FLYTNING OG KLAR-PARAT-HJEM

Jeg ville egentlig have startet det her indlæg med at skrive, at jeg vil forsøge at markere disse hus-indlæg meget tydeligt, med at det er hus-relateret, fordi jeg ikke tænker det er noget for alle, men hallo mig selv, på den anden side: hvis der er noget den her blog ikke har, så er det en rød tråd, det er emner i øst og vest, så i forvejen er bloggen, samlet set, ikke altid for alle. Men jeg lover alligevel at jeg nok skal skrive, når omdrejningspunktet er hus, hjem, flytning and all that jazz.

Og nu vil jeg altså gerne skrive om alt det vi skal nå – og om de mange ting vi forsøger at planlægge, inden vi får nøglerne til Skolen.

Og hey, så kan det jo være der er nogen, der er SÆRLIGT interesseret i den slags og om det store skridt i mit liv – så kan I på den måde lettere få klikket jer ind!
Jeg har for ikke så lang tid siden skrevet om processen, fra drøm til køb. Om fremvisningerne, om hvordan vi fandt frem til huset, bankmøde (og bankfrygt) med mere.
Hvis du er lidt nysgerrig efter at vide mere om huset har Jesper forfattet et indlæg (på sit eget domæne), hvor der også er billeder af herligheden, som vi har døbt Skolen. Det er en præsentation af vores kommende hjem – og hvad vi (i særdeleshed han) skal bruge alle de fine m2 til.

Hvis du ikke ved det, så får vi nøglerne til Skolen d. 1. august. Scheiße. Jespers lejlighed er solgt fra d. 1. juli, så du kan nok godt regne ud at min ungmø-hybel skal bosættes af en mand, for første gang, sådan ever. I hvert fald med mig på matriklen.
Augusta har ikke boet sammen med en anden mand, end sin far og jeg har faktisk aldrig haft en kæreste til at flytte ind hos mig. Jeg er flyttet ind hos kærester – men det er sgu aldrig gået synderligt godt 😀

“Men hvordan fanden skal du have plads til ALLE hans pakkenelliker, dimsedutter og ikke mindst velekviperet porcelænssamling, der ville gøre enhver 80-årig dame DØD misundelig?!”, tænker du måske nu.
Og godt spørgsmål, Sanne for alle der ligesom følger med på story har nok også spottet at jeg bor med meget lort. Altså jeg har sgu 93 m2 plads, som Augusta og jeg deler, men jeg virkelig også mange ting i hjørnerne. Jeg er ikke så god til hverken at rydde op eller smide ud. Og jeg kan da ikke være den eneste, som kunne have potentiale til at være med i et TLC program eller god kandidat til at få visit af Marie Kondo?
Nå, men kort sagt har vi heldigvis fået arrangeret det således, at vi har et disponibelt rum på Skolen, så Jesper kan rykke sin bolig ud på adressen allerede d. 1. juli. Det er sørens sødt af de nuværende ejere – og heldigt for os, kan du nok læse.

Så jeg håber på at ham Jesper kan leve i – og med – en sportstaske og en toilettaske i en måned. Der er ikke så meget plads til mere. Sorry, Jesper. Jeg forsøgte i 20 minutters tid at rykke rundt på nogle ting, men det var som om det bare var stoledans, uden nogen stol blev ledig.
Men det er da også meget realistisk, er det ikke? Han skal vel bare have.. hvad? 3 par boksershorts med, et par jeans og nogle t-shirts? Hvad ellers kunne han have brug for? Sine earpods til at høre podcasts og en ekstra oplader, FOR HAN MÅ IKKE LÅNE MIN.
(Note til selv: Johanne skal lære at dele, Johanne skal lære at dele, Johanne skal blive fucking voksen og lære at dele!)

Well, vi skal så bo her i en måned, sammen. Jeg hører små fugle synge om at han nok tager vandglas, nogle røreskåle og et par fade med, fordi han mener at mit køkken har mangler. Det vil jeg gerne give ham ret i, men omvendt skammer jeg mig ikke over at den 3. gæst skal drikke af et plastik Barbapappaglas eller at jeg kun ejer én gryde. Det hedder prioriteringer og jeg er freaking ligeglad med hvad der er i mine køkkenskabe, hvilket så også viser sig ved at jeg har en halv stue her, med bøger, batterier, strygejern, notesbøger og kort sagt: pis og lort, som Jesper (og enhver anden med lidt fornuft) ikke mener hører til i køkkenet.
Så dét har jeg lovet ham at få rettet lidt op på, inden d. 1. juli.
Det kan være det skal være hans indflytterprojekt. En slags indflyttergave måske? #JegErEtGENI!

