DET NYE LIV

Der ER sket virkelig meget og selvom overskriften måske er at strække den, så er min tilværelse da virkelig vendt på hovedet. På den gode måde altså! Hvis jeg skulle være youtuber og lave en ‘new in’ video ville det ikke være sminke, kjoler og den slags, men en lang fortælling om det nye i mit liv. Men det får du så på skrift i stedet 😉

Vi er simpelthen flyttet ind. På den måde at vi sover i huset nu, det er her Augusta også skal sove (for første gang), når hun kommer på torsdag og selvom jeg har min lejlighed til 1. september, så nærmest alt mit lort.. eller: ejendele er rykket sydpå. Ikke Tenerife eller Marokko, men til Odder.
Ved siden af en mark udenfor Odder.
Vi bor på landet.
Det skal jeg også lige vænne mig til.

– Og lige netop dét er noget Line og jeg blandt andet taler om i afsnit 5 af vores podcast GIRLCRUSH, hvis du vil høre det og høre mere. Vi vender også hvad min frygt ved at flytte ‘på landet’ er.

Disse dage handler min hverdag om at arbejde, som jeg plejer, hjælpe med huset (som ikke har ét færdigt rum, endnu) og at afslutte det her kørekort, som jeg startede med at tage den første dag i juli. Teorien og den lovpligtige kørsel tog 12 dage, hvilket var freaking intensivt.
Jeg har fået en del spørgsmål om det er en god måde at gøre det på og jeg må sige, at hvis du har tiden til det, så er det godt! Men det kræver virkelig tid og du må ikke misse én køretime eller én teorigang!

Jeg sad i køreskolens teorilokale fra kl. 09-11.15 eller 12.30 fra mandag-fredag i de to uger og så var der kravlegård, som nærmest tog en hel dag, nattekørsel og køretimerne, som også lå hver hverdag. Det var ofte 2×45 min. og tiderne fordeles blandt 4-5 andre, der har samme kørelærer. Jeg kørte en del kl. 18.15, for så passede det med at jeg kunne arbejde efter teori.
Jeg er forresten pisseglad for min kørelærer, der hedder Morten! Morten Dam. Han er rolig og professionel. Og herre hyggelig. Han er en virkelig god fyr, som jeg klart kan anbefale at ønske, hvis du tager kørekørt hos Kørelærergruppen. Eller kender en, der skal til at tage kørekort.
De har virkelig styr på det og prepper mig (og de unge jeg tog kørekort med) til at være gode, sikre billister.

Og så er det torsdag skal jeg til teoriprøve og jeg er sgu usikker på hvordan det skal gå. Vi er blevet forberedt meget, men det er som om det ikke hænger så godt ved i mit hoved. Men selve kørslen går strygende, det skal jeg lige huske at sige. Og jeg tør næsten godt sige at jeg er er tryg ved at skulle køre med Augusta – dét er stort, hvis jeg tænker på hvordan jeg havde det inden. Der tænkte jeg: ALDRIG! ALDRIG skal jeg have ansvaret, med hende i bilen. Der er jeg sgu vendt på en tallerken.
Jeg har glatbane i starten af august og så står den på et par køretimer mere og så… KØREPRØVE. Uuuuuuhhhhhhhhh!
(Jeg er forresten selv ‘skyld’ i at det ikke er før, fordi jeg gerne ville flytte, være lidt i huset osv., så jeg kunne have været på glatbane og haft køretime, hvis jeg ville. Hvis du skulle undre dig over at et lynkursus er knap så lyn).

Nå, men huset. I gåri havde første nat i sengen!
(min seng, som er vores MIDLERTIDIGE seng. Den dur ikke, men det har jeg vidst brokket mig over før. Det er bare surt, når jeg for kun 2 år siden brugte 7.000 kr. på en seng. Jeg skulle måske have investeret flere penge – evt. i en bedre topmadras – eller bare have set lidt længere frem og forudset at en 160 seng ikke er stor nok til en fremtidig kæreste + barn, der kommer ind tidligt om morgenen

