FIRST COMES LOVE, THEN COMES…

Sgu ikke ‘marriage’, som giver mening, hvis du kender den børnesang. Det var det ultimative dril i min folkeskole at synge: “Johanne and Jesper sitting in a tree, k-i-s-s-i-n-g, first comes love, then comes marriage, there comes Jesper with the baby carriage”, men det er heldigvis ikke der tager den tunge tradition (eller drillesang) om ægteskab før yngel så bogstaveligt. “Heldigvis”, fordi det bevidner om endnu et punkt, hvor vi mennesker bare gør ting forskelligt og i det her tilfælde: i forskellige rækkefølger.

First comes love – then came tha skolehouse, for os! Men vi har noget andet i fremtiden foran os, som vi glæder os meget til og det er endnu en beboer i det omtalte hjem!

En lillebitte hund.
(Lillebitte, når vi får den. Forhåbentlig vokser den – vi skal nok huske at vande den godt)

Og måske jeg er lidt for hurtigt ude her, for vi har ikke fundet en hvalp endnu (eller en gravid biiiitch), men vi leder med lys og lygte, for vi er sådan set klar nu.
Vi ved umiddelbart hvilke racer vi søger, det må meget gerne være en blanding. Det har ikke nogen stor betydning for os, om den er raceren og har champion-forældre (som en eurasier vi kort forelskede os i). Blandt andet.. for at være helt ærlig.. vil vi ikke lægge +17.000 kr. for en hund.
– Det må andre hjertens gerne, men det giver måske mest mening, hvis man vil udstille.
(Og det vil vi æk!)

Egentlig havde vi tænkt at vente til foråret, fordi det måske er ret så praktisk, men Jesper er små-ensom og vi har jo også tiden nu, så nu ved I sgu at der en dag kommer en awesome hund med på skærmen, der så også får verdens fedeste navn 😉

Jeg kender alle siderne at søge på og har også øje på kenneler, til de racerene, men i virkeligheden vil vi bare gerne finde en fantastisk sød og kærlig familie, der venter hvalpe, gør dem vant til alt de skal og giver dem nogle fantastiske uger, inden den bette pige (gerne) skal hjem til os. Der er nemlig nogle lidt suspekte typer på DBA, synes jeg.

Hunde vi er vilde med, ikke nødvendigvis helt rene i det, men med gerne med snert:
Samojede, eurasier, Elo (stort ønske) lignende hunde..
Eller måske duck tolling retriever (ny på listen)?

Vi vil gerne have en familie hund som elsker mennesker! Gør sgu ikke noget den ikke er den klogeste vovse på marken, hvis det er sagen, den skal bare elske livet, elske børn og gerne elske at putte efter en lang dag. Vi skal nok være godt aktive med den, men nok ikke i agility-klassen. I form af masser aktivering og gåture.

Kom endelig med indspark!
Har du hund?
Hvilken?

..og skulle du have et hvalpetip tager jeg gerne imod dem her: nutidensmor@gmail.com

Læs også

52 Kommentarer

 • Reply
  Kecia
  14. november 2019 at 14:03

  Vi har en irsk ulvehund som er en meget stor hund men det mest rolige og familie venlige der findes. Men alle hunde er jo lækre.

 • Reply
  Christina
  14. november 2019 at 14:04

  Hej Johanne! Hvad med en islandsk fårehund? Vi har haft islandsk fårehund de sidste 12år og elsker det!! Den er virkelig kærlig familiehund, som både elsker at være med i haven (sammen med Jesper ?) og tage en lille lur, samt lege med Augusta! ?

