(NO) BABY..

Vi kommer til at have fem soveværelser i det nye hus.
Et hvor min og Jespers seng skal stå. Vi SKAL forresten have en ny, selvom min er 160 bred, så er det alt for lidt, set i forhold til at vi indimellem ligger tre deri (altså AUGUSTA er den tredje, don’t get any dirty thoughts!).
Det andet værelse er Augustas, et stort, lækkert rum der ligesom voers har fritlagte bjælker, som virkelig indbyder til at vi prompte får smidt nogle gymnastikringe op.
De tre andre rum er til gæster. Når vi flyttede det antal kilometer væk – og endelig er nogle enormt voksne typer, der EJER en bolig – så var det et krav at der skulle være plads til familie og venner, der kan overnatte, så ingen skal holde igen på vin. Som det er nu kan jeg da godt have et par veninder overnattende, en i sengen og en på sofaen, men jeg bor så også så meget inde i byen, at de kan trille hjem på deres jernhest.

..men intet babyværelse, for det er ikke i udsigterne.

Meget blogger-klassisk, men nu smider jeg den:

Det er nemlig et af de spørgsmål jeg får rigtig meget.

Og det er da ikke så mærkeligt! Jeg er 30 år, Jesper er 30 år, jeg har en 6-årig, vi har lige købt hus. Det ville være oplagt for de fleste at reproducere. Men jeg har bare ikke lyst og Jesper har det heldigvis lige sådan.
Men Augusta derimod.. Deeet. Ja. Hun vil gerne være storesøster.. men det bliver hun nok også – en dag.

Da jeg første stødte på den unge mand og vi blev kærester sagde han meget hurtigt i vores forhold at han gerne ville have børn med mig. Dét.var.det.mest.romantiske.jeg.NOGENSINDE.har.fået.smidt.i.ansigtet.

Og jeg havde lyst til at lave børn med ham!

Eller.. måske havde jeg i virkeligheden mest lyst til at være rund, gravid og altædende (fordi jeg kun har min graviditet med Augusta at referere til og dén var helt fantastisk skal jeg hilse at sige! Nogle få er heldige ift. gener!) og egentlig også babyen, det lille romantiske mix af os to. En lillesøster eller lillebror til Augusta, som jeg ved hun vil elske overalt på jorden.

..men helt ærligt. Når jeg kigger på en baby nu så føler jeg ikke noget. Det er klart, det ville være lidt voldsomt, hvis jeg fik lyst til at babynappe alle unger jeg så, men jeg har heller ikke lyst til at have min egen lille gylpeklump, med alle de søvnløse nætter der er med, al skrigeriet, alle begrænsningerne i hverdagen. JAJA, der er også den uendelige kærlighed og glæden, men venner. Det er da også hårdt!

Hvis jeg må sige det lige ud, så nyder jeg at have en 6-årig der kan nærmest alting selv. Jovist jeg skal være der og hun kræver min fulde opmærksomhed, men en 6-årig er knap en lille voksen, en børneveninde, der vil flette hår, fortælle historier, lave fodbad og se serier.

Jeg har bare slet ikke lyst til en baby.
Selvom det ville passe ind på papiret og med plads og sådan.
(Jeg aner dog ikke hvordan det vil fungere, når Jesper og jeg begge er selvstændige. Kan vi overhovedet gå på noget barsel? I don’t know, men det er heller ikke aktuelt lige nu. Jeg har tid nok til at google. Eller lade jer gøre mig klogere endnu en gang)

Det er ikke fordi jeg tænker det er en vild udtalelse: jeg har ikke lyst til en baby lige nu, men det er som om hele omverdenen håber på at jeg snart blive natlig insemineret og med rogn og jo .. i teorien kunne det da være fantastisk, men vi venter sgu. Om det bliver 1 år eller om det bliver 3 – det må vi se. Hvis det stod til Augusta var det i går. Hun har allerede planlagt hvordan hun vil reagere, når jeg en dag fortæller jeg er gravid, men hun må vente.

Vi nyder hinanden, lærer at være en lille familie. Vi skal falde til i hus, i skole og ligesom få rutiner.. det kunne jeg da godt klare med en baby på armen eller i maven, men når man nu har muligheden for at planlægge det, så hvorfor ikke vente?
Vi regner med – og håber på – at vi kan. Det er naturligvis ikke en selvfølge, det må jeg hellere sige, da der også er mange der kæmper med at blive gravide, men på det punkt er jeg optimistisk.

Når det så er sagt glæder jeg mig til den da vi skal lave et Mygind-Søvndal mix. Og han bliver en sørens god far, ham Jesper. Det kan jeg godt sige jer!

Hvad med dig, har du fået en 2’er? Hvor mange år var der mellem dem?
Måske har du 1 barn? Er det noget du selv har valgt?
Fortæl mig endelig dine tanker <3

Johanne

Og hey, et PS! Jeg skrev indlægget med tanker om skolestart og jeg har fået SÅ mange råd og kommentarer med på vejen. Tak for dem allesammen – også de grundige mails! Jeg har ikke fået svaret alle endnu, men alt er læst og taget med. TAK!

image134.jpg

Læs også

70 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  10. juni 2019 at 20:04

  Vi har to børn, en dreng og en pige med 2,3 år mellem dem. Meningen var at der skulle være længere tid mellem dem, men vi kunne ikke vente.
  Vi vil måske/måske ikke (afhænger lidt af hvor trælse vores børn er når nogen spørger – hårdt, men ærligt!) have en 3’er. Men der skal være længere tid mellem! Der skal de to hvertfald være mere selvstændige før der er tale om det, ellers bliver vi jo kørt helt ned.

  Jeg selv kommer ud af en stor søskendeflok, og den af mine søskende jeg har det tætteste forhold er min lillesøster der er 9 år yngre end mig ?

 • Reply
  Sønderjyden
  10. juni 2019 at 20:04

  Jeg har den dejligste dreng på 7 fra mit tidligere forhold.
  Min bror har en pige på 3 år og har lige fået en lille dreng, alle spørger om ikke min søn snart skal have en bror eller søster, om jeg ikke bliver skruk når jeg sidder med den lille- men det gør jeg slet ikke- han er da sød, men føler ikke noget og når han græder er jeg glad for at kunne aflevere ham tilbage. Engang var jeg sikker på at skulle have minimum 2 måske 3, men nu ved jeg ikke om jeg får flere. Venter på et klart øjeblik;-)

 • Reply
  Pia Stilling
  10. juni 2019 at 20:11

  Vi, herhjemme, har en datter der bliver 2 denne måned og en ny på vej. Der gerne skulle melde sin ankomst til november ❤️ Det er nøje planlagt, da vi har fået fertilitets behandling ved dem begge.

  Når det så er sagt, så skal man sku kun lave børn når man syns det passer én selv (og bevares, ens partner ?). Jeg glæder mig over stadig at få lov til at følge med i jeres liv og ser frem til bolig rod og hvad der ellers høre med ??

