde en femmer og en tyver var det altså den hun fik. Fordi den er guld. Det kan min indre piratprinsesse da også godt se).

Nå, men nu her, mens jeg lige tager mig en times ekstra arbejde (og får spist min morgenmad skråstreg mellemmåltid skråstreg frokost skråstreg eftermiddagssnack: en aldeles velsmagende foccaciasandwich fra Emmerys. På Emmerys, selvsagt) vil jeg gerne dele hvad det er vi skal denne weekend! Augusta og jeg skal nemlig på tøsetur!

Måske du er en af dem der kunne få tanken: altså rejser de kun på spons-tur? og hertil kan jeg svare nej, men det er tilfældet hér. Eller spons-tur og spons-tur, det er nærmere sagt en blogger-tur, hvor vi (REKLAME!) er inviteret af Kalmar regionen, der sammen med Vimmerby og Vestervik (det’ Sverige, venner) har strikket et program sammen til os, hvor vi skal opleve Astrid Lindgrens vidunderlige univers.
Det er fredag-søndag vi skal på tøsetur og jeg glæder mig virkelig meget til både at komme afsted med Augusta, bare os to. Jeg glæder mig til at opleve Sverige på den måde (det er nemlig første gang for mig – har du været der?) og til at se nogle af de andre bekendtskaber jeg har og til at Augusta kan lege med nogle af de kære børn.
Jovist jeg ser da frem til at se Allan (fartilfirepiger) og hans kone, Karina, men måske endnu mere til at Augusta igen skal lege med Noomi, Merle, Ava og Smila, som vi efterhånden har hængt en hel del ud med! Alexandra (migogmintinderbaby) og Michala (bastabum) har hhv. Elliot og Molly My med, så det bliver da én lang børnefest.
Der er flere mega søde damer, men mon ikke du ser dem på min story?

Det bliver en mini-ferie og du kan tro jeg allerede har pakket!
(Dvs. jeg har kastet de ting ud af Thailandkufferten som jeg ikke kan bruge i Sverige og spædet til med noget mere maj-venligt tøj og på den måde pakket en Sverigekuffert. Smart – så behøvede jeg jo ikke pakke ud alligevel!)

Men apropos dét. Det her med at pakke ud.
Eller rettere sagt: ikke pakke ud.
Jeg leverede en ugennemtænkt tese i morges om at folk der ikke pakker ud med det samme også er typen der ikke knuser kammerjunker i koldskål, mens folk der pakker ud med det samme er typen der knuser kammerjunkerne. Den teste, hvis vi skal se på jeres mange svar, er ret forkert. De eneste den passer på er mig. Og Michala. Åbenbart.
Men har jeg så fundet et sammenhæng i at folk der pakker ud med det samme altså ikke knuser deres kammerjunker?
HAR jeg fat i den lange ende med den mærkelige forbindelse?
Hvahvahvahva?

(Der er et par der har spurgt hvordan fa’en jeg så den forbindelse og det er altså ikke en 6. sans. Det var fordi jeg kiggede på min uudpakkede kuffert, jeg fik lyst til koldskål og kom i tanke om at der altså findes mennesker i denne verden der KNUSER KAMMERJUNKER. Hvilket er… mærkeligt, let’s be honest!)

Nå, men nu vil jeg ud til min plaskvåde ladcykel og få hentet Augusta i børnehaven! Nu skal der fandeme kysses og krammes!

Ha’ en herlig tirsdag!

KH! Johanne

Læs også

10 Kommentarer

 • Reply
  Nete
  21. maj 2019 at 14:40

  Jeg spiser ikke koldskål, men da jeg var barn og mine brødre fik koldskål og knuste deres kammerjunker(!) fik jeg lige så mange, og spiste dem som småkager, hele. Hvis jeg skulle spise koldskål(der kommer ikke til at ske) så ville jeg foretrække at få hele kammerjunker. Og…jeg er virkelig dårlig til at få pakket kufferten væk. You are not alone 🙂
  God tøsetur til Sverige, det lyder da som en hyggelig weekend. Husk pas, badetøj, penge til mindst én is om dagen og… At pakke lidt #extra. Men det giver helt sig selv nu hvor Augusta skal med. Enjoy!

 • Reply
  Laura
  21. maj 2019 at 14:44

  Jeg er lidt ked af at måtte ødelægge din (nye) tese, men jeg pakker ud med det samme OG knuser kammerjunkerne (så er de jo sådan lidt mere over det hele, og én kammerjunk (kammerjunke?) er for stor at tage i munden på én gang)…

 • Reply
  Sofie
  21. maj 2019 at 15:09

  Jeg pakker ikke ud med det samme efter en ferie OG jeg knuser heller ikke mine kammerjunker ?
  Men igen, så kommer jeg kun én hel (nogle gange deler jeg den i to) kammerjunk i skålen af gangen da jeg simpelthen ikke kan lide bløde kammerjunker i min koldskål ?

 • Reply
  Josefine
  21. maj 2019 at 15:52

  Haha.. elsker det hele, især Augustas fortolkning af de andre børns madpakker, jeg tror på hende!! God tur til Sverige!
  Og enig i at det er super undeligt at knuse kammerjunkerne, hvis man vil have flere stykker, så tager man da bare flere kammerjunkere!!

 • Reply
  P
  21. maj 2019 at 17:44

  Det er verdens mest klasse sted i Sverige, Astrid Lindgren verden! Vi har været der flere gange og totalt elsker det! ?? Glæd jer så meget!!

 • Reply
  Sine
  21. maj 2019 at 19:13

  Jeg pakker IKKE ud med det samme, der står stadig en taske fra påskeferien;) og jeg knuser kammerjunkerne:)

 • Reply
  Christina
  21. maj 2019 at 19:34

  Jeg ville virkelig gerne være typen der pakkede ud med det samme. Men eftersom tasken fra hver anden weekend hvor jeg er hos min kæreste først bliver pakket ud weekenden efter, fordi jeg er træt af at falde/træde over den, må jeg nok erkende, at det er jeg ikke. Jeg spiser dog mine kammerjunker hele – gider ikke alt det smulder i koldskålen, fra når man knuser dem.. ?

 • Reply
  Sasia
  21. maj 2019 at 19:45

  Er TOTALT misundelig over, at i skal til Astrid Lindgrens Verden – det er intet mindre end fantastisk. Jeg har, fra jeg var tre til jeg var 15, været to uger i Sverige hver sommer – og altid besøgt Astrid Lindgrens Verden én eller to gange hvert år!
  Glæd jer – og hav en fantastisk tur ??

 • Reply
  Ann
  22. maj 2019 at 16:19

  Jeg pakker ikke ud med det samme efter en ferie (smider bare det beskidte tøj i vasketøjskurven) OG jeg knuser ikke mine kammerjunker. Jeg ved ikke om jeg så be- eller afkræfter din tese ? hav en god tur til Sverige, Astrid Lindgrens verden er ret fin!

 • Reply
  Ida
  22. maj 2019 at 19:34

  Knuser for alt i verden IKKE kammerjunkerne og pakker IKKE ud (med det samme) efter ferier.

Skriv et svar