  • Reply
   Nutidensmor
   14. november 2019 at 14:19

   Hej Christina! Årh vi har viiirkelig tænkt på islandsk fårehund, men når man sådan kigger på racer mv, så læser vi ‘specifikationerne’ 😉 (altså de racetypiske ting med sind osv.) og snakker med andre, der har den race og ift. islandsk fårehånd vil vores bekymring være dens hyrdeadfærd. Vi kan nemlig sprede os i huset, Jesper, Augusta og jeg og det ville være ærgerligt at få en hund der er enormt urolig over at flokken ikke er sammen. Det er selvfølgelig forskelligt fra hund til hund, nogle er ikke ‘racetypiske’, men ift. den der hyrdeadfærd, som måske ville være der, som måske ikke kan trænes væk, så har vi kigget i andre retninger. Men du er vildt begejstret for din? Den hyrder ikke? 😀

   • Reply
    Anna Ragnarsdóttir Pedersen
    15. november 2019 at 13:08

    Min familie har også en islandsk hyrdehund, vi har haft to, mor og søn.
    De er bare de sødeste og venligste hunde man kan finde og de elsker at være sammen med en altid.
    De er ikke hyrdehunde ligesom bordercollie hunde der løber om ring og samler en flok og er super arbejdsomme.
    På en måde synes jeg slet ikke at den islandske er en hyrde hund, meget mere en sød vagthund.
    Alle hunde skal opdrages hvis de islandske ikke for lagt nogle bestemte liner på hvad og hvad må ikke så kan de godt finde på at gø en del.

 • Reply
  Christinna
  14. november 2019 at 14:04

  Shih Tzu! Det vil i ikke fortyde, verdens kærligste og mest puttede hund.

  • Reply
   Ida
   14. november 2019 at 20:44

   HØRT og den er børne og baby venlig hvis det blir aktuelt engang. Det er virkelig den sødeste glade familiehund.

 • Reply
  Kirsten
  14. november 2019 at 14:12

  En dværgschnauzer, helt klart!! Den elsker ude liv, elsker at putte og børn og så har den en størrelse man kan have med overalt.
  Så er de smukke uanset hvilken farve man vælger?

 • Reply
  NK
  14. november 2019 at 14:15

  Kære Johanne!
  Min familie har Nova Scotia Duck Tolling Retrivere (tollere) og jeg vil KUN anbefale dem, hvis I har i sinde at bruge meget tid på dem. En toller har godt af (minimum) 2 lange gåture om dagen og en masse stimuli. Min familie bruger dem til jagt. Det er racen god til. Desuden har tollere en del uld under pelsen og de kræver generelt at blive trimmet godt i bund jævnligt.
  Man siger at man ca skal påregne et års ventetid på en god (ren) toller.
  Ellers er det en super dejlig race! Har næsten kun positivt at sige om den – udover at den er krævende, hehe 🙂

  Kærlig hilsen og pøj med at finde en hvalp ?

 • Reply
  Julie
  14. november 2019 at 14:21

  Jeg er helt enig med kirat en dværgschnauzer er en god hund

 • Reply
  Julie
  14. november 2019 at 14:22

  Kirsten*

 • Reply
  Carina
  14. november 2019 at 14:28

  Vi har en beagle, fordi min mand gerne ville have en hund der var stor nok til at den ikke væltede når han klappede den, og som kunne sige vov i stedet for piv – men jeg ville gerne have en hund som jeg stadig kunne løfte i enkelte situationer. Den kræver ikke den store pelspleje, hvilket vi synes er rart ? Det er den vildeste skødehund, og hun er SÅ god til vores 2 børn (Agnes på 3 år, og Viggo på 5 mdr).

  • Reply
   Janne
   15. november 2019 at 12:35

   Hahhaa vov i stedet for piv.
   Jeg havde en der lød fuldstændig som de der pivedyr i dyrehandlen man klemmer om, også når den løb. Meget meget irriterende lyd. Så Johanne, gå efter vov.

 • Reply
  MARTHA
  14. november 2019 at 14:31

  Alle retriever-agtige hunde.
  Labrador. Golden. Flatcoated. Etc

  God som dagen er lang – let at træne – god til familie. Gider man ikke at de fæller, kan det være en krydsning med en puddel.
  – som vidst også skulle være god hund; der har jeg bare ingen erfaring.

  Har 10-Price Karla, labs. Fåes ikke bedre!

  God jagt! (Som de i øvrigt OGSÅ kan bruges til. Høhø)

 • Reply
  Line
  14. november 2019 at 14:35

  En skøn petit basset griffon… elsker natur og store vider og en hygge hund der hjemme ?