  Tak for det du deler og for at være så ægte ?

 • Reply
  Camilla Bomund
  10. juni 2019 at 20:11

  Her er der 9 år imellem ungerne. Jeg ville egentlig gerne have fået nummer 2 noget før, men omstændighederne var bare ikke til det. Og altså det er jo ikke skidt med den forskel. Dog synes jeg det er svært at starte forfra så sent. Også fordi vi ønsker et barn mere, og jeg ser på en måde bare alle de bedste år i mit voksenliv blive dedikeret til små børn. De er søde, men det er frihedsberøvelse ad helvedes til, synes jeg. Og så synes jeg faktisk det har været svært i forhold til storebror der er så selvhjulpen, og på den måde hurtigt bliver “glemt” i en travl hverdag hvor lillebror er forholdsvis hjælpeløs, og vi derfor er meget PÅ med ham, og overser at det store barn jo altså stadig bare er et barn med behov for opmærksomhed. Jeg synes det kan være virkelig svært at finde en god balance, hvor det måske på en anden måde giver sig selv at dele sol og vind lige, hvis man har fået børnene i rap ? men Hey, man skal sgu først få en gylpeklump når man ikke kan lade være. Bare fordi det ligger i kortene at nu bør I reproducere, så er det heldigvis helt og aldeles op til jer alene ❤️❤️❤️

 • Reply
  Line
  10. juni 2019 at 20:12

  Vi fik vores ældste datter tidligt… Måske for tidligt?! Men som 20 & 22 blev vi i hvert fald forældre til en lille pige i 2008 🙂 Hun var fantastisk nemt og en virkelig skøn baby (nu er hun snart 11 år, og preteen) og ikke helt så nem længere ?☺️ Da vores datter blev 6 år, fik hun nyheden omkring, at inden året var omme, ville hun have en ny titel, nemlig storesøster. De seneste 6 år, havde vi brugt på at få uddannelserne i hus, flyttet i hus og købt bil (alt det som tjekket forældre normalt har styr på, inden baby) 🙂 Nu var vi steder i vores liv, hvor der var overskud og plads til en lille ny. Og han var også en skøn og nem baby, men efter 6 år, og med en 7 årige storesøster, var det sgu lidt som at blive slået hjem i LUDO, lige før man nåede mål…. Nat roderi, bleskift og babygråd begyndte jo forfra.

  Nu hvor han er 4 år, begynder man at få lidt overskud på “ego kontoen” igen ?❤️ Hvor lur på sofaen, tur på toilettet alene og 8 sammenhængende timer om natten er mere reglen end undtagelsen ☺️

  Men tak for dig Johanne, tak for din IG og tak for din blog ☺️

 • Reply
  Malene
  10. juni 2019 at 20:13

  Vi har 2 børn. En dreng på 7 og en pige på næsten 2. Vores søn var 5 1/2, da lillesøster blev født – og det var perfekt. Jeg kan kun anbefale jer at vente. Vores søn kan hjælpe til med så meget og knuselsker lillesøster. Jeg har selv en 7 år yngre lillebror, og det har været helt perfekt på samme måde. Men det er selvfølgelig også det eneste jeg kender til. ?

 • Reply
  Lene
  10. juni 2019 at 20:13

  Vi har en søn på 6 år (aprilbarn) og en datter på 3 år (augustbarn)
  De var begge fuldt planlagt, med 2 år og 5 mdr, imellem, og vores ønske var at der max skulle være 3 år imellem dem. Jeg har selv en storebror der er 10 år ældre end mig selv, og min kæreste har ikke færre end 6! søskende (ja, det er samme forældre der har lavet 7 børn?) så det jeg savnede i en tættere søskende havde min kæreste, og derfor blev vi enige om det med de max 3 år. Og vi har aldrig fortrudt! Vi elsker det, de elsker det, og vi skal ikke have flere, så det passer godt i vores familie?

 • Reply
  (K)Ællingen
  10. juni 2019 at 20:15

  Vi har to drenge… Vi fik dem da vi begge var 35 og 38. De er nu hhv 4 og 1 år.
  Vi elsker dem – men….
  F*** hvor vi savner at være alene – bare ham og mig. Uden børn.
  Indimellem fortryder jeg, at jeg overhovedet fik børn. Det er sygt hårdt!!
  Så jeg forstår alt hvad du skriver. Giv dig (jer) god tid!

  Velkommen til Odder Kommune iøvrigt. Vi ses måske 🙂

  • Reply
   Rebecca
   11. juni 2019 at 12:44

   Det bliver bedre, hang in there ❤️ Det er skidehårdt når yngste er under 2 år..
   Kh Mor til 7 årig, snart 5 årig og 2 årig

 • Reply
  Laina
  10. juni 2019 at 20:15

  Deler lige vores tanker om det!
  Vi har en på 4 år (snart 5, for dét glæder hun sig til at blive) og en lillebror som lige er blevet 1 år.
  Vi valgte at der skulle være flere år mellem dem, og det er vi så glade for! For selvom jeg er så glad for, at vi har fået ham bror, så har det virkelig også været hårdt med en lille ny!

  Jeg elsker hvor vi er nu! En stor som kan så meget selv, deler, er sød, betænksom, hjælpsom, og selv det grænsesøgende og viljestærke elsker vi! Og en 1 årig som bare begynder at blive et rigtigt lille menneske som udvikler sig, bliver hysterisk og charmer os alle! Det er skønt!
  Så jeg er vild med at de begge bliver større og vi er ovre baby-stadiet i vores familie!

 • Reply
  Katharina
  10. juni 2019 at 20:17

  Jeg har et barn der lige er fyldt et år. Han er en kæmpe mundfuld!
  Det der søvn er ikke noget vi bruger og når han endelig sover, er det ikke længe ad gangen. Han har dog masser af gå-på-mod og er eksemplarisk når vi er ude!

  Jeg er dog så sindssyg at gå rundt og drømme om en lillebrøster. Men måske, som du, er det i virkeligheden graviditeten jeg savner – selvom jeg heller ikke syntes min var nem med opkast, dårligt selvbillede og konstant usikkerhed omkring egne evner og barnets ve og vel.

  Er allerede blevet spurgt en del gange om hvornår han skal være storebror og hvor mange børn vi skal have i alt. Og vi lader tiden vise hvad vi har lyst til! Måske nøjes vi med en, måske tager vi ti!
  Først og fremmest skal vi dog lige glemme hvor hårdt livet er med søvnløshed. -og det er der lange udsigter til

 • Reply
  Helle
  10. juni 2019 at 20:18

  Jeg er solomor til et sæt tvillingedrenge på 13 mdr. Det er et præventionsmiddel i sig selv lige pt., men jeg er også ret afklaret med, at jeg ikke ønsker flere. Jeg troede, det var federe at have små børn. Jeg synes det er rocker hårdt og ærligt talt ret kedeligt ? Jeg ser frem til min 40 års fødselsdag, hvor drengene vil være 10 år ??