Hvis du vil vide hvordan det står til med alt det praktiske, så kan jeg fortælle at det er Jesper er den der trækker det største læs. Han er også den med mere tid, for han er lidt den hjemmegående husarbejder, der jobmæssigt arbejder med lidt mere spredte (og færre) arbejdstider, end jeg gør og så er han den handy af os. Og så har min juli jo ikke været tom for planer.
Ja, det lyder måske som om jeg har lidt dårlig samvittighed, men det har jeg måske et eller andet sted. Jeg er godt klar over at det er herre god idé at få det kørekort NU, fremfor om nogle måneder, så jeg også kan køre ind og handle, hente og aflevere Augusta og at flytningen jo skulle ske – og dermed også nedpakningen inden, men han knokler VIRKELIG også selvom det er beundringsværdigt ville jeg da ønske jeg kunne tage lidt af det hårde slid ud af hans hænder.

Det med at han bruger mange timer på at arbejde med huset og ikke på at sidde bag et skrivebord eller (mere realistisk): bage kage og lave events, handler også om at det er en investering. Og det er prioritering.
Håbet er at hans virksomhed, workshops og kursus, kører fra september og dét kræver jo at det hele bliver færdig. Det kræver mandetimer med maling, spartling og den slags, så Jesper er lige hvor han skal være, når han knokler derudaf, da det ikke kun har med vores private bolig at gøre, men også hans virksomhed.

Men jeg har også malet! Gangen én gang. Entréen én gang. Loftet i entreen.. det der skide listeloft i sprækkerne og med rullen. Augusta og jeg har givet én væg ét lag (på halvdelen af væggen, fordi der er en bjælke der er lidt upraktisk for en på 125 cm og 173 cm) og så kastede jeg mig over det ligegyldige, men endog hyggelige, projekt at male viktualierummet. Det er hundrede procent det rum som vi mest kunne undvære maling i og som vi ovenikøbet kommer til at tilbringe mindst tid i, fordi det er til mel og den slags, men jeg havde brug for et lille projekt i går. Eller: Jesper gav mig det. Han kunne godt se at jeg skulle have et projekt på størrelse med et klædeskab.

I går havde min hjerne havde nemlig brug for et pusterum efter bryllup fredag, polterabend i København lørdag, alt for lidt søvn, for megen alkohol og en søndag med flytning fra lejligheden (og nedpakning imens, ikke mindst!).
Jeg er jo lidt introvert, som jeg tidligere har skrevet om herinde, og en weekend med så megen knald på krævede en pause i går. Jesper lod mig sove til jeg vågnede af mig selv og så måtte jeg – hvis jeg ville – ligge i sengen hele dagen. Jeg så en del Real Housewives på HAYU, men jeg fik altså også malet det der ligegyldige viktualierum, mens Jesper (bare for at skitsere kontrasten) fik malet hele gangen og entréen med det sidste lag og spartlet alle samlingerne på vores gipsloft i stuen.
Men nu er det tirsdag og pausen har hjulpet. Jeg er i hvert fald tilbage. Tilbage på kontoret og senere: i huset, hvor vi har et møde og hvor jeg skal give det der rum (som jeg ikke engang vidste hvad vi skulle bruge til, før jeg lavede en story og Jesper fortalte mig at det altså ikke er et grovkøkken). Det er min lille ting, som forresten får farve med den vægmaling jeg købte til lejligheden, til min endevæg i soveværelset.
..den skal snart males over. For vi har også den der glæde med at spartle huller i lejligheden og slut-rengøre til gode.

Jeg ved ikke om du har set det? Det er måske uundgåeligt, hvis du følger med på min profil, men Jesper og jeg har lavet en boligprofil, som hedder Vores Skolehus (du kan se profilen her). Jeg er godt klar over at det ikke er noget for alle, bare fordi vi er internetvenner betyder det ikke du synes det er interessant at kigge med i vores husprojekt, men det er også netop derfor profilen er lavet. For ikke at bombardere på min (Nutidensmor) og for at have et sted til at spamme, til jer der synes det er sjovt.
Balancen i hvad der skal være hvor skal vi nok finde. Jeg vil ikke have at I bliver trætte af hus-halløj på min profil, men det er også en så stor del af det der sker nu, at det bliver strøet lidt overalt. Men hvis du er meget nysgerrig på vores gamle skole og hvad vi skal her, så kan du altså følge dér – også.