Vi har faktisk for længe siden lagt budgetter, for at se på hvad det er vi har med at gøre og hvor vi gerne vil sætte ind, når vi flytter ind.
Det var en skide god idé, men det var også noget vi gjorde, fordi vi var rastløse og glædede os til at lejligheden skulle blive solgt og vi kunne kalde os husejere.
Det var så altså også en virkelig god snak om ønsker, hvor vi enormt analt har sat små post-its på en planche med priser på det vi gerne vil – og så prioriteringerne af selvsamme.
Jeg vil ikke bruge ordet OCD, for jeg øver mig i at lade være med at kaste det om mig, som mange gør med ‘angst’ og ‘stress’, når det ikke ER OCD, angst eller stress, men forstår du, når jeg siger at den her planche var meget OCD-agtig, eller træder jeg nogen over tæerne?

Det var altså en enormt vigtig snak, som kommende husejere, der står overfor en del projekter og selvom vi måske ikke behøvede at gå helt så meget i detaljer, som at regne ud hvad stikkontakterne vi gerne vil have koster pr. styk og have en: ‘et skal ske NU-liste’, ‘det her skal ske snart-liste’, ‘det her skal se om et års tid, måske-liste’ og ‘det her drømmer vi om-listen’, så tror jeg at vi kom (nogle) diskussioner i forkøbet.

Jeg kan i hvert fald forestille mig det var meget nemmere at sidde omkring mit spisebord, en sen aftentime, med en billig flaske vin, og se på hvad det er Jesper mener er ‘akut dét her SKAL vi ordne med det samme’ eller bare: ‘det betyder enormt meget for mig at få det her på plads’ hurtigt’ – og hvad jeg mener – end når vi står midt i det.
For det er ikke sikkert jeg er af samme overbevisning, ligesom det omvendt ikke er sikkert Jesper mener det er vigtigt.

Den snak er sgu nok lidt nemmere at tage over et glas Netto vin, end når man står med støvmasker på, søvnmangel og malerpletter overalt og skal forholde sig til et projekt, som man ikke anede var vigtigt for den anden. For der er jo rigeligt at tage fat på, ting som vi ER enige om.

For Jesper er det eksempelvis vigtigt at få nyt gulv i køkkenet, fordi det der er der nu er plastik – og det ligger skævt. Køkkenet er et sted han (heldigvis) skal være meget, så dén post var en prioritet for ham, men ikke så meget for mig, der er ret ligeglad med gulvet dér. Altså jeg kan godt se det ikke er så kønt, men det er ikke noget jeg ville have sat som en prioritet, men til gengæld gerne vil se på hvad vi kan gøre ved badeværelset på 1. sal. Det er egentlig “fint nok”. Vi er enige om at der skal en ny håndvask ind, men jeg betvivler også hvor flot det kan blive med det gulv der er nu, så han ved, at når vi flytter ind, at vi skal se på om badeværelset kan nøjes med en lille makeover i form af grundig rengøring, maling og en ny vask eller om der skal den glas brusevæg og eventuelt nyt gulv til, som jeg drømmer lidt om.

Først for ligger f.eks. at male. Det er en selvfølge for de fleste, tænker jeg, særligt når det er et ældre hus man flytter ind i, og ikke nybyg, der vidst bare er malet, når det kommer fra fabrikken… eller hvordan fungerer den slags? Nå, men det er alligevel en betydelig post, da vi skal bruge mange liter (jeg husker det som 300 liter. TREHUNDREDE) og det skal være dækkende, for vi skal saftsuseme ikke stå og rulle samme sted igen og igen, når der er rigeligt væg og loft at rulle!

Så er der andre ting, som badeværelsesgulvet der, som vi kan se på, når vi bor der. Det kan jo være det er fint nok og så er der ikke nogen grund til at bruge penge eller tid på det. Plus desto mere vi ligesom kan genbruge fra de tidligere beboere, desto bedre, hvis vi også tænker på miljøet, hvilket vi generelt forsøger. Vi sliber de gulve, der virkelig trænger, mens vi lever med et par rum, som ikke får en overhaling, gulvmæssigt. Der er så et rum, som skolestuen, der har gulvtæppe, hvor vi skal have lagt helt nyt gulv på et sted i den nærmeste fremtid. Men først skal vi selvfølgelig lige se hvad der er nedenunder, det er sgu spændende!

(Jeg drømmer forresten så meget om sildebensparket. Det har altid været noget jeg har savlet over og her taler vi altså et stort rum med højt til loftet og tre store vinduer. Sildebensparket er nærmest selvskrevet!)