 • Reply
  Mette
  10. juni 2019 at 20:21

  10 år imellem – storebror og lillesøster. Pt er de 21 og 11 år..-jeg er 43.
  Perfekt time frame – har haft to ‘enebørn’ uden samme behov.
  Han elsker hende max og hun forguder ham..-de er simpelthen verdens bedste søskende. ❤️
  Også måske lige en kærlig reminder om at de der børn så sjældent kommer når man har bestilt tid til dem.

 • Reply
  Sacha Laugesen
  10. juni 2019 at 20:23

  Vi “min mand og jeg” har en datter på 3 år sammen, og min mand har en dreng på snart 5 år fra tidligere. Vi har valgt at vente med at få et barn mere til jeg er udlært. Det er jeg i 2022, altså vil børne være 6 og 8 år. Vi har valgt det fordi vi ikke vil sætte et barn mere i verden mens jeg er på SU, det vil betyde en strammer økonomi ind vi har nu, og vi vil gerne forsat kunne give vores børne og os selv nogen gode oplevelse Og ferie som hidtil, og det ville vi ikke kunne vis vi fik et barn mere nu. Og tanken om en efternøler er faktisk tiltagene for os, børne vil være så store at de mere eller mindre kan klare sig selv og ville nok os kunne hjælpe med baby (og det siger jeg bestem ikke de skal) og måske nyde ham/hende på en helt anden måde. Og når det så er sagt glor folk på os som om vi fra en anden planet? hun vi får tit spørgsmålet fra folk om dem næste ikke snart kommer, og jeg er en pige/kvinde der har lidt på sidebenene og maven, så folk spørger overraskende tit om jeg er gravid, nogen er sågar kommet hen og sagt tillykke midt i en forsamling??‍♀️

  Mvh sacha

 • Reply
  Malene Thorup
  10. juni 2019 at 20:26

  Min mand og jeg har 4 børn, en dreng på 10, en pige på 7 og tvillinger på 2. Hos os har aldersforskellen ikke betydet Det helt store. Børn er skønne og de kommer når de kommer ?❤️

 • Reply
  Ditte
  10. juni 2019 at 20:26

  Vi har to piger (5,5 år og 3 år) herhjemme, og en lillesøster på vej. Jeg har altid været glad for børn (også da jeg selv var barn) og har altid gerne ville sidde med andres børn. Lige indtil jeg fik mine egne (altså det med at holde andres børn) Jeg bliver heller ikke skruk af andres børn, og synes bestemt også det er rart at kunne aflevere tilbage. Det er bare noget andet når det er ens egne ❤️

 • Reply
  Maria
  10. juni 2019 at 20:26

  Vi har en datter på snart fem, og en søn på et halvt år – begge to er planlagte. Vi ventede alligevel fire år med at få nummer to. Min mand ville gerne have efterfølgeren tre år efter den første, men jeg var slet ikke klar! Faktisk vidste jeg ikke om jeg overhovedet havde lyst til at vi skulle have et barn mere. Jeg blev ikke skruk, jeg følte intet når jeg så en baby – før det skete fra den ene dag til den anden. Så skulle jeg pludselig have en bolle i ovnen – NU! ? Jeg er glad for, at jeg fulgte min mavefornemmelse og ventede til jeg var helt klar. Nu trives alle, og storesøsteren er så glad for sin lillebror og er alligevel stor og selvkørende nok til, at det hele kører (nooooogenlunde) gnidningsfrit.

 • Reply
  Ditte Mai Hall
  10. juni 2019 at 20:30

  Min den ældste var 7 da jeg blev gravid – med min nye mand. Han har 2 børn fra tidligere. Men jeg havde meddelt ved første møde at jeg gerne ville have et barn mere. Efter 4 års parforhold blev jeg endelig gravid (34 år gammel) især storesøster glædede sig voldsomt!! Og vi gav den max gas, så 9 måneder efter kom et hold tvillingesøstre til verden. Søskende er den bedste gave man kan give sine børn! Men jeg er MEGET glad for at storesøster var 8 år da de kom til verden! Jeg havde nydt alt ved hende og den alder hun havde, gjorde at hun var ved at “løsrive” sig en smule, så det passede perfekt – og hun var den mest fantastiske hjælp!! Vi skal ikke have flere børn, tvillingerne er nu 5 år, men jeg er stadig helt elektrisk efter små børn! Samtidig indrømmer jeg at det er total at blive slået hjem i ludo, og man starter så meget forfra….. men det er FANTASTISK! Man fortryder kun de børn man ikke fik 😉 nyd hinanden, alt det andet skal nok komme!! P

 • Reply
  Ann
  10. juni 2019 at 20:30

  Jeg har en datter på 8 ( Hun bliver 9 år )
  Også har jeg fået en søn med min kæreste. Vores søn bliver 1 år d.6 August. Så der er et spring. Men hold nu op hvor er det skønt med en stor pige som vil hjælp med lillebror Masser af kys & kram.
  Kan godt forstå dine tanker med en lille ny.
  For det er sq hårdt. Elsker begge børn.
  Men uha hvor jeg også savner drinks & ballade.
  Tak for din blog & du er sq for sej.

 • Reply
  Charlotte
  10. juni 2019 at 20:32

  Jeg synes det vigtigste er at I er enig 🙂 her har jeg en bonus på 18 år og 2 fælles på 4 og 5 år. Jeg kunne mærke på min kæreste han skulle sætte sig op til at få flere børn – da han egentlig var kommet langt fra de tanker om børn – da vi fandt sammen. Så der gik 5år før end han var klar. Og hey hende den store er jo en kæmpe hjælp til de to små piger som forguder deres storesøster ?

 • Reply
  Mor til 3
  10. juni 2019 at 20:35

  Jeg har 3 børn på 9, 16 og 21 år ? Så der er nogen år mellem dem – og det har jeg aldrig fortrudt ? De har samme far, som jeg er så heldig stadig at være sammen med ❤️

 • Reply
  Sigrun
  10. juni 2019 at 20:35

  Jeg har 5 børn, de tre store er født i rap, på knap 4 år 2004-2008. Og så gik jeg fra deres far, flyttede til danmark og tog en uddannelse. Nu har jeg så to med min mand, de er født med 13 måneders mellemrum. Den yngste er lige blevet 9mdr i dag… og jo, jeg elsker dem overalt på jorden.. men det er hårdt. Det er rigtig hårdt ind i mellem. Og jeg savner mig selv, jeg har været sygemeldt/barsel i snart to og et halvt år ??‍♀️ Jeg har lidt en identitetskrise – føler lidt jeg kun er nogens mor. Og jeg er ved at brække mig over huslige pligter og oprydning og bleer.
  Det er (nok) det værd i sidste ende, de bliver også store og selvhjulpne på et tidspunkt ?
  Jeg forstår udmærket din tankegang, det er et kæmpeskridt og det er masser af arbejde. Nyd at være to (tre) indtil lysten kommer lige pludseligt ?