Augusta har jeg (eller hedder det ‘vi’ nu?) som sagt fra torsdag og hendes første skoledag er også lige om hjørnet. DET BLIVER SÅ SPÆNDENDE OG GODT! Heldigvis kan vi nå at falde lidt til, i et mere møbleret hus, end hun er blevet præsenteret for, de to gange hun har været herude, og det er rart i mit morhoved, der gerne vil have at hun har sit værelse, vores stue – ja, bare hele sin base, på plads, når hun skal til at vænne sig til hverdagen som elev.

Og så tror jeg det var en all around opdatering i mit liv, hvor vi kom omkring alt!

Jeg håber du har det dejligt og at du nyder sommeren?

KH! Johanne

Læs også

8 Kommentarer

 • Reply
  Katrine
  23. juli 2019 at 13:11

  Eeeeelsker virkelig at følge med i jeres husprojekt! Kan huske da du sad i lejligheden og lige var flyttet ind. Og nu bor du på en skole! ?
  Og lige en sidebemærkning, ja det hedder vi fra nu af. Eller det er selvfølgelig blot min mening. Jeg bliver så ærgerlig når folk siger til min kæreste eller hans dreng “hvornår får du (indsæt barns navn)?” Eller “Kan du have en god uge ved far”.. øøøh hvad med mig? Jeg bor her rent faktisk også. Sammen med vores fælles datter. Den der følelse at blive overset er bare så øv en følelse virkelig når man jo er en del af deres liv.
  Og held og lykke med teori og glatbane og køreprøve til den tid! ??

  • Reply
   Nutidensmor
   24. juli 2019 at 11:29

   Haha, ja der er virkelig sket så meget! Det er noget af en forandring fra da og til nu!
   Du har så ret i det du skriver, Katrine. Det kan jeg sagtens se. Det tager jeg med mig – det er slet ikke noget jeg har tænkt på!
   Og tak 🙂 Teori er allerede i morgen og shiiiiit jeg føler mig IKKE klar 😀

 • Reply
  Pernille Brandt
  23. juli 2019 at 13:35

  Jeg følger med begge steder. Er vild med jeres skole. Man kan vende sig til at bo på landet. Vi flyttede fra Vesterbro til Bornholm ( gammel nedlagt bondegård )for 13 år siden og jeg elsker at bo her nu. Selvfølgelig med ups and downs på vejen til at elske det. Men nu gør jeg.
  Forresten hvad blev det til med Augusta’s skole?

  • Reply
   Nutidensmor
   24. juli 2019 at 11:32

   Det tror jeg også jeg gør 🙂 Det lyder spændende med at flytte til Bornholm! Er det fordi en af jer kommer derfra? Eller kendte I nogen der boede der? Eller hvordan får man en københavner til Bornholm? 🙂

   Augusta starter skole om lidt 🙂 Hvilken skole og hvor er noget vi holder for os selv, men det bliver riiiigtig godt 🙂

   • Reply
    Pernille
    25. juli 2019 at 14:07

    Rigtig god skolestart til Augusta; er selv børnehaveklasseleder og ved hvor spændte de kan være.
    Vi er begge fra København men huspriserne fik os til at søge i hele DK da vi gerne ville gøre have plads og natur også faldt vi for Bakkegården på Bornholm. Oveni flyttede et vennepar herover nogle måneder før os, så det var ideelt.

 • Reply
  Helena
  24. juli 2019 at 1:41

  Kære Johanne og Jesper
  Vil blot fortælle hvilken fornøjelse det er at følge jeres liv ikke mindst jeres fælles skoleprojekt. Jeg har så meget respekt for jeres valg om dette, måske i nogles øjne omfattende husprojekt, men hvis der er nogle der skule gøre det, ja så er der da jer.

  Sommerhilsner Helena

  • Reply
   Nutidensmor
   24. juli 2019 at 11:32

   Tusinde tak, Helena! Det er en dejlig kommentar <3
   KH! Johanne

 • Reply
  Legehus
  12. august 2019 at 13:42

  Fedt at følge med i jeres spændende projekt! Det bliver helt sikkert rigtig godt i Odder 🙂

Skriv et svar