Der er også de meget store drømme, som en regnvandstank. Ja, random tænker du nok, men den er smart. Det er sådan en hvor man kan bruge regnvand til at vande med, til at skylle ud i toiletterne med og VASKE TØJ MED. Hallo, super fikst, men hvor på listen den er, ved jeg faktisk ikke. For den er kommet til, efterfølgende.

Jesper drømmer stort om et orangeri, bygget af gamle vinduer og måske genbrugsfliser.
Og et vildmarksbad.
Jeg støtter mest førstnævnte.

Vi sukker begge efter en terrasse, for der er slet ikke nogen nu, hverken i form af træ eller fliser, men hvis vi ser realistisk på det, så er det et projekt der først kan få ben at gå på til næste år, for det ville nok også kræve en terrassedør i køkkenet. Heldigvis er der et vindue der nu, men der er også en radiator og den slags hører jeg ikke er det nemmeste at flytte og ordne. Min hjerne tænker selvfølgelig: der skal sgu da bare et større hul i væggen, men det er ikke så simpelt, bliver jeg fortalt.
Det kunne være SÅ sindssygt flot, venner. Jeg viser jer det lige i story en dag, I vil sagtens kunne se hvorfor det ville være super logisk, da udgangen til haven ellers er lidt en bagtrappe.

Det der skal ske, når vi flytter ind, er maling. Vi skal male til vores arme falder af. Der skal ske noget gulv-action, som jeg har skrevet om herover og så har jeg et kontor der skal fikses. Det er ikke så let sagt, som det er gjort, men lad mig sige det sådan her: før/efter-billederne bliver vilde.

Vi skal have nye vinduer i halvdelen af huset, den del vi kan kalde ‘erhvervsdelen’, for her trænger det VIRKELIG. Det er enormt vigtigt for os, fordi vi tænker på vores varmeforbrug og selvfølgelig også på at vi gerne vil passe på vores nye hus og på dens skal.

Jesper skal have stablet hele sin virksomhed på banen. Det skrev han jo om her, og det bliver selvfølgelig også en tidssluger i hele processen, men det værd. Dén del er prioriteret ift. tid og penge.
Det bliver hans hjertebarn, hans arbejde og projekt, som selvfølgelig skal have mandetimer, blod, sved og tårer, før det kan komme helt på plads og være klar til kursister.

Nu tænker du måske (ja, hvad ved jeg) på Augusta. Hendes værelse bliver det ved siden af vores, i en fløj, der faktisk er nyere, fordi de har åbnet op, med fritlagte bjælkere og nyere gulve. Her skal hendes sager bare flytte ind, for alt er klar dér.

Vi kan nok ikke glemme at der ingen skabsplads er her, altså på Augustas værelse og heller ikke i vores soveværelse, så et vigtigt punkt er også at vi skal have hjernerne i blød eller et virkeligt kreativt menneske i gang med at udtænke opbevaring. Der er en mellemgang, hvor der muligvis kunne laves noget, men det er med skrå vægge, bjælker og andre udfordringer, så det er et interessant projekt vi nok skal bruge mange timer på. Man kunne selvfølgelig smide en kommode ind, men noget indbygget ville være klart at foretrække. Det er en pæn måde at sige at det vil jeg mai mai mai hellere ha’.

Nå, men hvis du har spørgsmål om det hus der – eller flytning, så må du jo endelig skrive!
Jeg vil også rigtig gerne have råd, erfaringer og tips
, hvis du har sådan nogle 🙂
Du behøver skam ikke skrive at alt tager mere tid, end man regner med – og alt bliver langt dyrere, end man har budgetteret det til, for det ved jeg, men alt andet fyrer du bare afsted her i kommentarfeltet! 😀


Læs også

34 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  11. juni 2019 at 17:27

  Stort tillykke med jeres fremtidige hjem ?!
  Jeg glæder mig til at følge med…
  Lige med hensyn til maling, kan jeg virkrlig anbefale Jotun Lady maling ‘ den er fantastisk lækker at arbejde med, også dækker den super godt ?
  God fornøjelse ?

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:13

   Tak for anbefalingen! Det tager vi da lige et kig på! 😀

 • Reply
  ML
  11. juni 2019 at 18:30

  Mit bedste råd: får slebet alle gulve med det samme. Det er dødsens besværligt at få det gjort når I først er rykket ind og det sviner helt vildt – jeg taler af erfaring…
  Vi har samme udfordringer med skråvægge og drømmer om noget indbygget. Vores plan er at købe ikea pax og så skære dem til, har set folk gøre det på insta og det ser ikke helt umuligt ud.