 • Reply
  Vinni
  10. juni 2019 at 20:35

  Jeg har 2 børn fra et tidligere forhold, som var 11 og 7 da de blev storesøstre til min kærestes første barn. Det er skønt med større søskende ♥️ nu hvor nr 4 er blevet 3 år spørger folk om vi ikke skal have flere. Men nej… Nu ser jeg frem til bedre nattesøvn og så er der i øvrigt ikke mange år til at jeg nok selv kan se frem til at blive mormor, hvis min den ældste får børn lige så tidligt som sin mor ?

 • Reply
  Susanne / HandiMor
  10. juni 2019 at 20:39

  Min mand og jeg har 3 stk – Storebror på snart 10 – søster på 7 og en knapt så lille lillebror på snart 4.
  Vi var dog 110% enige om, at vi “kun” skulle have 2. Beslutningen om en 3’er, kom efter at vi fandt ud af, at vores pige er multihandicappet. Det fandt vi først ud af, da hun var 1 år – da hun det første år, udviklede sig, som alle andre babyer.
  Vi ønskede et barn mere, for at vores ældste ikke skulle være “enebarn” og vi ønskede at der ikke skulle være for langt imellem dem – i håbet om et tættere bånd.
  Nu er vi 5 OG det er en FEST?

 • Reply
  Penille
  10. juni 2019 at 20:44

  Jeg har 3 børn. Jeg var 21 da jeg fik den første, 30 da jeg fik nr 2 og 34 da jeg fik nr 3. For mig har der både været fordele og ulemper ved alders forskellen. Det var skøn at have en på 8 år da nr 2 kom, hun kunne naturligvis en masse selv og kunne også hjælpe til engang i mellem med lillesøster, jeg blev alene da nr 2 var 3 måneder og jeg tror ikke jeg havde overlevet med 2 helt små. Jeg var egentlig ikke interesseret i flere børn, men da jeg mødte min nuværende mand som ikke havde børn fin han overtalt mig til en mere, vi fik en dreng for snart 6 år siden (altså 13 år efter jeg fik den første). Igen kæmpe fordele ved at have nogen der var store nok til at hjælpe lidt til, men nu hvor jeg nærmer mig de 41 år og den ældste er 19 år kan jeg godt mærke det der med at have haft “små” børn i 19 år!!! Det er hårdt og nu glæder jeg mig faktisk helt vildt til at få mit “voksen liv” tilbage. Det skal selvfølglig ikke forstås som om jeg er træt af mine børn eller ikke elsker dem, men mor er træt nu ?

 • Reply
  Mette Jeppesen
  10. juni 2019 at 20:49

  Der bliver 2,5års forskel på vores børn – 2. Gang skulle der ikke så meget leg til ? MEN nu den store er/var begyndt at sove igennem, nem at have med nogen steder og generelt bare nemmere skulle det være nu eller aldrig at vi skulle starte forfra! ❤️ Pt. Er jeg en altædende hval uden overskud, der kan springe indenfor få uger. Jeg glæder mig dog over at storebror aldrig kommer til at huske at der var et liv uden lillesøster ❤️ Mavefornemmelsen er rigtigt.

 • Reply
  Sisse
  10. juni 2019 at 20:50

  Min mand vil så gerne ha et barn mere inden vores datter bliver to et halvt. Eftersom hun er over 20 måneder nu, har vi ret travlt. Men jeg har virkelig ikke lyst! Hvad hvis jeg får et ørebarn med astmatisk bronkitis igen? ? Er ret sikker på at jeg aldrig får lyst igen, så tror jeg bare jeg springer ud i det. Jeg ved at følelserne kommer det sekund jeg tester positivt, men føler, som du, ingenting når jeg ser en baby..

 • Reply
  Betina
  10. juni 2019 at 20:52

  Vi har vores dejlige søn på 4 år. Vi får ikke flere og det er helt planlagt. Vi er det fantastisk som vi har det, bare os 3. Jeg er præcis den mor jeg drømte om med overskud og energi. Det er jeg ikke sikker på, jeg ville være hvis vi fik en mere. Når jeg kigger på veninder med 3 ja sågar 4 børn, tager jeg mig selv i, at tænke. GODT det ikke er mig.

  • Reply
   Hanne
   11. juni 2019 at 11:23

   Samme her. 1 barn på 7 år, helt planlagt. Vi nyder at være en lille familie med tid til både egne og fælles interesser. Og vi har altid plads og overskud til at tage en legekammerat med på tur.

 • Reply
  Rikke Hansen
  10. juni 2019 at 20:57

  Vi har 3 børn, 15, 10 og 3 år. Elsker der så langt i mellem dem. Og uanset aldersforskellen har de haft sindsyg meget glæde af hinanden❤️

 • Reply
  Emilie
  10. juni 2019 at 21:01

  Skønt indlæg og det giver så god mening, at I gerne vil vente lidt endnu.
  Vi har Karla på 19 måneder og alle(!) spørger også – skal I snart have nr. 2???‍♀️ NEJ, jeg er slet ikke klar – Karla kræver stadig sindsyg meget opmærksomhed og er endelig begyndt kun at vågne 0-2 gange om natten…. Og farmand har det på præcis samme måde. Jeg tror endda Karla når at blive 3-4 år før vi vil have nr. 2.
  I er skøn lille familie❤️

 • Reply
  Emilie
  10. juni 2019 at 21:03

  PS. Der er 8 og 10 år op til mine søskende – og jeg har kun nydt at være “den mindste”. Det giver så mange andre fordele❤️

 • Reply
  Carina
  10. juni 2019 at 21:22

  Har en dreng på 11 og en pige på 5 (samme far). Vi havde ikke travlt med nr. 2. Nød nummer 1 og afventede “skrukheden”. Den kom aldrig. Det gjorde den i øvrigt heller ikke med nummer 1. Misforstå ikke – knuselsker dem begge og de var ønsket. Men det der altoverskyggende behov for en baby har jeg aldrig følt.
  Jeg er virkelig glad for at det lykkedes os at gøre vores søn til storebror. Jeg elsker den person det har gjort ham til. Han har elsket hende siden han mødte hende første gang. De konflikter ikke – måske på grund af aldersforskellen. Han har altid hjulpet til og har haft forståelse og respekt for at hele verden ikke længere kun drejede sig om ham.
  Jeg har aldrig forstået det med at søskende skal fødes med 2-3 års mellemrum for at “få mest ud af hinanden”. Måske fordi der er 6 år mellem min søster og jeg. Men sådan er vi heldigvis alle så forskellige

 • Reply
  Laura M.
  10. juni 2019 at 21:27

  Jeg kan godt genkende dine følelser! Jeg har altid drømt om to børn, men da jeg fødte vores søn i juni 2016 blev jeg pludselig i tvivl. Min mand ville rigtig gerne have en 2’er, men pressede overhovedet ikke på. Jeg fik lov til at tænke mig om og blev overbevist om, at det var en god ide med en lillebror/lillesøster – måneden efter var jeg gravid og lillesøster ankom i april. På nuværende tidspunkt savner jeg kvalitetstiden med storebror og alenetiden med manden – og syntes det er pisse hårdt, men det skyldes nok også lillesøsters kolik. Det skal nok blive bedre – håber jeg ?