 • Reply
  Christina
  14. november 2019 at 14:37

  Lhasa apso – lille kærlig familie hund. I en travl hverdag som jeres er den godt tilfreds med en luftetur i haven, altså ikke nødvendigvis flere lange travetur daglig.
  Vi regner med at skal have et kuld hvalpe, men godt nok først til feb/ marts.
  Den fælder heller ikke… ???

 • Reply
  Michelle
  14. november 2019 at 14:40

  Vi har alle dage haft hund, og selv fået kuld. Vi har haft forskellige racer, men især bordercollie er en ren vinder hos os. Kærlige, inteligente og bare sin helt egen genre. Vores tæve løb et smut over vejen, og vi fik et kuld hvalpe med en springerspaniel. Det er et virkelig godt mix – som også er ret hypet i nogle kredse, det anede vi bare ikke da “ulykken” skete. For os, er det nemlig også det vigtigste at de bare indgår i familiens dynamik, og er gode som dagen af lang, og det er virkelig nogle sofahunde af format, vi har fået “opdraget” os ? held og lykke med hundelivet ❤️

 • Reply
  Michelle
  14. november 2019 at 14:41

  Hov, vi har også en portugisisk podengo – men hun er en lille piss’ hund. Sagt med al kærlighed, og vi kan ikke undvære den lille uldtot, men priser for charme eller intelligens vinder hun altså ikke ?

 • Reply
  Nadia
  14. november 2019 at 14:44

  Jeg kan snildt fraråde alt med shiba. De kræver meget motion og dermed er deres hylen meget karakteristik.

  Jeg vil også lige knytte en kommentar til hyrdeadfærden. Ja den kan være i høj grad, men en hyrde vil meget sjælendt hyrde fordi familien er spredt i huset. Der er behovet jo ikke for samling. Jeg er selv ejer af en corgi og hun har en høj grad af at hyrde, som hun kun gør på tur. Dette gør hun altså ikke ved at bide eller gø, men ved at løbe hen til det ene familie medlem og hen til det andet, til vi samler os. Derudover er dette slet ikke svært at træne fra hvalp af.

 • Reply
  Natalie Gøttsche Jakobsen
  14. november 2019 at 14:48

  Vi har også haft to dværgschnauzere, det var de mest dejlige, kærlige og kælne hunde, man kan tænke sig. De er også loyale, vores var dig lidt reserverede overfor fremmede, men efter et par minutter i nye menneskers selskab blødte de som regel op. 🙂 De fælder heller ikke, hvis man får dem klippet hver tredje-fjerede måned. Kæmpe anbefaling herfra. 🙂

 • Reply
  Karina
  14. november 2019 at 14:57

  Vil også lige bringe en finsk lapphund på banen, de er simpelthen Så skønne ??

 • Reply
  Ditte Brauer
  14. november 2019 at 15:22

  Vi har en shihtzu coton de tulear mix.
  Det er egentlig små racer hver i sær men han er på forunderligvis blevet en mellemstor hund (30cm i stok /ryggen) fælder ikke og har et rigtigt gø/vov.
  Folk tror han er havaneser. Og selvom han er knap 7år så ligner han stadig en hvalp..
  Også ejer han ikke skyggen af jagt! Og er virkelig ret dum…men så lækker!
  Kræver trimmer /saks da håret bare vokser…
  Klart anbefalelsesværdigt!
  Happy dog hunting

 • Reply
  Maria
  14. november 2019 at 15:34

  Jeg har en “Shih ton”, en blanding af to bomuldshunde – Coton de Tulear og shih ton. Det er den mest kærlige, milde, omsorgsfulde hund. Begge racer er nemlig ret familievenlige, kræver ikke de helt lange gåture. Men helt klart en af de mest børnevenlige racer jeg har set, der fra dag 1 har sovet med små børn. Jeg ved godt det ikke er nogle af de racer du nævnte, men synes helt klart I skulle prøve at læse om dem ☺️☺️ Held og lykke med søgningen!

