SÅ’ VI HER (VOKSENREFLEKSIONER)

REKLAME – JH Biler

Det er ikke fordi jeg tænker der er nogen, der sådan med liv og sjæl går op i venskabsdage på Facebook, men det kan jeg forstå at Jesper og jeg har i dag.
Og selvom det muligvis er en delekliché ala “Best Nine” ved årsskiftet (aka perfekt anledning til at vise 9 næsten-identiske billeder), så er det alligevel hyggeren nok lige at tænke over, for i mit og Jespers tilfælde handler det om at vi har været FB-friends i 2 år.

Og scheisse der er alligevel sket meget, det seneste år

Bevares, det at blive mor for første gang for 7 år siden var den største livsomvæltning nogensinde, men hør lige denne omremsning:

På under 1 år er jeg..

..blevet husejer for første gang. Millionlån! Det var nyt!
Vi købte den her gamle skole, som du jo nok har bemærket, så min tilværelse er sgu forandret, nu da rammerne er så markant anderledes.
Vi er flyttet fra storbyen, jeg fra min 3-værelses lejlighed på 4., hvor jeg havde kort til alt – til at bo på landet, med mark og sten på den ene side, som nabo og et ældre ægtepar, på den anden, der glædeligt deler hjemmelavet syltetøj og kage med os.
Jeg er gået cirka 500 m2 op i boligareal, været mere i byggemarkeder, end nogensinde før, jeg har tilegnet mig handyskills jeg hverken troede jeg kunne eller ville have og har pludselig grønne arealer, som jeg ikke deler med andre, end de der står på postkassen.

Nu bor vi så også tæt på en del, men langt fra det meste, hvilket er en ændring, men et bevidst valg, fordi vi sgu gerne vil have dem her plads. Før boede jeg ‘midt i alt’, hvor der altid var mennesker, motorstøj og åbne kaffebarer og nu er det godt på landet.
Vi er bare pisseheldige med under 5 km til de bedste strande og vi har den fedeste gård få hundrede meter fra os; Fru Møllers Mølleri. Det er et must-go, Insta-værdigt, populært sted, som også folk fra Aarhus hellere end gerne kører 24 km. for at se. Vi kan så bare gå og der køber vi krydderurter og kød hos slagteren i weekenden. Vi spiser hjemmelavet is eller (…og) får en gårdhotter under de store træer med trioen af labradors som selskab.

Men hvis vi skal besøge venner eller handle, så skal der gang i bilen – det er nyt, og hvis vi skal på job, hvilket jeg skal et par gange om ugen og Jesper indimellem oftere, så er det også nødvendigt med andet, end min gamle ladcykel. Også selvom den ER på el 🙂

Og dét er faktisk også hvad indlægget her handler om, for vi har lånt en bil, for at prøve livet med to biler og teste en lækker Kia, for at se om den kan det. som vi har behov for.

Og nå ja, apropos at stå på postkassen: så er to familier fusioneret: en Søvndal og en Mygind. Det er ikke første gang jeg bor med en kæreste, men det er første gang det er gennemtænkt, det er første gang det fungerer og det er første gang jeg er bundhamrende lykkelig i det.
(Undtaget når vi er uenige -og dét sker selvfølgelig. Bare fordi der er masser gøjl og flødeskumskager på Instagram betyder det ikke at tilværelsen her er lutter lagkage 24/7, men heldigvis er det sådan, at det er en sjældenhed vi ikke taler samme sprog, Jesper og jeg)

..gået fra ét husdyr til til 15. Ja, det er noget af en stigning i bestanden og selvom jeg knap ved om hamsteren, Sommer, som vi havde i lejligheden tæller – eller de 13 høns vi har nu gør, så tæller katten, der kom med huset og lille Ruth bestemt. Sidstnævnte fylder selvsagt mest for tiden, for hun er 10 ugers penge og (som hvalpe er) en ordentlig, dejlig håndfuld!

..blevet gravid. Og ja, det er så med en bette dreng, så det er ikke blot det med at planlægge en graviditet (hvilket betyder at prøve og håbe, for intet er givet med ønsket om den slags familieudvidelser), men også at være i et forhold, når barnet kommer. Det er lidt nogle andre omstændigheder, end dem jeg stod i, for 7 år siden, 25 år gammel, men det er præcis så spændende, som sidst. Eller okay, det med at rende rundt med rogn er måske knap så vildt, som før, da jeg HAR haft den chok-erkendelse af at gro et menneske, men det er præcis så bekræftende og mærkeligt AF.

Der er kort sagt sket rigtig meget. Altså godt, men det er mange ændringer på bare ét år – og det betyder nye ting at tage stilling til

Vores arbejdsliv er jo også noget anderledes. Jeg arbejder stadig med sociale medier – jeg er ikke sprunget på pædagogvognen, men hvem ved om den gamle skole en dag skal være dagpleje? Det er jo fint med planer, der er langt ude i fremtiden. Sociale medier har jeg ligesom gjort fuld tid i nogle år nu og Jesper er jo også sprunget gevaldigt med på dén vogn, særligt efter vi fik husprofilen og sin bageniche.