 • Reply
  Louise
  10. juni 2019 at 21:31

  Jeg har en dreng på 6 1/2 og en pige på 7 måneder. Jeg ville egenligt gerne have haft en mindre aldersforskel imellem mine børn, men jeg havde heller ikke lysten før min søn var omkring de 4 år. Vi endte så med at måtte i fertilitetsbehandling, så der gik lidt tid med at få lavet en lillesøster.

  Det gode ved at få børn med en lidt større aldersforskel en “normen” er, at den store er så selvkørende, at man ikke ender med at tørre røv på den store imens babyen hænger i babsen, man kan bede den store om at lege med eller holde øje med babyen uden at frygte, at den store kommer til at forvolde alt for meget skade på den lille, når man vender ryggen til, og så er der ikke den samme jalousi, fordi den store har en rimelig forståelse for, at babyen har brug for ret meget opmærksomhed og hjælp.

 • Reply
  Betina Trumpf
  10. juni 2019 at 21:42

  Knap 7 år er der mellem mine to smukke børn. Isaacs far og jeg gik fra hinanden da Isaac var lidt over et år og et år efterfølgende mødte jeg så min store kærlighed, han var ikke 100% klar til børn på det tidspunkt, så der endte med at gå 4 år før vi fik Alberte – Isaac var mere end klar til hun kom, det er virkelig gået over al forventning. Nu vil de begge to gerne have enten en lillebror eller søster (der er en stemme på hver) men der er pt ikke en på vej… Om der er gyldent antal år eller måneder ved kun Jesper og dig, når I og den lille ny er klar så kommer det ❤️

 • Reply
  Julie
  10. juni 2019 at 21:50

  Vi har to vidunderlige børn på seks og tre, og det er nok 🙂 Jeg passer den mindste hjemme, og den store går i skole, men ikke SFO og er derfor kun væk 4 timer om dagen. Det er en helt bevidst beslutning, vi har taget, som jeg er stolt og glad over, men helt ærligt så glæder jeg mig til, når den lille om tre år starter i skole, og jeg kan sætte mere turbo på min freelance-biks. Bla andet derfor skal vi ikke have flere, men mest af alt fordi jeg føler, vi er en komplet familie nu. Jeg glæder mig vildt meget til de oplevelser, vi kan få, når den mindste bliver bare et år eller to mere og ikke skal sove lur og hr med ble og alt det der 🙂

 • Reply
  Anette
  10. juni 2019 at 22:23

  Min mand og jeg mødte hinanden i mødregruppen… ja det er en vild historie. Nå men vi blev skilt fra vores respektive og fandt hurtigt efter sammen som par. Vores døtre på dengang 2,5 år var således nærmest tvillinger med 14 dage imellem. Vi var dog begge skruk og vidste at vi ville have et barn sammen og der gik da også kun 7 måneder før testen var positiv allerede anden måned vi prøvede. Der er derfor 3,5 år imellem de ældste og den yngste. Min mand er 7,5 år ældre end jeg og ønskede ikke flere børn. Jeg har altid gerne villet have mindst en mere, men nu er yngste 12,5 og jeg nærmer mig de 39 og det er bare et dårligt tidspunkt nu.
  Ikke at det er forkert for andre, men jeg er selv vokset op med en søster der er 9 år ældre end jeg og vi har intet sammen og snakker kun sammen til fødselsdage. Mine forældre var 36 og 44 da de fik mig og var bare for gamle og dovne og gad ikke lege med mig. Derfor ønskede jeg også at få børn i en tidlig alder, så mine børn ikke skulle opleve det samme. Heldigvis er verden en anden idag, og de fleste i den alder er yngre af sind end mine forældre var dengang for snart 40 år siden.
  Giver det mening?

 • Reply
  Lina
  10. juni 2019 at 22:27

  Vi fik den første, da jeg var 32, og jeg følte lidt, jeg havde et vindue for det med småbørn. Så vi fik den næste, da jeg var 35. Og her tre år efter mindstens ankomst, kan jeg sige, at det har været det helt rigtige for os. Men det har også været hårdt. Og der må være mange fordele med flere år i mellem. Det hårdeste var at føle, at man hele tiden forsømte den store.
  Det er så individuelt det der med børn, og hvornår man skal have dem. Det primære er nok, som du skriver, at man oprigtigt har lyst og mod på at trække stikket et/nogle år.

 • Reply
  Henriette
  10. juni 2019 at 22:29

  Mor på fuldtid siden sønnen kom til verden, og jeg mener FULDTID…. så må jeg ærligt indrømme at jeg ikke skal have flere. Drømmen inden sønnen kom til verden var minimum 2 måske 3 børn.
  Jeg elsker min søn over alt i verden og vil selvfølgelig aldrig bytte ham for noget, men hvis jeg også skal være ærlig og ikke noget jeg normalt snakker højt om så ville jeg ikke have haft barn hvis jeg vidste at jeg i dag 6 år efter er endt med at miste alle veninderne/vennerne, tiden til mig selv og bare føle mig alene..

 • Reply
  Malene
  10. juni 2019 at 22:30

  Herhjemme har vi indtil videre én pige på meget snart 2 år (som i gaven er købt, og jeg kan ikke helt forstå at hun bliver 2 år lige om lidt!) Vi var helt overbeviste om, at nummer to skulle komme ret hurtigt efter den første, men vi nyder bare så meget at have tid til hende. Bevares, jeg glæder mig til at hun bliver storesøster, for hun bliver den bedste af slagsen, selvfølgelig! Men vi har ikke travlt. Det gør mig faktisk glad, at vi ikke har travlt!

 • Reply
  Christina
  10. juni 2019 at 22:31

  Jeg har lige fået nr 3 for knap fire uger siden. Der er ca 4,5 år mellem min ældste og yngste. Og lidt over 2,5 år mellem nr 2 og 3.
  For mig har det været vigtigt at få dem tæt, fordi jeg ser en masse fordele i det. Men det er jo meget forskelligt fra person til person, hvad man vægter højest.
  Jeg synes det er fedt, at de har mere ud af hinanden som legekammerater, at det er nemmere for os som familie at tilrettelægge noget vi kan lave sammen, som både passer den ældste og yngste og at vi hurtigere har overstået natteroderi og bleperioden. Det er sådan de overordnede grunde til, at vi har valgt sådan.
  Derudover ser jeg også en fordel i, at når ens børn bliver voksne, er de mere jævnaldrende og derfor muligvis får mere gavn af hinanden og måske får børn tæt på hinanden, som så kan vokse op sammen. Det har vi meget glæde af, med min mands søster hvert fald.