 • Reply
  Nille
  14. november 2019 at 15:38

  Vi har en skøn cavalier King Charles spaniel. Som er en lidt mindre hund end dem I har kig på, men som lever op til kriterierne. Vi har haft mange forskellige hunde, men vores cavalier Ulla er den bedste hund jeg har haft. Hun elsker at putte, men elsker også lange gåture. Hun elsker alle børn og kan lege forevigt. Hun vil altid helst være hos os (helst ovenpå) og fordi hun er cute og mindre, synes alle at det er dejligt at få besøg af hende (med os). Hun er meget lydig og kan gå uden snor. Hun er mega lærenem – hvis der er mad involveret. Hun kan passes af alle, for hun tilpasser sig bare.
  Min kæreste synes i starten, ‘at det var da ikke en rigtig hund’, men han tog grueligt fejl – for det hun mangler i størrelse, gør hun op for i personlighed og så er det altså nemmere at putte med en lidt mindre hund 🙂 Hvis jeg nu skulle vælge en anden slags, så valgte jeg klart en Golden doodle.

 • Reply
  T
  14. november 2019 at 15:57

  Vi havde en Eurasier, da jeg var yngre – dog en hanhund. Han var så skøn! Men da han blev ældre (over 10 år) og min mor fødte min lillebror, blev han ekstremt territorial. Ved ikke om det ligger til racen eller om det blot var ham. Da min lillebror blev født, begyndte han at strinte indendørs (som han ALDRIG havde gjort før), og udelukkende på steder hvor man far og min ældste storebror havde været – i deres senge og deres typiske pladser i sofaen. Simpelthen for at pisse territorie af, da han nok har følt sig overset ifht. den lille ny ?
  Husker ham også som vildt stædig. Han var normalt en lydig hund, og gjorde hvad man bad ham om, uanset om det var os børn eller mine forældre, men havde han fx fået ind i hovedet, at han skulle ud og rende, var der INGEN, der havde mulighed for at kalde ham tilbage! Igen – jeg aner ikke om det ligger til racen, eller om det bare var ham, der var en stædig lille en ?

  • Reply
   T
   14. november 2019 at 16:02

   Vi har en schæfer nu, en hunhund og det kan helt sikkert anbefales! De kræver self. daglig aktivering og motion og jævnlig pelspleje, hvis ikke de skal fælde helt vildt, men hold op hvor er hun skøn! Hvis den opdrages korrekt og socialiseres med andre mennesker og hunde tidligt (som alle andre racer) får du simpelthen verdens bedste hund!

 • Reply
  Pollyanna
  14. november 2019 at 16:02

  Finsk Lapphund – elskeligste familiehund. Vi har vores 2. pt. De har ry for at være gøende, det har aldrig været et problem med vores tæver – et spørgsmål om hvilken adfærd man shaper tænker jeg. Mht racerene hunde, så er fordelen og pointen at du køber en hvalp med et velbeskrevet temperament fra forældredyr der netop er blevet forældre fordi de har det for racen rette temperament. Med en blandingshund kan man komme til at købe katten(eller nærmer hunden) i sækken.

  • Reply
   Ditte
   15. november 2019 at 14:32

   Jeg kan helt klart også anbefale en Finsk Lapphund (enten ren eller blanding). De har en hyggelig personlighed og kan godt lide at være i nærheden af nogen fra familien. Vores elsker desuden at være med udenfor.
   Det er en god blandig af lange gåture og eventuelt lære den nogle tricks – men de elsker også at ligge og putte og blive kløet på maven ?

 • Reply
  Christine
  14. november 2019 at 16:03

  I siger i gerne vil have en Samojed men ikke en husky pga energi niveau. Men en Samojed kræver ligeså meget aktivering som en husky, det er stadig en træt og arbejdes hund ? ?

 • Reply
  Sophie G
  14. november 2019 at 16:03

  Ja! Hund! Yoda, fransk bulldog. Bulldogs er generelt en svær form for hund, hvis man ikke selv er ligeså stædig som hunden. Men en genial familiehund, der altså både kan være sofakartoffel og skovturshund. Men ikke en førstegangshund, sådan set.
  That said! Så er mit bedste råd at gå til hundetræning, OGSÅ selvom man er vokset op med hund. Man skal virkelig være hundetræningsnørdet hjemmefra, hvis man ikke skal gå til træning.. (når man har hund i byen, så kan man ALTID se hvilke hundeejere der har gået til træning og hvem der IKKE har….).
  Og hey, thumbs up for jeres overvejelser om valg af race osv. Det er der altså heller ikke nok der tænker over (igen, hund i byen… jøsses altså)