  • Reply
   Sofie
   12. juni 2019 at 15:01

   Jeg er SÅ enig i det med gulvene. Og ikke meget dyrere når de først er igang. Vi har lige overtaget gammelt hus i december og fik i den sammenhæng slebet 1. Salen.
   Da jeg så hvor meget det svinede aftalte jeg med det samme at de tog stue etagen også. Det har vi virkelig ikke fortrudt. Ellers have vi nok aldrig fået det gjort ?

   • Reply
    Nutidensmor
    12. juni 2019 at 16:14

    Tak ML og Sofie!
    Jeg ved ikke helt hvad jeg har formuleret, for det er måske bare en tanke vi ikke selv har færdiggjort.. I har da ret: man kan lige så godt få slebet det man skal have slebet med det samme – og ikke gemme nogle rum! 🙂

 • Reply
  Heidi
  11. juni 2019 at 18:44

  Hvis augustas værelse skal males så tjek lige masha Vang – de brugte det sejeste maling med glimmer i til børneværelset. Og jeg drømte i den grad om at have en datter og ikke to drenge ?

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:15

   Uuuuuh ja, jeg så det godt, dengang hun lagde det op. Kan du huske mærket? Det var nemlig super fint. Ved ikke helt med hvilken vægfarve vi skal dér, fordi der er bjælker og sådan, så skal lige se det med hendes møbler derinde, tænker jeg. Hun taler meget om et helt sortmalet “teenageværelse”. Hun burde virkelig se færre Disney-serier… 😛

  • Reply
   Stine
   12. juni 2019 at 18:58

   Nordsjö Ide & Design på hasle torv har en stor prøve i vinduet på glimmer maling. Lige nu er det den Lilla, som er i 1*1,5 m
   Der er 4-6 andre farver i prøve i vinduer også de den normale størrelse af 5 cm.

 • Reply
  Sanne Trøgelborg
  11. juni 2019 at 18:51

  Hurtig tanke, prøv lige at skrive “tøjstativ vandrør” på google. Så lur lidt på nogen vildt fede muligheder til få penge.. jovist det er ikke indbygget skab.. Men Awesome og råt kan være godt ?‍♀️? og så nogle fikse kasser til underbenklæder, sokker med mere..

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:17

   Ja, det er en god idé. Vi har ligesom sådan en mellemgang, med indhak. Her drømmer jeg om at det skal gemmes bag en dør – eller måske bare en skydedør, for jeg giver ikke have åbne skabe eller tøj “ude”. Det skal væk – også ift. støv 😀

   • Reply
    Sanne Trøgelborg
    12. juni 2019 at 17:10

    Er Jesper ikke handyman.. Så bygger han da et skab til dig af gamle døre ?

 • Reply
  Marianne Vibe
  11. juni 2019 at 20:14

  Vores erfaring med maling er at Bauhaus’ eget mærke er super godt OG dækkende også den hvide og prisen er mega go.! ? Det er det samme som Sadolin maling, blot et andet navn. Pøj pøj med det ???

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:17

   Sådan! Tak for tip!

 • Reply
  Linda Rasmussen
  11. juni 2019 at 20:23

  Et fif ifht maling, så jem og fix maling af mærket luxi er det samme maling som er det i flügger spande. Sådan var det i hvert fald engang, tror ikke de har ændret på det. Det er kvalitet til billige penge og der dækker godt!
  PS. Tillykke med huset ??

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:17

   Kvalitet til billige penge! Dét kan vi li’! TAK!

 • Reply
  Lisa
  11. juni 2019 at 20:41

  Jeg malede en væg med glimmermaling på begge mine pigers værelse i vinters – det var og er et kæmpe hit! De fik begge den rosa og vi elsker den, den er ikke for glimmer men når lyset eller discokuglen rammer er det virkelig flot! Forsøger at overbevise manden om en glimmervæg i soveværelset også ? Denne her var nem at arbejde med og dækkede fint!

  https://nordicmaling.dk/primacol-maling/lets-shine-2-ltr-3008.html

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:17

   Dét er dældeme også pænt! Det kan være det er vejen frem! Tak!

   • Reply
    Lisa
    14. juni 2019 at 20:52

    Velbekomme, det var i øvrigt samme maling som Mascha Vang brugte til nogle af værelserne?

 • Reply
  Marie / krøllerier
  11. juni 2019 at 21:32

  Jeg er lige hende uden gode råd til maling, men til stavekontrol ?
  Hvordan laver man post-its analt? ??

  Beklager dårlig humor.