 • Reply
  Majken kramer
  10. juni 2019 at 22:37

  Tak fordi i/du melder ud. Den største fejl min mand og jeg lavede.
  Der er 9 år mellem vores piger. IKKE selvvalgt, men tog en stører kamp, med 12 graviditeter i alt, men kun to dejlige børn. Som trods masser af hjælp, fra nogle meget kloge og en masse medicin, selv valgt at komme på naturlig tilblivelse, til den tid de selv syntes. En laaang historie til en anden gang.
  Nå men da nr 1 kom som planlagt i første forsøg, lå det ligesom ikke i kortene at lillesøster ikke bare kom når vi ville.
  Og da familie og venner tilsidst havde spurgt og presset nok, løb jeg hyllende fra familiekomsammen, hvorefter min mand måtte rejse sig og fortælle hvilken kamp vi havde været igennem – på daværende tidspunkt i 6 år.
  Istedet for at vi havde meld ud og alle ville være bevidst om IKKE altid at spørge til det.

 • Reply
  Bettina
  10. juni 2019 at 22:47

  Da jeg var 18 sku jeg fandme aldrig ha hverken børn eller giftes… nu er jeg 29, gift og venter nr. 3 ??‍♀️???
  Fik den første da jeg var 19, desværre gik der 8 år før nr. 2 kom og nr. 3 kommer her i september.
  Man har et standpunkt til man tager et nyt ?
  Men nu er det også slut. Ansøgningen om at blive steriliseret er sendt.

 • Reply
  Nadia
  10. juni 2019 at 22:49

  Vi har sammen en pige fra august 16 og en dreng fra august 17 – så 12 måneder imellem. Og jeg ELSKER det!!! De har SÅ meget glæde af hinanden, og så kan jeg jo sove middagslur, når de også gør – what’s not to like? ??‍♀️?

  Derudover har min kæreste en pige fra februar 11 og en dreng fra november 12. Dem har vi 7/7.

  Det bånd der er mellem (specielt) pigerne, det er helt ubeskriveligt! ❤️

  Sååå… der er gode ting ved at få dem tæt – men bestemt også ved at have en “ældre”, som kan deltage i badning, madning mm. ?

 • Reply
  Lisa
  10. juni 2019 at 22:51

  Hos os har vi to piger, en på 7 1/2 år og en på 4 år, vi kæmpede for at få dem begge. Af og til kigger vi på hinanden og siger vi er for gamle til at ha så små børn ? (jeg er 41 og min mand 45) Det er møg hårdt med små børn, men nu hvor mindste har ramt de 4 år begynder det at hjælpe lidt (dont jinx it!)
  Vi er glade for det lykkedes at få dem begge❤️

 • Reply
  Rebecca Rachlau
  10. juni 2019 at 22:55

  TAK – AF HJERTET INDERLIGT TAK ❤️ Tak for at du lige huskede os der kæmper latterligt meget for at få de “skide” børn. Det betyder mere end ord kan beskrive ❤️❤️

 • Reply
  Pernille
  10. juni 2019 at 23:02

  Jeg har Christian på 9 og Frida på 1 år (blev hun her i maj) Det har både fordele og ulemper med denne aldersforskel, de to har ikke samme far men min nuværende har været en del af billedet siden inden min søn blev 2 så for ham har det aldrig været anderledes. Vi har måtte kæmpe længe og hårdt for en lille søster men det har været det hele vejr. Der er selvfølglig mange ændringer lige pludselig har man ikke al opmærksomhed for sig selv og der er mange ting der er svære at håndtere og mangler følelser når man er 9 år der er svære. Det hele er nok meget naturligt det er lidt mere spændende at lillesøster er tæt på at gå end at den store på 9 år går rundt. Men sådan er det jo med alt der skal være balance i det hele og står man i noget nyt kan det hele godt ryste lidt og være usikkert indtil man har genvundet den igen.

 • Reply
  Mor til to
  10. juni 2019 at 23:11

  Vi hat lige fået pige nr. 2 for en uge siden 🙂 der er små fire år i mellem. Syntes selv det er dejligt med søskende så det var klart der skulle være to stks. Men Hr. Mand har sagt stop nu – men det er vi heldigvis enige 🙂

 • Reply
  Maja
  10. juni 2019 at 23:57

  Vi har to. 8 og 5 år gamle – 3,5 år imellem, præcis som jeg havde planlagt ??
  Engang havde jeg tænkt at vi skulle have en efternøler når den mindste skulle i skole (det er så om et år).. Men ærligt, så tror jeg sgu vi ‘nøjes’ med to ??‍♀️ Det er en genial alder de har nu! Jeg har slet ikke tid, overskud (eller råd!) til at starte forfra ?

 • Reply
  @trishmangaard
  11. juni 2019 at 0:00

  Ro på, i når det nok ?
  Jeg max panikkede just efter nytår, dét år hvor jeg fyldte 30 år. For det betød min far ville blive 60 år og ikke ét sølle barnebarn havde jeg præsteret at give ham… i år blev jeg 34 år og om 2 måneder lander 3 pige af egen produktion… derudover har vi storebror på 6 år, som er tyvstjålet ❤️ Lykken ved også at være bonusforældre er jo, at man kommer ret ment om at ‘få barn’ ?

 • Reply
  Anna Sofie
  11. juni 2019 at 7:11

  Har det på præcis samme måde som dig og jer, bare med en Augusta på snart 4 ? Hun er klar, omgivelserne spørger jævnligt, men vi er bare ikke dér. Måske kommer vi det aldrig, og det er fint nok. Så skal man ikke gøre det hvis følelserne ikke er der.

 • Reply
  Karina
  11. juni 2019 at 7:30

  Min kæreste og jeg har en dreng på 5 år (fra januar 2014) og en pige på knap 2 år (fra august 2017). Det var meget bevidst at der skulle være 3-4 år i mellem børnene, da vores søn ikke var planlagt og vi ikke havde været i forhold særlig længe da vi fik ham. Det er, uden tvivl, pisse hårdt med to børn, men hold nu op hvor har de meget glæde af hinanden. Det har nok været det bedste for vores søn at få en ekstra til flokken. Vi er dog ret enige om, at vi ikke vil have flere børn ?