 • Reply
  Kira
  14. november 2019 at 16:24

  Vi har en eurasier hjemme hos os! Det er simpelthen den dejligste hund i hele verden!! Han er så rolig, så kærlig, og så nem at træne. Han elsker også at gå ture, men har aldrig været fan af kilometer lange gå turer (hvilke er rart :’D) Det er som at have en levende bamse gående rundt derhjemme! Jeg kan klart anbefale jer, at få denne hunderace, jeg er 1000% sikker på i ikke vil fortryde det! (+ så gør eurasier faktisk MEGET sjældent!) <3

 • Reply
  Vickie Jensen
  14. november 2019 at 16:33

  Ud fra dine beskrivelser kommer jeg til at tænke på den lidt oversete race Basset Fauve de Bretagne. Udseendemæssigt ligner den ikke så meget det du har beskrevet, men sindet synes jeg godt kunne lyde som det I leder efter? En slags labrador af sind, men i en mindre hunds krop?

 • Reply
  Jeanette
  14. november 2019 at 16:48

  Kan forslå en Islandsk fårehund nu når i snakker spids hund, så er den islandske også en del af denne familie – verdens bedste familie hund og de er så kærlige og de elsker at være sammen med familien og betragter jer som en del af flokken. De fælder ikke særlig meget, og jeg mener ikke særlig meget! De er super lærenemme og mega cute!! De fås også i mange farver! Du kan kigge på Sigurtheicelandicsheepdog på Instagram hvis du vil have et indblik i racen – der er lidt af hvert 🙂
  Ved godt der står de kan lide at gø, men det er nemt at pille af dem.

 • Reply
  Lea
  14. november 2019 at 16:49

  En spansk vandhund?

 • Reply
  Henriette
  14. november 2019 at 17:08

  Kæreste Johanne.
  Jeg har hund, og jeg elsker hende. Tosset hunde-dame? – Jep! Især hende, denne race og især det sind hun har. Shih Tzu har alle dage været mit bedste køb! Jeg har haft hende i 9 1/2 år, den første jeg ejer og har – indtil jeg finde en ny lille pige!
  DKK.dk/race – hundeleksikon kan hjælpe jer meget på vej, når I skal finde hund.
  Men med Shih Tzu får man glæde, energi – på den gode måde, kærlighed og familiehund i én!

  Held og lykke.

 • Reply
  Tine
  14. november 2019 at 17:13

  Vi har to fantastiske Petit Basset Griffon Vendeen. De er nemme at opdrage og så gode til børn. De fælder ikke, men skal til gengæld trimmes. Det er jagthunde, så der skal nok snor på, medmindre at man er virkelig skarp på udendørs opdragelse også. Den dejligste hunderace ❤️

 • Reply
  Emma
  14. november 2019 at 18:13

  En flatcoated retriver er verdens sødeste, kærligste og bedste hund i verden! Vi har nu vores 2. af slagsen, og den går man ikke galt i byen med! Undtaget når den er ude og tisse om aftenen, og går i ét med mørket! Ud over elsker den familien, men også at være ude og bruge dens næse. Den er ikke så klog ang og være en vagthund, men er ellers kærlig til alt andet!

 • Reply
  Metzen
  14. november 2019 at 19:12

  Vær opmærksomme på, at de skal bæres op og ned ad trapper det første års tid, så det kan være en ret vigtig faktor at tage med ift. hundens størrelse, hvis I ikke allerede er klar over det selvfølgelig
  Vi har en hvid schweizisk hyrdehund (ikke helt så plysset som en samojede, men skulle bl.a. være lidt mere samarbejdsvillig) fra en absolut gennemført vidunderlig opdrætter nær Hobro.
  Den blev anbefalet til os som en god hund til førstegangs-hundeejere, og selvom den fysisk er lidt af en mundfuld (35 kilo og måske det dobbelte i trækkræft), så er han helt fantastisk og et godt mix af energi og afslapning. Jeg ved at stort set alle de andre hvalpe fra den opdrætter er kommet i hjem med børn og har de vildeste familieevner ?
  Vi bor på 3. sal i Århus C, og det er intet problem når vi tilrettelægger dagen lidt efter at han skal ud
  I må gerne møde vores dejlige Winston hvis det har interesse ?