 • Reply
  Mie Nyborg
  11. juni 2019 at 21:34

  Nyd hele processen! Tag en masse billeder og tag sig god tid til at nyde det hele sammen ?

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:18

   WE WILL! TUSINDE tak!

 • Reply
  Anette
  11. juni 2019 at 21:49

  I skal have malgodt.dk på banen hér. Jotun maling i spandevis. Det er virkelig lækkert at arbejde med og er til at betale sig fra.
  Vi havde præcis samme oversigt over vores projekter da vi flyttede ind i vores kasse for 3 år siden. Men på mystiske vis bliver oversigten hele tiden lavet om. Ønsker, drømme og “High priority” ændrer sig nærmest fra dag til dag hvilket betyder at vi hér 3 år senere, stadig kan se omridset af tidligere ejers malerier i stuen. Måske den omgang maling af de 80 kvadratmeter stue snart var på sin plads?

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:19

   Ja, sådan tænker jeg også det bliver.. planen ændrer sig- helt sikkert. Det lyder til at stuen kunne trænge til en omgang, men omvendt: hvis I kan bo i det, så er det jo lige meget om man kan fornemme de gamle ejere 😉

 • Reply
  Gitte
  11. juni 2019 at 22:03

  Garderobe: vi har ét rum der er garderobe for alt. At lægge vasketøj på plads tager ingen tid. Vi gider godt hente de tekstiler vi skal bruge, men at rydde op gider man ikke. Derfor: gør det nemt at rydde op.

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:19

   Dét drømmer jeg også om <3

 • Reply
  Rosasmor
  11. juni 2019 at 22:30

  Ordentlig maling og pensler/ruller. Man bliver vanvittig af at male. Men mere vanvittig af at bruge dårlige materialer!?.
  Og forhandl altid pris. Få en byggekonto hvis det er nødvendigt. Jeg brugte XL byg og fik 20% på alt maling og grej

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2019 at 16:19

   Okay – kvalitetsgrej! Husker jeg! Takker! 🙂

 • Reply
  Mia
  12. juni 2019 at 16:31

  Malgodt.dk i Frederiksgade kan virkelig anbefales og de er billigere end byggemarkederne. Og I kan nok få 20% ekstra 🙂

 • Reply
  Stine
  12. juni 2019 at 18:50

  Jeg er begyndt at bruge “struktur- fascist” i situationer hvor jer tidligere brugte OCD-agtig.

  Der funger tit lige så godt.. Jeg øver mig nemlig også lidt i det der med ikke at kaste om mig med udtryk som egentlig er (psykiske) diagnoser.

 • Reply
  Julie
  12. juni 2019 at 21:29

  Vi flyttede i hus for et år siden. Mit bedste råd: Gør det nødvendige med maling oh slibning og vent og mærk efter med resten. Vi har fx et ret grimt badeværelse, som fungerer fint, og jeg var sikker på, at jeg ville have lavet det om. Nu lever jeg fint med det og vil meget hellere bruge de penge på noget andet, faktisk ser jeg alle de penge vi sparer og det mindre arbejde, vi skal lave, ved ikke at gøre det, når jeg er der ☺️ Og så er der omvendt andre ting, spm jeg troede, vi ville vente med at lave, men som giver god mening at få styr på ☺️ så bo lidt og mærk efter og giv tid til at smelte sammen med det nye hus. Stort tillykke til jer alle med den spændende fremtid I går imøde ❤️

 • Reply
  Line
  19. juni 2019 at 22:28

  Jeg kan anbefale at kontakte malermester Ole Bay og køb malingen via ham – og køb for Guds skyld ordentlige ruller med lam (eller noget) og gode pensler. Det gør arbejdet tusinde gange nemmere. Og gør så meget i kan med maling og gulvslibning før I flytter ind. Orv og gem de gamle vinduer til at lave orangeri af. Min bror fik vires gamle farvede og byggede det smukkeste orangeri med gamle mursten som gulv.
  Og husk at tage tid ud til at være sammen og lev i at det er en proces ? god fornøjelse!

 • Reply
  Sidse
  23. juni 2019 at 22:32

  Overvej ved et gammelt stort hus om i faktisk skal male det hele selv?! Da vi købte hus skulke alle lofter på 190m2 males og det tog en professionel med sprøjteudstyr 5 dage, det var en del penge vi brugte på det, men det gjorde at der var energi og lyst tilmat male vægge, vinduer, paneler osv. Uden at hade det. At male lofter er et vanvittigt stort arbejde…. Held og lykke med det hele, det lyder som et super spændende projekt!

Skriv et svar