 • Reply
  Lea
  11. juni 2019 at 8:24

  Vi har en dreng på snart 4 år og en pige på 6 måneder. Der er 3,2 måneder i mellem dem og for os er det helt perfekt. For det er jo bare sådan det er ? Vi brugte laaaaaang tid på at snakke om, hvorvidt vi overhovedet skulle have nr. 2. Min mand har en arbejdsskade og har ødelagt højre hånd, så ud over smerter, så får han også ret meget medicin. Og at få en baby er FREAKING hårdt! Alt går rigtig godt, vores søn elsker sin lillesøster og hun er nem. Sover og spiser godt, er sjældent pylret og smiler meget. Men det ændrer ikke på, at det nogen gange er hårdt.
  Min mand er 37, jeg er 32 og vi skal IKKE have flere! Vi har fulgt vores egen sti og fået børn når det passede os – hvilket først var 7 år efter vi mødte hinanden ❤

 • Reply
  Sidsel
  11. juni 2019 at 8:32

  Vi har to store, en pige på femten og en dreng på elleve, og så en lille efternøler på fire. De to store havde det svært med hinanden i starten, men efter lillesøster meldte sin ankomst har de lært at rumme hinanden og de har nu alle tre et meget tæt forhold. Jeg er så glad for, at de kommer ud af det med hinanden! Det var noget, jeg ikke selv kunne finde ud af som barn ://

 • Reply
  Anne Sinding
  11. juni 2019 at 10:35

  Min mand og jeg har 1 barn, en smuk datter på 12 år. Vi skal ikke have flere børn, selv om mange har spurgt os, og oven i købet sagt det var synd for vores datter.
  Min mand ville gerne have flere børn, men jeg ville ikke være gravid igen. Graviditeten var fin nok, men min krop kunne ikke finde ud af det.
  Min mand blev efter nogle år, enig med sig selv om, at han hellere ville være far til én smuk og velfungerende datter, end udsætte hans hustru for endnu en graviditet.
  Vi er et velfungerende trekløver, der elsker hinanden og vores hverdag højt. Jeg er sådan set lige glad med hvad andre tænker og synes. Det er ikke synd for min datter at hun er enebarn. Det giver os mulighed for at give hende nogle fede oplevelser, som vi ikke ville have haft råd til, hvis der havde været mere end et barn. Jeg er heller ikke sikker på, vores ægteskab havde overlevet det, da vores datter var 3-4 år.
  Nu nyder vi livet og hinanden, og har masser afstod til også at kærester, fordi det alt andet lige er rimelig let at overtaler venner og familie til lige at tage et enkelt barn hen over en weekend. Vi prioriterer vores ægteskab når hun er på lejr med sine spejdere, og vi prioriterer at være en hel familie fuld af kærlighed og overskud. Jeg elsker alt ved det, og har aldrig fortrudt mit valg om ikke at få flere børn.

 • Reply
  Laila
  11. juni 2019 at 11:39

  Jeg syntes det er fantastisk at Du og Jesper har tid til at nyde hinanden og en masse eventyr.

  Der er intet der er rigtigt og Intet som er forkert. Alle liv er forskellige og alle de liv vi sætter i verden er forskellige og reagere forskelligt❤️ og vælger vi at leve livet uden at give det videre så er det også rigtigt.

  Vi har 2 drenge med 2,8 års mellemrum, fik dem så tæt fordi vi havde lyst og jeg ville gerne have at vores børn var tætte i alder da jeg selv var ked af at min søster er 7 år ældre end mig…det var hårdt med små børn, men mest fordi vores ældste endte med at blive dødeligt syg da han var 4 år.. og det kunne man jo ikke have forudset!
  Da han efter mange års sygdom som 9 årig var rask og jeg kunne mærke at jeg ikke ville sidde som 60 årig og fortryde den 3’er vi ikke fik.. så gjorde vi det.. sprang ud i en 3’er! Drengene blev storebrødre som 7 og 10 år.?
  Hun er det skønneste mest fantastiske tøsebarn som jeg aldrig ville undvære, men havde vi valgt ikke at få hende så havde vores dage være meget nemmere… for drengene er nu så store at vi kunne have haft meget mere kæreste tid end vi har lige nu… men sådan er det med valg i livet.
  Man kan ikke få alt men man kan vælge med sin egen mavefornemmelse for den er rigtig for en selv. Og min mave (hjertet) kaldte på flere børn.

  Ella har det som Augusta hun har været klar på at blive storesøster i 3 år, og jeg har med tydelig klar mavefornemmelse kunne fortælle hende at det ville hun aldrig blive, omend jeg ville ønske at jeg kunne give hende alt i denne verden, men der bliver aldrig en 4’er for vi er der hvor vi føler os tilpas! Dog har mange kommenteret om vi ikke lige skulle give hende en lille søskende..?‍♀️ Øh nej?
  Heldigvis har vores dejlige nabo venner produceret 2 skønne piger (låne søstre) på nu 2,5 og 6 måneder, og jeg takker dem for denne gave til os?
  Og vores døre er næsten altid slået fra så pigerne kan rende ind til hinanden.. hvor heldigt er det?!?
  Måske er der også nogle søde låne søskende til Augusta i jeres nye kvarter, det håber jeg så hun kan få stillet sin egen “skrukhed” som vores Ella får stillet hendes❤️
  (Sikken en smøre du fik der..)

 • Reply
  Mette Rohde-Juhl
  11. juni 2019 at 11:55

  Herhjemme har jeg 3 – en på 13, en på 9 og for 4 uger siden fik vi en lille efternøler.de 2 store og den lille har ikke samme far. Min mand og jeg ville brændende gerne lave et mix af vores gerne. Vi er så en smule tilbageholdende omkring et 4 barn. Den kan vi ikke tygge på så længe da jeg er 38 og uret tikker? selv om det gik hurtigt med lille fisen?

 • Reply
  Marika
  11. juni 2019 at 11:57

  Inspiration med barsel til selvstændige:
  1. Måned sammen
  2. Måned mor alene
  3. Måned mor alene
  4.-11. Måned- Deltidsbarsel hvor vi skiftes til at være på arbejde og barsel hver 2. Dag. Det er genialt og stemmer fuldt overens med barselsreglerne da man kan være 50% på barsel som selvstændig.

  Ovenstående model dræber fuldtidsamning så snart man begynder at skiftes, men med flaske og pumpe kan man komme langt i forhold til ar give barnet modermælk længst muligt. Til gengæld vinder forholdet mellem baby og farmand og man slipper for at sætte sin virksomhed på pause et helt år. Det hjælper også gevaldigt på følelsen af ikke at være låst fast i en verden kun bestående af babyting. Bvadr 😉 OG så forstår faderen meget hurtigt at det faktisk er hårdere at være på barsel end på arbejde 😀

 • Reply
  Michelle
  11. juni 2019 at 12:19

  Vi har direktøren på 7.
  Hun er et helt fantastisk stykke menneske. Har altid været relativt nem. Hun har sin mors temperament. Og det giver nogle vilde gnidninger. Man er bare ikke sej når man skændes med en 7 årig.

  Hun vil rigtig gerne være storesøster. Hendes far vil rigtig gerne lave en 2’er. Og jeg er lige ved at kaste op ved tanken.