 • Reply
  Kristina Almvig
  14. november 2019 at 19:54

  Jeg er selv mega vild med en Toller, som er ny på jeres liste. De Tollere jeg kender er den bedste slags aktive familiehunde jeg kender….altså lige bortset fra vores egen hund, som vi fik som genbrugs/arve-hund i foråret, da familiens søn var blevet allergisk og havde astma. Drømmen om en hvalp var stor, men med to børn på 3.5 og 2 år var det oplagt med en brugt hund. Vi har ikke fortrudt! Det er en lidt skør blanding (boxer/cocker spaniel) men den er det perfekte match til vores familie. Han er perfekt til børnene (vigtigst), er min trofaste løbemakker, kan putte med dem der lyster på sofaen og har allerede afhjulpet flere hundeangste-børn til af elske hund. Det største problem er at når han er blevet passet pga ferie eller bare når vi er sammen med andre, så vil de gerne beholde ham/have ham med hjem ?
  Summa summarum – det er fedt at have hund og held og lykke med at finde den helt rigtige til jer! Jeg glæder mig til af følge med i det eventyr også (omend jeg blir måske en lille smule hvalpemisundelig??)

  • Reply
   Kristina Almvig
   14. november 2019 at 20:00

   Nå ja og ps. Vi passer også ofte naboens Golden R. Og han er da ved god også fantastisk….men nøj hvor jeg nyder af vores er perfekt blød i pelsen (god stimulans til nervesystemet og særligt godt for børn) men er KORThåret. Han skifter fra sommerpels og vinterpels og det er sgu lidt surt med ekstra behåring af se sorte nylonstrømper og hvide hår over alt på børnene, sutter, mad(kager) mm, så jeg er glad for af det kun er i to perioder årligt til forskel for naboens hund hvor det er hele tiden ? men måske det er ligegyldigt hvis man har masser at tid til støvsugning og rengøring generelt ?

 • Reply
  Line
  14. november 2019 at 20:00

  Det er nævnt et par gange, men en Dværg Schnauzer er en hyggetrold, godmodig, elsker udeliv, lange- og korte gåture, er enormt sjove og et ekstra plus – de fælder ikke.
  Der er ikke de store sygdomme ved racen, men kræver trimning et par gange om året.
  Kommer fra en familie, hvor alle har hunde. Schæfere, Fransk Bulldog (har jeg også selv haft, men hav en sjat på kistebunden til regninger ved Dr. Dyr), Dværg Pinscher og Staffordshire Bullterrier (kæmpe familiehund og meget blidt sind).
  Ville stadig vælge en Dværg Schnauzer ?
  God jagt ??

 • Reply
  Simone
  14. november 2019 at 20:57

  Jeg er vokset op med schæfer og mine forældre avler selv i dag. Det er en hund der er lærenem, altid klar på at ligge i sofa/seng og så bare skøn ? I skal dog være klar på at give 9-10.000 kr. Rigtig god hundejagt! ?

 • Reply
  Anna
  14. november 2019 at 21:44

  Vi har en blanding af labrador og Golden retriver, han hedder Mogens og er baren en super dejlig hund, som elsker børn, nem at aktivere, nem at træne, dejlig madglad, altid i godt humør men elsker også at putte på sofaen om aftenen med os. Vi gav 5.000 for ham helt udmærket pris for en krysning som lige passer til os!
  Tip: jeg har aldrig haft hund, det har min mand, men vi valgte at gå i hundeskole bare 6 gange 1 aften, og det var super godt ift. hvordan vi selv kunne forsætte med at lære ham diverse kommandoer (the basic) men jeg lærte også super meget om hunden og vores kommunikation – det var bare SÅ godt givet ud!