Det er meget hjemmefra for os begge to og Jesper har på under et år, bygget en hel bageskole op i den gamle gymnastiksal, som også er en kæmpestor investering – som forhåbentlig giver pote, når han kan åbne op for alle de kurser han har planer om. Vi taler altså om at han har skrællet hele rummet ned, lavet nyt gulv, nye vinduer, indrettet og fået et helt køkken op, med seks ovne og hele muletjavsen – orn’li’ gang i handymanden!
Med mit arbejde skal jeg til Aarhus et par gange om ugen; til enten Street Food på job eller til møder, mens Jesper har faste arbejdsgange med forskellige samarbejdspartnere.. og så ser vi jo venner, som mest er i Kolding og Aarhus og summasumarum:

Jeg er gået fra at have brug for nul biler – til at have brug for to.

..jævnfør den der el-ladcykel, fordi jeg boede i Aarhus C – og hele mit liv var der. Mit kørekort tog jeg også for et år siden, omkring sommerferien, med al det teoretiske på 14 dage – og det praktiske på meget længere tid, for pludselig fik jeg lidt for travlt med arbejde og husrenovering.

Bilen vi har lånt, kørt meget i er en KIA Niro. Den har vi testet i vores hverdag et godt stykke tid, med både storindkøb af muld, transport af kagegrej og alverdens andre ærinderkørsler, hvor det var fantastisk pludselig at have et kæmpestort bagagerum.

Det er forresten en hybridbil. Og ja, bilverdenen er ny for mig, så selvom den søde JH Biler sælger forklarede om alle gadgets og specifikationer, så var det først, da jeg havde kørt i den, at jeg fattede hvor stor en forskel der er på Jespers lille blå bil og den her, som altså blandt andet har AUTOMATGEAR!

Automatgear, folkens. Ja, det lød måske som en reklame, men ægte: det er måske en “once you go… you never go back”.
Altså, jeg kan da godt køre med gear, men det er en luksus jeg ikke vidste jeg manglede. Har du prøvet det?? Det er som at køre radiobil – på den fede måde altså!
Og delen med den delvist er elbil og benzinbil er en skæg både-og.
Jeg er sikker på, at når vi om lidt skal ud og have os et billån og finde ud af præcis hvilken model vi skal have, så vil jeg tale for hybrid.
“Fuld el”, altså en, der er 100% elbil, ved jeg ikke hvordan er (har du erfaringer med det, du kan byde ind med?), men jeg er glad for at kunne tanke den op hvor som helst og så få fyldt el på, når vi er ved en stander (der er mange steder) eller derhjemme, hvor vi også kan lade op. Så den kan begge, deraf navnet hybrid. Og jeg kan også manuelt vælge hvad den skal køre med, når jeg suser afsted.

Så, der er altså ingen tvivl om at vi har brug for to biler, og der er heller ingen tvivl om at vi kører sydpå, når vi er færdige med det gavmilde udlån, for JH Biler er Danmarks bedst sælgende Kia forhandler – de er herre søde og forstår sig på service og (selvsagt) gedigen Kia-viden
..og så har de en hund. Der hedder Kia. Og er herre nuttet. Det var meget svært at få Jesper derfra, selvom vi kunne cruise afsted i en lækker øse.

..én ting er sikkert: den skal have en jydekrog og der skal være god bagagerumsplads, for nu er vi både med hund og snart behov for barnevogn, så måske er jeg..
..ja, nu siger jeg det bare ligeud!
Nu kommer det:
..så voksen at den står på STATIONCAR.

Hvad med dig, har dit liv også ændret sig drastisk på et tidspunkt?
Nu mener jeg ikke at du har fået hele pakken med huskøb, bil nr. 2, barn nr. 2 OG en hulans masse dyr, men de nye supervoksen behov, at tage f.eks. stationcar-skridtet eller overveje at flytte til have?
Eller noget tredje?Læs også

3 Kommentarer

 • Reply
  Sarah
  23. maj 2020 at 14:08

  Vi flyttede i hus for et par måneder siden og fandt samme uge ud af, at jeg var gravid. Med tvillinger? Godt vi har opgraderet på plads, det er jo nærmest skæbnen?

 • Reply
  Sofie
  27. maj 2020 at 11:32

  Da jeg var gravid med nr 2 købte vi hus. Det var velovervejet og planlagt og ønsket, men det føltes eddermaneme voksent. Jeg stod der, færdiguddannet, i job, 30+, med en tumling på armen, en baby i maven, vielsesring på fingeren og sagde farvel til mægleren og tænkte bare “hvornår kommer de voksne??”
  Det føltes totalt overvældende og helt uvirkeligt.

  Her 8 år (og endnu et barn) senere føles det stadig som om at jeg fumler mig frem i et helt utroligt voksent og ansvarligt liv, som jeg ikke rigtig føler mig gammel nok til, men jeg ved ikke, om det nogensinde ændrer sig?

 • Reply
  Simone Rasmussen
  1. juni 2020 at 23:12

  Da jeg skrev under på vores hus, der følte jeg mig virkelig også voksen. Det var nok først der at jeg følte mig helt voksen – for nu havde man jo Villa, vovse og volvo – hvad kunne man mere forlange.

Skriv et svar