  Har ellers altid troet at vi skulle være far mor og 2 børn. Men lysten har bare ikke meldt sig…. og nu synes jeg i øvrigt også at direktøren ville blive for stor. At springet i mellem dem ville være for meget

 • Reply
  Lienette
  11. juni 2019 at 13:11

  Hjemme hos os har vi en prinsesse på snart 7 år
  En lille en der tror hun er Bossen på knap 3år,(samme dag som jeg selv fylder 27 ) ☺️
  Og så er der en i vente om knap 20 uger.
  Og var et ikke for de svære graviditeter 3 gange i træk nu, så havde jeg nok fået 4 mere ?
  Dog er manden godt tilfreds med det her er sidste ☺️

 • Reply
  Helene
  11. juni 2019 at 14:41

  Jeg var primært alene med mine to store drenge og da jeg mødte N, var jeg meget meget langt fra ønske om flere afkom. Jesus! De store var knap 3 år dengang og jeg havde endnu ikke sovet en hel nat siden de blev født!
  Da de så rundede 6 år og både sov og det hele var mere hyggeligt end hårdt – og vi alle var faldet på plads i den nye sammenbragte familie, talte vi om det igen og blev enige om et fælles barn.
  Jeg kan huske at jeg sad en sommerdag, højgravid og i solskin, mens de store legede i haven. Hele 2 timer havde jeg siddet der, uforstyrret, til lyden af legende børn og fuglekvidder – ren idyl. Fortrød totalt at der var en mere på vej!
  Men at give mine store drenge en lillebror, at opleve en mere nær, tæt og ægte familiekonstalation og at være fælles, er altså de søvnløse nætter værd. Og de varede kun 7 måneder. Og de gik 10 gange så hurtigt som første gang. Og så er mindstemanden der snart runder to år, piv sød og mega fræk!
  Jeg overvejer endda nr. 4!

 • Reply
  Anne
  11. juni 2019 at 16:03

  Her fik jeg min første ret tidligt, som i da jeg var 15 år ? Da vi fik ham aftalte vi at alt fokus de næste år var på at få uddannelser og økonomisk sikkerhed før vi udvidede og nu, 10 år efter har vi lige udvidet med en lillebror – aldersforskellen er slående stor, men det fungere virkelig godt ?

 • Reply
  Pernille
  11. juni 2019 at 16:49

  Vi har en datter på 6 år, som lige er blevet storesøster for 1 mdr siden til en lillesøster. Det er helt perfekt med de 6 år i mellem. Jeg har elsket elsket elsket at kunne følge min pige i 6 år og være 100% fer for hende, jeg er ikke gået glip af alle de sjove ord fordi jeg har haft en baby på armen. Og nu er hun så stor at hun kan mange ting selv og være med til at hjælpe (i det omfang hun vil) med lillesøster og kræve lidt mindre end en på 2-3 år og vil til tider også gerne bare være dig selv på sit værelse. På den måde kan lillesøster for den opmærksomhed hun kræver uden det går udover en på 2 år som ikke helt forstår man lige skal vente 5 min fordi lillesøster skal skiftes ex.
  Jeg tror også man undgår en del søskende jalousi fordi den store forstå mere.
  Vi er godt tilfredse med at vi ventede 🙂 vi var hhv 26 og 28 da storesøster blev født i 2013 og nu ja 32 og 34!!
  Kh Pernille

 • Reply
  Sandie
  11. juni 2019 at 17:01

  Jeg har to drenge. En der lige for 14 dage siden er blevet 3 og en der er 1,5 år. Så der er 1,5 år imellem dem ret præcist ☺️ den ældste er helt planlagt, nummer to var en overraskelse – en god overraskelse. Jeg ville ikke for noget andet i verden ønske det anderledes. Heller ikke selvom storebror her i ulvetimen render og stjæler sin lillebrors sut, bare fordi han kan ??‍♀️?❤️

 • Reply
  Sara Olesen
  11. juni 2019 at 18:46

  Jeg havde min store dreng Gustav, da jeg mødte min dejlige mand. Han havde 2 dejlige unger. Gustav var 3år. Min mands var 5 og 8 år. Vi har udvidet familien hele 3 gange på 4 år❤️❤️❤️
  #storfamile , men nu skal vi så heller ikke have flere??? vi er forlængst løbet tør for værelser, men hvad gør det. Vi nyder alle de små mennesker og alt hvad det bringer med sig❤️❤️❤️❤️

 • Reply
  Helene
  11. juni 2019 at 19:34

  Vi har 3 børn.
  Helt nøjagtigt er de:
  3,6 år, 1,5 år og 5,5 måneder.

  Planlagte? I hvert fald ikke den sidste ?

  Vi har ikke haft så mange tanker indeover. Er glad for, at der ikke er længere imellem. Jeg er sikker på, at des mere selvhjulpne de bliver, des sværere bliver det at tage beslutningen om en til – hvis det skulle være. Vi skal så IKKE(!) have flere.

 • Reply
  Nanna
  11. juni 2019 at 19:55

  Sidder med 2 børn på 4 måneder som 24-årig! Men efter en tur igennem fertilitetsbehandling for at nå hertil er det lige som det skal være!

 • Reply
  Michelle
  11. juni 2019 at 20:21

  Jeg har 2 børn med 2,5 års imellem. Og jeg synes det var pisse hårdt at bliver mor 2. gang. Min lille datter havde så også kolik i 6 måneder (hvilket i sig selv var fuldstændig forfærdeligt), men min søn var også så lille endnu at han havde brug for meget hjælp, stadig kunne have svært ved at behovsudsætte osv.
  Tilgengæld er det dejligt at se hvordan de nu 1 år efter min datters fødsel, har meget glæde af hinanden og jeg forestiller mig deres behov om nogle år er meget ens grundet den lille aldersforskel.
  Men jeg forstår virkelig godt du vil vente, for det romantiske billede af at sætte et lille menneske i verden er bare ikke altid pisse romantisk – man aner ikke hvilket barn man får, og uanset hvad er amning, søvnløse nætter og babygråd skide hårdt! Så føles det ikke rigtigt nu, så er det da mega fornuftigt at vente til det føles rigtigt. Man skal sætte børn i verden fordi det er et ønske man selv har, og ikke fordi omverdenen ønsker det. Og så skal folk simpelthen til at passe deres egen livmoder. Har man ingen børn skal man vel snart til at have nogen. Har man 1 har man ikke nok. Har man 3 er det et ulige antal. Og har man 4 er det for mange ? Det er svært at gøre alle tilfredse, og det vigtigste er bare man selv har hjertet med hele vejen ❤️
  God vind med flytning og skolestart ❤️

 • Reply
  Louise Lykke
  15. juli 2019 at 9:47

  Der er 2 år og 4 måneder mellem vores søn og datter – Det var perfekt tidspunkt for os at få nummer 2. Storebror elskede hende omgående og har været så god, han har på ingen måde reageret, bare taget imod hende. Mht søvn, har vi været ret heldige, Emil sov igennem fra han var 5 dage gammel og lillesøster har Max været vågen 2×5 minutter om natten, nu er hun på eget værelse (8 mdr) og sover hele natten.
  Jeg forstår godt i ikke prioriterer baby lige nu og I skal gøre det I føler er bedst for jer ❤

Skriv et svar