 • Reply
  Lærke B
  14. november 2019 at 22:19

  Hej Johanne og Jesper.
  Jeg er selv opvokset med hund og vi havde en tæve i racen ‘Nova Scotia Duck Tolling Retriever’. En rigtig dejlig, sød, kærlig, legeglad og aktiv familiehund – helt sikkert anbefalelsesværdig race, også mht. børn i familien.
  Min far er dyrlæge i Odder og kender en masse avlere på forskellige racer (inkl. tolling-retrievere). Så hvis I er interesseret i kyndig hvalpe-vejledning, så lad mig høre fra Jer, også kan jeg formidle kontakten videre.
  Mvh. Lærke

 • Reply
  Juliane
  14. november 2019 at 23:07

  Halløj!
  Har selv en lille cavalier, men af de racer I kigger på ville jeg klart satse på et toller!
  Udover det er (engelske) springer spaniel også en virkelig god race.
  Vil helt klart anbefale stueopdræt (som I også kigger på) pas endelig på hvalpefabrikker!
  Derudover vil jeg lige slå et slag for at ift hvilken hund I vælger skal I undersøge om racen har nogle generelle sygdomme som den døjer med (Patella, hjerteproblemer osv.) for så ville det være en super god idé med en hvalp med stambog (alternativt en hvor begge forældres stambog kan vises, for at hvalpen kan få stambog skal mor have været udstillet, så hvis hun ikke er det kan hvalpen i mange tilfælde ikke få en. Derfor er det andet godt nok ;-))
  Good luck i søgningen
  Kh

 • Reply
  Ditte Stoltze
  14. november 2019 at 23:47

  Vi har haft boxere i hele min mors familie de sidste 4 årtier og har det stadigvæk. Udsensmæssigt er boxeren nok ikke helt det i søger, men i bliver nødt til at læse op på dem inden i helt afskriver dem.
  I en boxer har man en tro følgesvend. De er altid fjollede, meget tålmodige og ikke mindst kærlige. Alle boxerne i vores familie hår været udprægede familiehunde. Og så er de bare pisse charmerende ?

 • Reply
  Tanja Louise
  15. november 2019 at 0:08

  Min umiddelbare tanke er, at de hunderacer der nævnes i indlægget er nogle krævende hunderacer. Det er ikke kun et aktivt udendørsliv, der skal til, men også meget mentaltræning, nye udfordringer (der ligeledes stimulerer det mentale) osv. Nok kan de nævnte racer være gode familiehunde, men hvis aktiveringsniveauet ikke er nok (på daglig basis), så siger min erfaring mig, at man får en urolig hund, som ikke vil falde til ro og “nyde” hyggestunderne, fordi hjernen ikke er kørt træt.
  Hvis det er første sådan rigtige hund nogensinde, så ville jeg nok kigge andre racer, medmindre I er klar på nye træningsopgaver og minimum et par timers aktivering hver dag. For aktiveringen (både fysisk og mentalt) kan være en kæmpe mundfuld, hvis man også selv er “ny” i den verden. ?

 • Reply
  Nina
  15. november 2019 at 6:27

  Stort tillykke med familie forøgelsen. Det er det bedste at have hund, på trods af man hele tiden skal planlægge og ikke har lige så meget frihed. Men den hund giver så meget igen!

  Vær opmærksom på, at de racer du nævner, er relativt højlydte og “snakker” (gør) meget. En Toller kan være ret svær at opdrage, og kan sagtens være ret reserveret.
  Da jeg læste jeres ønsker kom jeg til at tænke på en golden retriever. Den lever op til alle jeres ønsker, og er en skøøn hund – det kan jo evt være en blanding heraf ?

  Vi har en blanding af en Malamute, rottweiler og labrador – verdens sødeste og skønneste hund. Men hun har relativt meget jagt gen (på den dårlige måde), så hun jagter katte, egern mm. Det er sandsynligvis malamutten hun har fået det efter. Hun kan heldigvis godt gå løs, så det er dejligt, men er ikke så lydig ?

  Mit bedste råd er at gå ind på dansk kennel klubs hjemmeside og læse/se deres materiale om “når man skal have hund”. Det hjalp mig rigtig meget i starten 🙂

  Men glæd jeg. Det er det skønneste ?

 • Reply
  Pernille
  15. november 2019 at 8:38

  Vi har en mops. Den har ikke brug for de helt vildt lange gå ture, men tager du den med ud følger den helt sikkert med. Mopse er en lille efterfølger og er meget nysgerrig på hvad du går og laver og der udover elsker de at putte og have nærkontakt med alle mennesker. Vores sover i smørhullet hele natten og putter sig ind til os når vi sidder i sofaen. Det er en korthåret hund og derved er det ikke et kæmpe projekt når de skal børstes. Vores spiser for ca 100kr om måneden og samlet bruges der med alt ikke mere end 250kr i gennemsnit om måneden på den lille gut. og så er anskaffelses prisen for en mopseblanding typisk ikke over 5000kr.
  Hvis det skal være en mops så vælg en blanding med en spidssnudet hund der vil komme færre komplikationer med hals og næse som normalt er avlet til at være alt for flade.

 • Reply
  Cecilie
  15. november 2019 at 11:02

  Vi har Herman – en skøn basset hund på snart 4 år. Vi fik ham da han var 8 uger gammel ❤️ Han er hverken den skarpeste kniv i skuffen eller den hurtigste når vi er ude og gå – men han et god som dagen er lang ? Held og Lykke med hunden – jeg glæder mig til at se hvad I vælger ❤️

 • Reply
  Hejdi Michelle Hansen
  15. november 2019 at 12:08

  En samojede ❤️ Den mest skønne/kærlige/kloge/familiebamse.

 • Reply
  Jane B
  16. november 2019 at 15:11

  Kære Johanne.
  Det er dejligt at have hund? Der er blot mange overvejelser før man køber en hvalp.
  Jeg har en lille hund med kort pels der ikke kræver nogen pleje, udover en tur i badekar i ny og næ. Hvilket hun elsker.
  Jeg ville ikke orke en stor hund med lang pels. Det sviner afsindigt når sådan en kommer ind fra en tur i haven/på marken. Specielt i vinterhalvåret og på regnvejrsdage. Og så er der fældning! Hår overalt. En stor hund er også tung st løfte op og evt. ned af trapper.
  Man skal også overveje hvor meget tid man har til rådighed hver dag, til aktivering, gåture (motion), rengøring og træning. En hund der ikke stimuleres risikerer at blive en helt umulig hund at omgåes. Det er ikke nok at hunden ‘bare er der’.
  Vær ærlige overfor jer selv, når i ser på hvad i kan tilbyde en hund, for på den måde får i det bedste match mellem hund og jer som familie.
  I ønskes held og lykke i jeres søgen efter en hund der passer til jeres lille familie?

 • Reply
  sarah maria
  18. november 2019 at 10:30

  En toller er den skønneste hund – hvis man vel og mærket har tid til dem.

  Vi har en tæve på 5,5 og hun er den skønneste nusse-puttehund i dag. Men da vi overtog hende fra internat som 13 mdr. gammel unghund var det eneste hun kunne at være hjemme 8 timer om dagen. hun havde allerede haft 4(!!!) hjem, men heldigvis vurderede internatet, at hun havde så meget potentiale, at de gerne ville tage hende ind og give hende chancen.
  Vi skulle starte helt forfra med alt der hed basal træning, miljø og socialisering og i dag er hun den skønneste hund, både som storesøster for vores datter på 2,5, hun er officedog (kommer med på kontoret en gang imellem) og hun er den skønneste gå tur kammerat. Men, det har krævet noget at komme hertil.
  Mit budskab er, at man skal indstille sig på, hvad racen indebærer og, hvad der gør den trives. Det havde hendes tidligere ejere ikke, og det er så synd for hunden uanset race. Vi går løbende til forskellige aktiviteter med hende, og hun elsker at arbejde med hovedet og næsen.
  Vi bor i Aarhus, så hvis I har lyst til at hilse på, må I gerne komme forbi. Desuen er tollerklubben også meget aktiv og har forskellige facebooksider. Der findes også en gruppe for omformidling af tollere styret af Kim Lybech. Vil altid anbefale en rødpels, MEN det er en race, der kræver at få lov til at arbejde og bruge hovedet. Hvis den får det er det en skøn harmonisk hund. Og så er der jo alt det praktiske med pelspleje og rengøring osv, men man kommer angt med en robotstøvsuger og en håndholdt støvsuger.

  Held og lykke med overvejelserne.

Skriv et svar